Fotoverslag: Locked & Loose 2013

Post Type

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover en werden de deuren geopend van Locked & Loose 2013: A Natural Hair Experience. Ikzelf was aanwezig op dit mooie evenement waar ik heb genoten van alle shows, demonstraties, presentaties en natuurlijk alle goodies die je er kon kopen. Benieuwd naar hoe ik deze evenement heb ervaren en wat ik uiteindelijk mee naar huis heb genomen? Lees dan snel verder!
[mwm-aal-display]

Over Locked & Loose

Locked & Loose is hét jaarlijkse evenement voor naturalista’s en iedereen die geïnteresseerd is in (natural) Black Hair. Locked & Loose werd georganiseerd door the Natural Hair Club en bestond net als vorig jaar uit een uitgebreid programmma.

Naast dat je langs verschillende standjes rond kon lopen en jezelf kon verwennen in de beauty corner, werden zowel in de hoofdzaal als in de beauty corner presentaties gegeven door verschillende sprekers.Verder kon je ook nog genieten van een hapje en een drankje en werd de dag afgesloten met een spetterend optreden. Kortom, het was een dag die je echt niet had willen missen! Voor wie dit event helaas niet kon bijwonen of juist de mooie herinneringen nog even wilt ophalen, heb ik een fotoverslag gemaakt. Enjoy!

Shoppen tijdens Locked & Loose

Hoewel de deuren van Locked & Loose 2013 al om twee uur open gingen, begon het programma pas om drie uur. Hierdoor was er genoeg gelegenheid om eerst nog een rondje langs de stands te lopen, voordat de presentaties begonnen. Voordat de eerste talkshow begon, struinde ik samen met mijn moeder langs de kraampjes. Hoewel de meest stands voornamelijk producten verkochten voor de verzorging van (natuurlijke) krullen en kroeshaar, waren er ook standhouders met huidverzorgingsproducten, make-up en sieraden. Dit is wat ik allemaal heb gekocht.

Fotoverslag Locked & Loose Producten

Hieronder zie je een kleine collage van een aantal standhouders. Bovenin zie je de lovely ladies Claire Edwards en Sharon Eugenie van de the Natural Hair Club bij hun stand waar ze de NHC essentials verkochten. Bij het vorige event had ik de Zachte Shea Butter al aangeschafd en I must say, het is heerlijk! Links zie je de stand van Terras Naturals, uniek vanwege de verschillende artikelen die ze verkocht met prints uit the Motherland. Ik kon het niet laten om iets van deze stand mee te nemen en besloot uiteindelijk een klein notitie boekje te kopen, waarin ik mijn gedachten en inspiraties kan noteren. Onderin zie je de ervaren Mooney, oprichtster van Curls of Nature, die zelf ook een presentatie tijdens het event gaf. Rechts zie je een aantal andere stands die sieraden en andere assecoires verkochten.

Fotoverslag Locked & Loose Stands

Naast deze stands waren er nog zoveel anderen te zien! Onder het genot van een hapje en een drankje, dwaalden we nog even rond, voordat de presentaties begonnen. Aan de bar kon je heerlijke drankjes bestellen, waaronder (verse) sappen en speciale soorten bier. Ondanks dat je aan de bar ook heerlijke lekkernijen zoals brownies en verschillende cookies kon kopen, waren de broodjes van Eetcafé Flora toch wel de klapper van de avond op het gebied van eten. Bij deze twee leuke mensen bestelde ik een heerlijk broodje kip kerrie en ik was even in de wolken.

Fotoverslag Locked & Loose eten en drinken

Toen we om twee uur bij Locked & Loose aankwamen, was het nog erg rustig. Echter naarmate de dag vorderde, vulde de Maaspoort zich met steeds meer mensen. Hieronder vind je een paar impressies van deze drukke dag. Vind je de verscheidenheid aan kapsels niet prachtig? Er liepen veel naturalistas rond met zulk prachtig haar, dat ik spontaan de neiging kreeg om al mijn gerelaxte haar eraf te knippen!

Fotoverslag Locked & Loose impressie

Beauty Corner tijdens Locked & Loose

Na wat rond te hebben gelopen, werd het al snel drie uur en ging het programma van start. Hoewel ik en mijn moeder vooral de verschillende presentaties in de hoofdzaal hebben bijgewoond, was er ook van alles te beleven in de Beauty Corner. Zo werden er demonstraties gegeven door verschillende standhouders. Yema Healing Touch gaf een Afrikaanse Hoofdmassage Workshop, The Natural Hair Club een Whip It! Shea Butter Demonstratie, Di’Xpression de Turban Head Wrap Demonstratie en gaf tenslotte Tulsa Johannes Ultimate Make-Up Tutorial.
Fotoverslag Locked & Loose Beauty Corner

Ikzelf vond het vooral jammer dat ik de Turban Head Wrap Demonstratie van Di’Xpression moest missen. Toen ik bij de demonstratie aankwam, was de beauty corner al zo druk, dat er mensen op de trappen moesten staan. Deze demonstratie was dus erg populair! Gelukkig had ik de dame die deze prachtige creaties maakt al wel in de middag aan de slag gezien. Daarnaast liep Samantha van the Natural Hair Club in de avond trots rond met haar prachtige head wrap. Zag ze er niet prachtig uit?

Fotoverslag Locked & Loose demo's

Presentaties tijdens Locked & Loose

Welke presentaties heb ik dan wel bezocht tijdens Locked & Loose 2013? In de hoofdzaal trapte de prachtige Melanie af met een talkshow. Hierin werden aanstormend talent en radiohoste Angelique Houtveen, eigenaresse an Kebei Duru Chearitee Roosje en anthropoloog Francio Guadeloupe uitgenodig op de bank om te praten over natural hair. Het was erg leuk om te horen hoe alledrie de sprekers hun eigen journey hebben ervaren, wie hen inspireerde en welke impact het heeft gehad op hun carrière. Zo heeft het Angelique geholpen om uniek te zijn in een industrie waar iedereen op elkaar wil lijken, heeft het Chearitee geïnspireerd om een website op te richten en heeft Francio uiteindelijk deze topic bestudeerd.

Na deze inspirerende talkshow, was het de beurt aan Mooney om het podium te betreden. Hoewel ik al bij een workshop van haar aanwezig ben geweest, had ze heel wat nieuws te vertellen en heb ik toch weer veel van haar geleerd. Wist jij dat er natuurlijke shampoos zijn die zowel zuiveren als verzorgen? In haar presentatie legt Mooney uit welke natuurlijke poeders je kunt gebruiken voor de verzorging en reiniging van je haar. Je hoeft dus nooit meer te kiezen tussen een clarifying en moisturizing shampoo! Hoe geweldig is dat?

Tenslotte vond ik de leukste show toch wel die Anoeska Schmidt gaf van kapsalon The Natural Nation. Tijdens de I Love My Hair Day was deze dame ook al aanwezig en liet ze prachtige creaties zien. Dit keer was het weer net zo indrukwekkend. De creaties die deze vrouw met zowel locked als loose hair kan maken, zijn werkelijk verbluffend. Daarnaast is ze lekker haarzelf tijdens de demonstraties, waardoor iedereen met veel plezier naar haar luistert en vol spanning naar het resultaat uitkijkt.

Fotoverslag Locked & Loose talks

En zo is de dag voorbij gevlogen! Hoewel er nog zoveel leuke en grappige momenten waren, waarvan ik uitgebreid verslag kan brengen, hoop ik dat jullie een kleine indruk hebben gekregen van dit event. Mocht je het gemist hebben, dan is het zeker de moeite waard om er volgende keer erbij te zijn!

Bedankt the Natural Hair Club!

Ik wil de ladies van The Natural Hair Club bedanken voor het organiseren van een geweldig event. Het had alles wat er op een leuke dag uit aanwezig moet zijn. Zo was het niet alleen informatief, maar was er ook genoeg entertainment, lekker eten en heerlijke drankjes. En voor de Product Junkies onder ons, een Walhalla aan producten die je normaal alleen online kunt bestellen, maar nu daadwerkelijk kun vastpakken, ruiken, testen en natuurlijk kopen! Het was een geweldige dag en ik kijk nu al uit naar Locked & Loose 2014. Thanks ladies!

The Natural Hair Club

Wat vonden jullie van Locked & Loose 2013? Kijken jullie al uit naar Locked & Loose 2014?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*