Zondag Wasdag: L’Oréal Paris EverCrème & Aunt Jackie’s Curl La La

Post Type

Toen ik afgelopen weekend door de drogist heen liep, zag ik ineens de lijn L’Oréal Paris EverRiche staan. Ik had bijna de shampoo en conditioner mee naar huis genomen, maar had ik deze tubes namelijk niet al thuis staan? Thuis vond ik tubes van L’Oréal Paris EverCrème. Niet helemaal hetzelfde, echter besloot ik toch om ze tijdens mijn wasdag te gebruiken.

[mwm-aal-display]

L’Oréal Paris EverCrème of EverRiche?

In mijn vorige artikel beschreef ik al dat we steeds bewuster worden met betrekking tot wat we in ons lichaam stoppen en op onze huid en in ons haar smeren. Zo neigen we steeds meer naar natuurlijke ingrediënten en worden we kritischer over de kunstmatige bestanddelen die in producten aanwezig zijn. Van alle chemische ingrediënten, worden sulfaten gezien als een van de meest irriterende stoffen. Niet gek dus dat ook grote merken van grote bedrijven op deze trend proberen in te spelen.

Zo bracht L’Oréal Paris een aantal series haarverzorgingsproducten op de markt zonder sulfaten. In de Verenigde Staten werden de volgende gelanceerd.

L’Oréal Paris EverPure voor de verzorging van gekleurd haar
L’Oréal Paris EverCrème voor de verzorging van droog haar
L’Oréal Paris EverSleek voor de verzorging van pluizig haar
L’Oréal Paris EverStrong voor de verzorging van dun wordend haar
L’Oréal Paris EverCurl voor de verzorging van gekruld haar

Tijdens mijn vakantie in het buitenland, kocht ik de shampoo en conditioner van de L’Oréal Paris EverCrème lijn om deze te testen. Ik was namelijk erg benieuwd naar deze sulfaatvrije producten. Daarnaast zagen ze er erg chique uit, waardoor ik de verleiding niet kon weerstaan om ze niet mee naar huis te nemen.

L'Oréal Paris EverCrème

Inmiddels zijn deze sulfaatvrije producten ook in Europa uitgebracht. Hoewel de series EverPure, EverSleek en EverStrong dezelfde naam kregen, werd EverRiche gelanceerd in plaats van EverCrème. Waarschijnlijk heeft dit te maken met een net iets andere formule. Uiteindelijk bevatten beide lijnen wel grotendeels dezelfde ingrediënten.

L'Oréal Paris EverRiche

Wassen met L’Oréal Paris EverCrème Intense Nourishing Shampoo

Dus voor mijn wasdag besloot ik om deze producten opnieuw te testen. Daarvoor begon ik met de L’Oréal Paris EverCrème Intense Nourishing Shampoo voor het wassen van mijn haar. Zoals je kunt zien heeft de shampoo de structuur van een crème en een parelmoerige gloed. Al bij de eerste keer aanbrengen, begon de shampoo al aardig te schuimen. Hoewel de shampoo dus geen sulfaten bevat, zal er toch een of andere verbinding in moeten zitten, waardoor het zo schuimt.

L'Oréal Paris EverCrème Intense Nourishing Shampoo schuim

In het ingrediëntenlijstje zijn een aantal ingrediënten te vinden die waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor het schuimen, namelijk SODIUM LAURYL SULFOACETATE, DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE en SODIUM LAUROYL SARCOSINATE. Hoewel je zou verwachten dat deze ingrediënten net zo slecht zijn als sulfaten zoals sodium laureth sulfate, zijn deze toch wel echt een stuk milder en minder irriterend. Wat er verder nog opvalt in het lijstje is de mildere silicone AMODIMETHICONE en de natuurlijke oliën zoals druivenpitolie en abrikozenolie.

L'Oréal Paris EverCrème Intense Nourishing Shampoo

Na het gebruik van de shampoo voelt je haar heerlijk zacht en soepel aan. De schuim vind ik persoonlijk erg fijn, aangezien ik altijd een schoon gevoel krijg bij het uitspoelen. Echter zoals ik al een keer eerder schreef, zit dit meer tussen mijn oren!

Aflsuiten met L’Oréal Paris EverCrème Intense Nourishing Conditioner

Na het uitspoelen van de shampoo bracht ik de L’Oréal Paris EverCrème Intense Nourishing Conditioner aan. Zoals je hieronder kunt zien, heeft de conditioner een dikkere structuur dan de shampoo, een stevige textuur en een donkere, matte kleur. Doordat de conditioner erg dik was, had ik verwacht dat het mijn haar onwijs zou voeden en hydrateren. Helaas was dit niet helemaal het geval.

De conditioner maakte mijn haar inderdaad makkelijk doorkambaar, waardoor ik mijn haar vrij snel en gemakkelijk kon ontwarren. Echter zoals je op de foto hieronder kunt zien, was de conditioner helaas niet verzorgend genoeg voor de droge plekken rondom mijn haarlijn. Op de foto kun je precies zijn welke gedeeltes de conditioner niet kon voeden, waardoor mijn haar droog bleef en ging pluizen.

L'Oréal Paris EverCrème Intense Nourishing Conditioner pluis

Als je het ingrediëntenlijstje bekijkt, is het niet gek dat de conditioner niet voedend genoeg was voor de droge plekken in mijn haar. De natuurlijke ingrediënten staan namelijk vrij laat in het lijstje. Daarnaast bevat de conditioner minerale olie. Dat is voor mij wel echt een minpunt. Minerale olie staat bekend om het afdekken van je haar, waardoor het geen kans krijgt om voedingsstoffen op te kunnen nemen. Dit kan dus een impact hebben op de rest van mijn haarverzorgingsroutine.

L'Oréal Paris EverCrème Intense Nourishing Conditioner

Na het spoelen van de conditoner, voelde mijn haar zacht en soepel aan. Echter bleven de droge gebieden in mijn haar helaas droog en pluizerig.

Verzorgen met all natural producten

Tenslotte heb ik mijn haarverzorgingsroutine af gemaakt met de My Honey Child Olive You Deep Conditioner en de Double Beauty Naturals Monoï Oil. Hoewel ik deze producten vorige week al had geprobeerd, heb ik ze dit keer iets anders gebruikt. In mijn vorige artikel schreef ik al hoe heerlijk ik de Olive You Deep Conditioner vond en hoe graag ik het een keer als leave-in zou willen testen. Dat heb ik dit keer gedaan!

All Natural Haarverzorging

Na het uitspoelen van de conditioner, heb ik de My Honey Child Olive You Deep Conditioner aangebracht in mijn haar en mijn haar vervolgens met mijn vingers ontwart. Om deze heerlijke voeding in mijn haar te kunnen sealen, heb ik vervolgens de Monoï olie aangebracht, in mijn haar verdeeld en mijn haar in een knot gedraaid. Pas toen ben ik onder de douche vandaan gestapt om mijn haar verder te kunnen stylen.

Stylen met Aunt Jackie’s Curl La La

Voor het stylen heb ik gebruik gemaakt van een product waarover ik al veel naturalista’s enthousiast heb horen praten. Daarom kon ik het niet laten om dit product zelf eens te proberen! Ik heb het over de Aunt Jackie’s Curl La La Defining Curl Custard.

Aunt Jackie's Curl La La

Zoals je kunt zien, is de custard een dikke paarse massa. En hoewel hij inderdaad erg dik is (het valt niet van je vingers af als je je hand omdraait!), voelt hij toch erg waterig aan. Bij het aanbrengen, glijdt de custard als het ware door je haar heen!

Aunt Jackie's Curl La La dikte

Hoewel de Aunt Jackie’s Curl La La inderdaad een stylingsproduct is, zit het vol heerlijk voedende ingrediënten. Bekijk het ingrediëntenlijstje zelf maar. Wat meteen opvalt, zijn de natuurlijke ingrediënten zoals sheaboter en olijfolie die erg hoog in de lijst te vinden zijn.

Ingrediënten: Aqua (Water), Propylene Glycol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, PEG-150 Distearate, Cetyl Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glycerin, Parfum (Fragrance), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, PPG-1 Trideceth-6, Cyclopentasiloxane, Phenyl Trimethicone, Lanolin Oil, Polyquaternium-37, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Acrylamidopropyltrimonium Chloride/Acrylamide Copolymer, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Stearalkonium Chloride, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Hydrogenated Vegetable Oil, d-Limonene, Hexyl cinnamic aldehyde, Linalool, Amyl cinnamic aldehyde, Lilial,Benzyl alcohol, Citronellol, Hydroxycitronellal, Cinnamic alcohol, 5-chloro-2-methyl-4-isothiazolin-3-one, 2-Methyl-4-isothiazolin-3-one, CI 17200 (Red 33), CI 19140 (Yellow 5)

Na het aanbrengen, heb ik mijn haar in twee vlechten laten invlechten en toen was het tijd om naar bed te gaan! Na alle positieve verhalen, was ik zo benieuwd hoe mijn haar er de volgende dag uit zou zien.

L'Oréal Paris EverCrème Protective Styling

Het resultaat

En dit is het resultaat! Prachtig gedefinieerde krullen, die er mooi gezond uitzagen. Deze krullen bleven de gehele dag op hun plek, zonder uit te zakken of te pluizen. Dit geeft aan dat mijn haar toch de voeding en hydratatie heeft gekregen die het nodig had!

L'Oréal Paris EverCrème Resultaat

Wat vinden jullie van het resultaat? Hebben jullie al een van de producten geprobeerd?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

  1. Ik heb de Aunt Jackie’s Curl La La Defining Curl Custard zelf ook en gebruik het wanneer ik mijn haar twist.
    De volgende dag heb ik echt mooie gedefinieerde krullen en m’n haar ruikt heerlijk.

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*