Make Up Tips & Tricks: De Basics Met Mijn Make Up Bag

Post Type

Elke vrouw zou moeten weten hoe ze haar make-up het beste kan gebruiken. Voor make up tips, tricks en tutorials, gaat Beautiful Black Hair de samenwerking aan met All Skins Schoonheidsinstituut. In een serie make up lessen zal er worden onthuld wat iedere vrouw zou moeten weten op het gebied van make up. Vorige week werden de make up basics uitgelegd. Vandaag zal ik laten zien welke make up producten ik gebruik voor mijn basic look, in combinatie met wat producten verkijgbaar bij All Skins Schoonheidsinstituut.

[mwm-aal-display]

Verzorgen met Weleda Dermalotion

Voordat ik mijn make-up aanbreng, verzorg ik mijn huid met Weleda Dermalotion. Weleda Dermalotion is een zachte lotion met natuurlijke ingrediënten zoals  kamille, echinacea en calendula die de huid hydrateren en kalmeren om het weer in balans te brengen.  Zoals je hieronder kunt zien, is de formule van Weleda Dermalotion vloeibaarder dan een normale gezichtscrème en daardoor ideaal voor een vochtarme huid. Dankzij de vloeibare formule is de lotion makkelijk aan te brengen. Verder trekt het snel in, waardoor je meteen je make up aan kunt brengen.

Make Up Tips Weleda Dermalotion

Camoufleren met Smashit Color Mix Concealer

Na het aanbrengen van de lotion is het tijd voor een concealer. Daarvoor hebben we gebruik gemaakt de Smashit Color Mix Concealer. Het pallet van de ‘Dark’ variant, bevat drie bruine kleuren en een lichte kleur. Hieronder zijn de swatches te zien. Zoals je kunt zien, komt de middelste bruine kleur het meeste overeen met mijn eigen huidskleur. Op de foto ernaast zie je hoe deze kleur op mijn voorhoofd is aangebracht om onzuiverheden en littekens weg te kunnen werken.

Make Up Tips Smashit Color Mix Concealer Dark

Egaliseren met Urban Decay Naked Skin Weightless Ultra Definition Liquid Make Up

In een vorige artikel schreef ik al over de Urban Decay Naked Skin Weightless Ultra Definition Liquid Make Up. Deze liquid foundation is nog steeds mijn favoriet vanwege zijn goede dekking en goede samensmelting met mijn eigen huidskleur. Daarnaast gebruik ik graag een vloeibare foundation omdat deze gemakkelijk is aan te brengen, snel intrekt en mijn droge huid nog wat extra hydrateert. Hieronder zijn een aantal swatches te zien. Zie je hoe goed deze foundation met mijn huidskleur samensmelt?

Make Up Tips Urban Decay Naked Skin Weightless Ultra Definition Liquid Make Up

Ook aan de binnenkant bij mijn handpalm is te zien hoe mooi deze foundation egaliseert. Na het aanbrengen van de foundation krijgt je gezicht een mooie, gezonde uitstraling met een natuurlijke glans.

Make Up Tips Urban Decay Naked Skin Weightless Ultra Definition Liquid Make Up Resultaat

Vastzetten met Smashit Smooth Healthy Organic Loose Powder

Na het aanbrengen van de foundation, hebben we de foundation vast gezet met de Smashit Smooth Healthy Organic Loose Powder. Hoewel deze poeder van een ander merk is dan de foundation, mengt de kleur ‘Spice’ erg mooi met de foundation van Urban Decay en mijn eigen huid. Zoals je hieronder kunt zien, is de Smashit Smooth Healthy Organic Loose Powder een matte poeder, die voor een egale, natuurlijke uitstraling zorgt.

Make Up Tips Smashit Smooth Healthy Organic Loose Powder

Wangen benadrukken met Inika Mineral Blush Peachy Keen & Mineral Bronzer Sunseeker

Voor de wangen hebben we de producten van Inika gebruikt. Daarvoor hebben we eerst de Miniral Bronzer in de kleur Sunseeker aangebracht net onder de wangen. Om de wangen vervolgens te accentueren, hebben we de Mineral Blush Peachy Keen aangebracht op de wangen. De kleuren van Inika zijn echt prachtig! Zoals je hieronder kunt zien, hebben de kleuren een intense pigmentatie waardoor ze zelfs op de donkere huid erg goed te zien zijn. Daarnaast bevatten ze prachtige glinsters, dat zorgt voor een mooie, natuurlijk ogende glans.

Make Up Tips Inika Mineral Blush Peachy Keen & Mineral Bronzer Sunseeker

Hieronder is het resultaat te zien van deze combinatie. Hoewel het heel natuurlijk oogt, worden de wangen toch nog op een subtiele manier benadrukt.

Make Up Tips Inika Mineral Blush Peachy Keen & Mineral Bronzer Sunseeker Resultaat

Ogen benadrukken met L’Oréal, Maybelline & Max Factor

Voor mijn ogen, hebben we volledig gebruik gemaakt van mijn eigen make up. In mijn make up tasje zitten tegenwoordig standaard de volgende producten.

L’Oréal Paris False Lash Wings Black
L’Oréal Paris Super Liner Blackbuster
Maybelline Master Smoky Black
Max Factor Kohl Eye Liner Pencil Brown

Hieronder kun je de swatches van deze producten zien. De L’Oréal Paris Super Liner Blackbuster een echte eyeliner, waarmee je makkelijk en snel een strakke lijn op je oog aan kunt brengen. Dankzij de stift, kun je naar wens een zeer dunne lijn of juist een dikkere lijn aanbrengen door wat meer druk te geven. De Maybelline Master Smoky is dankzij de dikte van het potlood ideaal om een smokey eye aan te brengen. Met de uitveegspons aan de achterkant, kun je het smoky eye effect creëren. Hoewel de Max Factor Kohl Eye Liner Pencil eigenlijk voor de ogen bedoeld is, hebben we deze ditmaal gebruikt voor mijn wenkbrauwen. Dankzij de textuur van de kohl, is dit gemakkelijk aan te brengen.

Make Up Tips Ogen L'Oreal Paris & Max Factor

Tenslotte hebben we voor mijn wimpers gebruik gemaakt van mijn nieuwe favoriete mascara. De L’Oréal Paris False Lash Wings is een mascara die je wimpers verlengt, krult en meer volume geeft. Zoals je hierboven kunt zien, zorgt de mascara voor intense wimpers. Zie je hoe de wimpers omhoog krullen?

Lippen benadrukken met Kiko Make Up Milano, Revlon & Cover Girl

Ik vind het belangrijk dat mijn lippen goed verzorgd zijn. Daarom breng ik vaak een lippenbalsem aan om ze te hydrateren voor zachte en soepele lippen. Daarvoor gebruik ik graag de volgende producten.

Cover Girl Lipslicks Lipgloss 105 Clear
Kiko Make Up Milano Kiss Balm 03 Tutti i Frutti

Naast verzorging, geef ik mijn lippen ook graag een kleurtje. Tegenwoordig ben ik helemaal verzot op lippenbalsems in potloodvorm, vanwege hun verzorgende eigenschappen en hoge kleurintensiteit. Deze zitten standaard in mijn make up tasje.

Revlon Just Bitten Kissable Balm Stain 020 Lovesick
Revlon Just Bitten Kissable Balm Stain 025 Sweetheart
Kiko Make Up Milano Creamy Lipgloss 105 Fire Red

Tot op heden, gebruik ik nog steeds het liefste de Revlon Just Bitten Kissable Balm Stains, vanwege de intense kleuren die lang blijven zitten. Daarnaast is de Kiko Make Up Milano Creamy Lipgloss ook erg fijn vanwege de intense, zachte formule. Hieronder zijn de swatches van alle lippenbalsems te zien.

Make Up Tips Lippen Kiko Make Up Milano & Revlon & CoverGirl

Met het aanbrengen van een kleurtje op de lippen, werd de look helemaal afgemaakt.

Make Up Tips Lippen Kiko Make Up Milano & Revlon & CoverGirl Resultaat

Zie hieronder de Before & After foto’s. What do you think?

Make Up Tips Before After

Welke make up producten zitten standaard in jullie make up bag? 

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

  1. Goed uitgelegd hoe je een makkelijke, snelle en mooie look kan creëren Kim!
    Je zou ook eens een winged eyeliner kunnen doen, dat blijft ook mooi 🙂 ! Wat ik altijd doe is een concealer tint lichter gebruiken en een beetje aanbrengen op mijn voorhoofd als een omgedraaide driehoek, op mijn neus (soms), onder mijn ogen en onder mijn wenkbrauwen (heel dun lijntje tegen de rand aan). Zodat deze delen van je gezicht ” eruit springen/verlicht worden”.

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*