Make Up Tips & Tricks: De Basics Voor De Unieke Kenmerken

Post TypeElke vrouw zou moeten weten hoe ze haar make-up het beste kan gebruiken. Voor make up tips, tricks en tutorials, gaat Beautiful Black Hair de samenwerking aan met All Skins Schoonheidsinstituut. In een serie make up lessen zal er worden onthuld wat iedere vrouw zou moeten weten op het gebied van make up. Vorige week werden de make up basics voor het gezicht uitgelegd. Vandaag zullen we laten zien hoe je de unieke kenmerken van je gezicht kunt benadrukken.

Make up tips voor de wangen

In mijn vorige artikel schreef ik al dat mij wangen één van de kenmerken zijn die ik in mijn gezicht wil benadrukken. Daarvoor maak ik gebruik van een blush en een highlighter.

Blush
Hoewel een blush vaak wordt aangebracht bovenop de wangen (althans, dat deed ik altijd), is het eigenlijk bedoeld om je natuurlijke gezichtsvorm of gelaatstrekken te benadrukken. Waar je een foundation kunt gebuiken om je gezichtvorm te veranderen, kan je met een blush deze enkel benadrukken.

Net zoals een foundation, is een blush verkrijgbaar in verschillende soorten formules. En net zoals bij een foundation, is het kiezen van een juiste blush afhankelijk van je wensen en huidtype. Naast verschillend formules, is een blush ook verkrijgbaar in verschillende kleurintensiteiten. Op die manier kun je het accent zo zwaar maken als dat je zelf wilt.

Make Up Tips Blush Inika Mineral Bronzer Sunseeker

Breng een blush aan met een kwast of met je vingers. Wil je ook je wangen benadrukken, dan is het advies om deze op ongeveer twee vingers onder de jukbeenderen aan te brengen. Vervolgens zou je voor meer diepte een bronzer over de blush heen kunnen aanbrengen.

Highlighter
Waar een blush de natuurlijke vormen en contouren in het zicht benadrukt, kan een highlighter de positieve dingen in het gezicht daadwerkelijk een boost geven en eruit laten springen. Dit kan door de highlighter aan te brengen rondom of bovenop hetgeen wat je wilt uitlichten. Neem bijvoorbeeld weer de wangen.

Make Up Tips Highlighter Inika Mineral Blush Peachy Keen

Breng een highlighter aan met een kwast bovenop de wangen. Waar de blush dus onder de wangen werd aangebracht, breng je een highlighter wel op de wangen zelf aan.

Make up tips voor de ogen

Naast mijn wangen, schreef ik ook dat ik mijn amandelvormige ogen kenmerkend vind. Daarom zou ik ook mijn ogen graag willen benadrukken. Daarvoor heb je slechts een eyeliner en mascara nodig.

Eyeliner
Je ogen zijn vaak het eerste wat in je gezicht opvalt. Dus waarom niet ervoor zorgen dat ze nog meer opvallen? Een eyeliner is ideaal om je ogen te definiëren. Door met een eyeliner over je ogen te bewegen, kun je ze een nauwkeurig contour geven. Zo kun je met een eyeliner je ogen een mooie vorm geven of de natuurlijke vorm van je ogen benadrukken.

Eyeliners zijn er in verschillende vormen en formules. Zo zijn er eyeliners in potloodvorm verkrijgbaar. Deze eye penciles zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Naast de eye pencils, bestaat er ook de liquid eyeliner die je ogen een intensere, opvallende uitstraling geven. De liquid eyeliner kun je dikker aanbrengen voor een dramatischer effect.

Make Up Tips Eyeliner Inika Certified Organic Eyeliner Black Caviar

Door een eyeliner te gebruiken, kun je met de grootte van je ogen spelen. Wil je je ogen nog groter laten lijken, breng dan de eyeliner alleen aan in de buitenste hoeken van je ogen. Werk van buiten naar binnen tot het midden van je oog. Heb je al grote ogen van jezelf en wil je deze wat kleiner laten lijken, breng dan de eyeliner aan over de gehele ooglijn.

Mascara
Met je wimpers kun je je ogen nog meer laten opvallen. Welke vrouw wil nou niet verleidelijke wimpers, die ze sensueel op en neer kan slaan? Wimpers kun je op verschillende manieren benadrukken. Zo kun je ze onder andere meer volume geven, langer maken of meer laten krullen. Om op deze wensen in te kunnen spelen, zijn er verschillende mascara’s ontwikkeld.Een volumizing mascara werkt als volgt. Door met het borteltje over je wimpers heen te bewegen, worden de wimpers omhuld met een laagje van synthetische wassoorten, die ervoor zorgt dat de haartjes meer volume krijgen of meer gaan krullen. Soms bevatten de lengthening mascaras synthetische vezels die aan de uiteinde van de wimperharen blijven plakken. Je wimpers worden dan dus letterlijk verlengd!

Make Up Tips Mascare Inika Mineral Mascara Black

Een mascara kun je het beste aanbrengen door de mascara eerst haaks heen en weer te bewegen over je wimpers. Breng de mascara vervolgens aan door in de van de wimpers mee te bewegen.

Make up tips voor de lippen

Hoewel ik mijn lippen niet perse kenmerkend vind voor mijn gezicht, besloten we ze toch nog wat kleur geven om de look af te maken. Daarvoor maakten we gebruik van zowel een lipstick als een lipgloss.

Lipstick
Bij het uitkiezen van een lipstick vind ik het belangrijk dat deze de lippen zowel verzorgt als kleur geeft. Een goede lipstick dient een romige textuur te hebben, die gemakkelijk over de lippen glijdt en direct een intense kleur achterlaat. Of je nu kiest voor een matte, nude kleur of een glanzende, intense kleur. De kleur moet op de lippen te zien zijn.

Make Up Tips Lipstick Inika Lipstick Tuscan Tales

Lipgloss
Geef je lippen nog wat extra glans door een lipgloss aan te brengen na een lipstick. Belangrijk bij een lipgloss is dat deze de lippen een mooie glans geeft en lang blijft zitten, zonder te kleven en (snel) uit te drogen.

Make Up Tips Lipgloss Inika Lip Whip Melon

Het resultaat

Voor het onderstaande resultaat hebben we producten van verschillende merken gebruikt.

Make Up Tips Unieke Kenmerken Resultaat

Zie hieronder een overzicht van de gebruikte producten.

Inika Mineral Bronzer Sunseeker
Inika Mineral Blush Peachy Keen
Inika Certified Organic Eyeliner Black Caviar
Inika Lipstick Tuscan Tales
Inika Lip Whip Melon

Bekijk hier het assortiment van Inika op Shimai.nl.

Ik vind het resultaat echt geweldig! Het is nog wel even oefenen thuis, voordat ik deze look opnieuw kan creëren. Het enige waar ik nog over twijfel zijn mijn wenkbrauwen. Volgende week vertel ik daar meer over!

Wat vinden jullie van dit resultaat? En hebben jullie wat aan de Make up tips?


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*