Make Up Tips & Tricks: De Basics Voor Het Gezicht

Post Type

Elke vrouw zou moeten weten hoe ze haar make-up het beste kan gebruiken. Voor make up tips, tricks en tutorials, gaat Beautiful Black Hair de samenwerking aan met All Skins Schoonheidsinstituut. In een serie make up lessen zal er worden onthuld wat iedere vrouw zou moeten weten op het gebied van make up. Vorige week daagden we jullie uit om op zoek te gaan naar jullie unieke kenmerken. Deze week zullen we de make up basics voor het gezicht met je doornemen.

[mwm-aal-display]

Make up tips voordat je begint: gezichtscrème

Voordat je make up aanbrengt is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Daarom wordt er geadviseerd om altijd eerst een crème op het gezicht aan te brengen, voor voeding en hydratatie van de huid. Het aanbrengen van make up kan gezien worden als een extra laag die je op de huid aanbrengt, waardoor deze letterlijk wordt afgeschermd.

De huid bedekken met make up heeft zowel voor- als nadelen. Een voordeel is dat de huid wordt beschermd tegen de opname van schadelijke stoffen en het verlies van voeding en hydratatie. Een nadeel is dat de huid minder goed kan ademen. Daarom is het belangrijk om aan het einde van de dag de make up van de huid te verwijderen door je gezicht goed te reinigen.

Make up tips voor consealer

Make Up Tips Smashit Color Mix Consealer DarkGebruik een consealer voor het bedekken van imperfecties. Een consealer maakt donkere kringen, vlekjes en onzuiverheden onzichtbaar. Wist je dat een goede consealer een kleur heeft die totaal afwijkt van de standaard huidskleuren? Deze consealers met een appart kleurtje zoals groen of blauw worden ook wel color correctors genoemd.

De achterliggende gedachte van deze speciale consealers is gebaseerd op de kennis dat tegenovergestelde kleuren elkaar kunnen opheffen. Als je een imperfectie van een bepaalde kleur weg wilt werken, kun je een consealer van de tegenovergestelde kleur aanbrengen. Met behulp van een kleurenwiel kun je ontdekken welke kleur je nodig hebt.

Make Up Tips Kleurenwiel

Voor het wegwerken van plekken, kun je aan de hand van de kleurenwiel opmaken dat:

groene consealers rode plekken opheffen
oranje consealers blauwe plekken opheffen
gele consealers paarse plekken opheffen

Breng een consealer altijd alleen aan op de plekken die je weg wilt werken.

Make up tips voor foundation

Make Up Tips Smashit Hydrating Liquid Foundation SpiceNa het aanbrengen van een consealer, gebruik je een foundation om de huid egaal te maken. Foundations zijn verkrijgbaar in verschillende soorten formules en dekkingsgraad. Hoewel het kiezen van de juiste foundation afhankelijk is van je wensen, speelt ook de huidtype een grote rol. Daarvoor kun je de vuistregel aanhouden.

Voor de droge huid is een liquid foundation meer geschikt
Voor de vette huid is een compact foundation meer geschikt

Breng een liquid foundation aan met een kwast en ga met de contouren mee van je gezicht. Een compact foundation breng je op dezelfde manier aan, echter dan met een spons. Vergeet de hals niet!

Make up tips voor poeder

Make Up Tips Smashit Smooth Healthy Organic Loos Powder SpiceAls finish, gebruik je een poeder om de huid mat te maken of juist glans te geven. Daarnaast zorgt een poeder ervoor dat de make up op zijn plek blijft en dus niet uitloopt of afgeeft. Dit geldt niet alleen voor het make up dat al is aangebracht, maar ook voor het make up dat daarna nog op het gezicht zal worden aangebracht.

Breng een poeder aan met een kwast en ga met de haartjes mee, dus van boven naar beneden.

Het Resultaat

Voor het onderstaande resultaat hebben we de producten van Smashit Cosmetics gebruikt. Daarvoor hebben we eerst een gezichtscreme van Femme Ebene aangebracht.

Make Up Tips Resultaat

Voor mijn huidskleur en huiddtype hebben we de volgende producten gebruikt.

Smashit Color Mix Consealer Dark
Smashit Hydrating Liquid Foundation Spice
Smashit Smooth Healthy Organic Loos Powder Spice

Ik moet toegeven dat de producten erg fijn op de huid aanvoelen. Je hebt niet het gevoel dat er wat op je gezicht zit en dankzij de poeder geeft de make-up ook niet af. Bekijk hier het assortiment van Smashit op Shimai.nl.

Wat vinden jullie van het resultaat? Hebben jullie wat aan deze tips & tricks?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

2 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*