Merken Met Natuurlijke Haarverzorgingsproducten

Post Type

Een tijdje geleden werd ik gevraagd welke merken er op de markt zijn met producten die 100% natuurlijk zijn. Ik realiseerde me dat, hoewel ik al veel producten van verschillende merken heb geprobeerd, ik eigenlijk niet echt een lijstje had van welke geen chemische bestanddelen bevatten. Daarom ben ik op zoek gegaan en inmiddels een overzicht kunnen maken van natuurlijke haarverzorgingsproducten. Deze vind je na de klik!

[mwm-aal-display]

Waarom natuurlijke haarverzorgingsproducten?

Hoewel veel producten van zowel Europese merken als Black Hair merken chemische ingrediënten bevatten, neemt de behoefte naar 100% natuurlijke producten toe. We worden namelijk steeds bewuster van de schadelijke gevolgen van bepaalde chemische bestanddelen in haarverzorgingsproducten. Ondanks dat er veel is geschreven over bepaalde chemische stoffen, is het van sommige niet-natuurlijke ingrediënten nog onbekend welk effect het heeft op het haar. Soms is het zelfs nog onduidelijk wat de gevolgen zijn op de gezondheid!

Vanwege deze onwetendheid binnen de wetenschap, is de wens toegenomen om alle bestanddelen die niet natuurlijk zijn te vermijden. Liever het zekere voor het onzekere nemen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor onze voeding. Ook daar lijkt de trend te zijn om meer gebruik te maken van natuurlijke producten in plaats van producten die kunstmatige stoffen bevatten. En ergens is dit wel logisch. Want zouden we niet veel kritischer moeten zijn betreft wat we in ons lichaam stoppen en wat we aanbrengen op onze huid en in ons haar?

Merken met natuurlijke haarverzorgingsproducten

Voor de vrouwen die op zoek zijn naar producten die geen chemische bestanddelen bevatten, heb ik een lijst samengesteld van merken met 100% natuurlijke producten die ik al heb getest. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en het zal helpen in jullie zoektocht naar het gewenste product.

1. Sheamoisture

Een merk met een verhaal. Bestaat uit producten die met zorg worden gemaakt op basis van organische sheaboter. De formules van de producten zijn traditionele familierecepten die van generatie op generatie werden doorgegeven. Sheamoisture biedt een alternatief op huidige haarverzorgingsproducten door producten te bieden op natuurlijke basis. Zo bevatten de producten geen bevatten parabenen, sulfaten, mineralie olie, kunstmatige geur- en kleurstoffen. Review van de Yucca & Baobab lijn lees je hier.

Sheamoisture Yucca Baobab

2. Jane Carter Solution

Een merk dat gelooft dat haarverzorging universeel is. Daarom biedt het merk producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de verzorging van alle haartypes. Van steil haar tot krullen, natuurlijk tot chemisch behandeld haar, het assortiment van Jane Carter Solution geeft je de mogelijkheid om de juiste verzorging samen te stellen voor de specifieke behoeftes van jouw haar. Naast haarverzorgingsproducten biedt het merk ook haarstylingsproducten. Alle producten zijn op natuurlijke basis. Mijn ervaringen met Jane Carter Solution lees je hier.

jane-carter-products

3. Anita Grant

Een merk met producten die bijna eetbaar zijn. Dat was de gedachte van Anita Grant, die zelf haar producten ontwikkelde na een nare ervaring met een ‘veilig’ haarverzorgingsproduct. Om nooit meer een allergische reactie te krijgen, ontwikkelde ze zowel haarverzorgingsproducten die vrij zijn van chemische bestanddelen. Wat de producten wel bevatten, zijn de beste natuurlijke ingrediënten. Daarnaast worden alle producten met de hand gemaakt en verpakt in recyclebaar materiaal. Lees mijn ervaring met de Virgin Mango Butter Coconut Whip hier.

Anita Grant Brand

4. Tropic Isle Living

Merk met roots in Jamaica. De missie van het merk is om haarverzorgingsproducten van de beste kwaliteit te ontwikkelen op natuurlijke wijze op basis van Jamaicaanse en Caraïbische  tradities. Deze formules van Jamaicaanse kruiden en specerijen worden al generaties lang gebruikt. Hoewel het merk vooral bekend is om de originele Jamaican Black Castor Oil, bestaat het inmiddels uit een breed assortiment van haarverzorgingsproducten. Meer informatie over de producten van Tropic Isle Living vind je hier.

Tropic Isle Living

5. Jessicurl

Merk voor alle vrouwen met krullend haar. Net zoals vele andere vrouwen, had Jess McGuinty moeite met haar krullen. Ten eerste moest ze leren om haar krullen te accepteren. Toen ze eenmaal leerde om ervan te houden, moest ze leren hoe ze haar krullen kon verzorgen. Omdat ze niet de juiste producten kon vinden, begon ze in haar keukentje zelf haar eigen producten te maken. Wat begon met het maken van haar eigen gel, is nu uitgegroeid tot een merk voor een complete verzorging van het haar. Ik testte de conditioners van het merk. Mijn ervaringen lees je hier.

Jessicurl

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere merken met natuurlijke producten, die ik als Product Junkie zeker uit zou willen proberen. Echter is dit het lijstje met producten die ik tot nu toe heb getest.

Welke merken zijn jullie tegen gekomen met 100% natuurlijke producten?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

2 comments

  1. Heey Kimry!

    Weet je al van Sheado af? Kijk er eens naar het zijn hele goede producten die 100% natuurlijk zijn en echt goed werken. Ze hebben ook een eigen kapsalon echt een aanrader.

    Groetjes,
    Kimberley

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*