Mizani Supreme Oil: Pure Verwennerij

Post Type

Laat je haar kennis maken met de luxe van het black hair product Mizani Supreme Oil, een natuurlijke blend van 8 pure oliën, sesam-, jojoba-, amandel-, advocado-, abrikozen-, olijf-, zonnebloem- en arganolie. Supreme Oil kan gebruikt worden voor elk haartype. Deze ultralichte formule dringt door tot in de haarvezel om het haar van binnenuit te verzorgen. Omdat het geen siliconen en minerale oliën bevat, blijft de olie niet op het haaroppervlak liggen maar wordt het meteen geabsorbeerd, waardoor het haar niet vettig wordt. Het haar wordt gevoed, oogt gezonder dankzij een mooie glans en voelt heerlijk zacht aan.

[mwm-aal-display]

De voordelen van Supreme Oil, volgens de website

  • Intense hydratatie en voeding
  • Prachtige glans en zijdezacht haar
  • Zichtbare verbetering van de textuur
  • Versterkt het haar en voorkomt haarbreuk
  • Verbetert de elasticiteit en kambaarheid
  • Anti-frizz, niet vettige en snel absorberende formule

Er zijn verschillende manieren om de Suprême Oil te gebruiken. Dit zijn een aantal manieren waarop ik de Supreme Oil het liefst gebruik.

Pre-Shampoo treatment

De pre-shampoo treatment is ideaal voor om droog, futloos haar te herstellen voor extra flexibel, zacht en glanzend haar. Breng een paar druppels van de Suprême Oil aan en verdeel het over het gehele haar, met extra aandacht voor de puntjes. Ikzelf breng de olie het liefste aan op mijn natte haren, maar het is ook mogelijk om het op droog haar aan te brengen. Wikkel het haar in een handdoek of gebruik een douchekap en laat het 3 tot 5 minuten. Ik gebruikt meestal een douchekap, aangezien de plastic de olie niet kan absorberen; een katoenen handdoek doet dat wel. 3 tot 5 minuten lijkt kort, maar het is voldoende. Als mijn haar extreem droog aanvoelt, laat ik de olie soms 10 minuten inwerken. Na het inwerken, was je haren met shampoo zoals gewoonlijk. Op dit moment gebruik ik de Moisturfusion Milk Bath van Mizani voor extreem droog haar. Deze combinatie zorgt voor goede resultaten.

Deep treatment

Wanneer mijn haarpunten in nood zijn en serieuze verzorging nodig hebben, gebruik ik de Supreme Oil als een deep-conditioning treatment. Daarvoor breng ik enkele druppels aan op mijn natte haar, vooral op de puntjes, en doe ik een douchekap op en laat het ten minste 1 uur inwerken. Nadat de inwerktijd is bereikt, was ik mijn haren met een shampoo zoals gewoonlijk. Om het proces te versnellen, neem ik graag een stoombadje; ik laat de olie dan slechts 20 minuten inwerken. Dankzij de stoom en de hitte, wordt de olie namelijk sneller door het haar geabsorbeerd. Aangezien niet iedereen een stoombad tot haar beschikking heeft, neem ik aan dat het ook mogelijk is om gebruik te maken van een hittebron, net zoals bij een hot oil treatment. Daarnaast is het ook mogelijk om het haar te wikkelen in een zijden sjaal en de olie overnacht te laten inwerken.

Moisturizing treatment

De Supreme Oil kan ook gebruikt worden als een wekelijkse, intensieve verzorging van extreem droog haar voor het meer moisture, flexibiliteit en kambaarheid. Meng daarvoor een paar druppels Supreme Oil met je favoriete conditioner of masker. Het liefst meng ik zelf de olie met de Moisturfusion Silk Cream Conditioner van Mizani. Breng het mengsel aan en verdeel het over het gehele haar, met name over de haarpunten. Plaats een douchekap op en laat het 5 tot 10 minuten inwerken, afhankelijk van wat de gebruiksaanwijzing van jouw conditioner aangeeft en van wat je zelf gewend bent. Zoals bij de Deep treatment, is het ook bij deze treatment mogelijk om het process te versnellen door gebruik te maken van hitte of stoom. Wanneer de inwerktijd is bereik, spoel het zorgvuldig uit en style je haar zoals gewoonlijk.

Dagelijkse leave-in olie

Naast de Supreme Oil te gebruiken voor verschillende treatments, is het ook mogelijk om de olie te gebruiken als leave-in voor de dagelijkse verzorging en styling van het haar. Voor de styling, verdeel een paar druppels van Supreme Oil over nat of droog haar. Ik breng de olie het liefste aan op nat haar, na het douchen. Als ik mijn haren niet nat wil maken, spray ik eerst een leave-in conditioner in mijn haar, op dit moment is de Ultimate Repair Repair+Gloss Spray mijn favoriet,  en verdeel ik enkele druppels Supreme Oil over het vochtige haar. Na het aanbrengen, style je haar zoals gewoonlijk. Vaak laat ik mijn haar gewoon natuurlijk opdrogen, maar de olie is ook ideaal te gebruiken voor het stylen met een hittebron zoals een föhn of een stijltang.

Als laatst

Tenslotte is de olie ook perfect te gebruiken als finishing touch en voor het verzorgen van dreadlocks, braids en extensions gemaakt van natuurlijk haar. De olie kan ook gebruikt worden voor de verzorging van de huid als badolie of lichaamsolie.

Beleef een ultieme ervaring met Supreme Oil en verwen je haar en (hoofd)huid met deze luxe olie. Supreme Oil is exclusief verkrijgbaar bij de Mizani kapper. Ondanks dat deze olie erg duur lijkt, valt dat best mee, aangezien slechts enkele druppels genoeg zijn voor het behandelen van het haar. Daardoor gaat de olie uiteindelijk lang mee. Ik heb mijn flesje in maart gekocht en op dit moment is deze nog halfvol!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*