Zondag Wasdag: Ongekamd Haar Ontwarren Met Mizani True Textures

Post Type

Afgelopen weekend was het moment van de waarheid. Het ontwarren van mijn haar dat ik een week niet had gekamd! Benieuwd hoe mij dit was vergaan? Lees snel verder hoe ik mijn haar heb ontwart met de producten van Mizani True Textures

[mwm-aal-display]

Over Mizani

Mizani betekent letterlijk ‘balans’ in het Swahili. Mizani staat voor balans tussen schoonheid en chemie. Deze balans is terug te vinden in de ontwikkeling van de producten, de producten zelf en uiteindelijk het haar. Dankzij jaren van onderzoek en testen in het L’Oréal Institute For Ethnic Hair & Skin Research, brengt Mizani iedere keer weer geavanceerde producten op de markt die voor mooi, gezond haar zorgen.

Mizani Brand

Dankzij een complete lijn verzorgings- en stylingsproducten kan de juiste combinatie haarproducten worden samengesteld om aan de verschillende behoeftes van de verschillende haartypes te kunnen voldoen. Of je nu natuurlijk of chemisch behandeld haar hebt, Mizani biedt voor elke donkere vrouw een professionele haarverzorgingslijn om de balans van zowel haar en hoofdhuid weer te herstellen.

Over Mizani True Textures

Om vrouwen met natuurlijk krullend haar nog beter te kunnen voorzien, ontwikkelde Mizani een lijn voor de verzorging en styling van natuurlijke krullen. De producten zijn ontwikkeld om natuurlijke krullen te beschermen tegen pluis, droogte en haarbreuk met als resultaat gezond haar dat zacht aanvoelt en er mooi uitziet. Door de producten van Mizani True Textures te combineren, kun je een complete verzorging samenstellen die precies bij jou krultype en haareigenschappen past.

Mizani True Textures bestaat uit verzorgingsproducten, namelijk de shampoo Mizani True Textures Curl Balance Color-Safe Sulfate-Free Shampoo, de conditioner Mizani True Textures Cleansing Cream Conditioning Curl Wash, het masker Mizani True Textures Curl Replenish Intense Moisturizing Masque, de leave-in crème Mizani True Textures Curl Soft Moisturizing Leave-In Crème en de leave-in refresher Mizani True Textures Curl Recharge. Daarnaast bevat de lijn stylingsproducten, namelijk de crème Mizani True Textures Moisture Stretch Curl Extending Cream, de jelly Mizani True Textures Curl Set Moisturizing High-Hold Jelly en de gel Mizani True Textures Perfect Curl Defining Cream Gel.

Mizani True Textures producten

Voor het ontwarren en verzorgen van mijn haar dat ik 7 dagen niet heb gekamd heb ik gebruik gemaakt van de Mizani True Textures Cleansing Cream Conditioning Curl Wash, Mizani True Textures Curl Replenish Intense Moisturizing Masque en de Mizani True Textures Curl Soft Moisturizing Leave-In Crème.

Wassen met Mizani True Textures Cleansing Cream Conditioning Curl Wash

Dus ik begon met het aanbrengen van de Mizani True Textures Cleansing Cream Conditioning Curl Wash. Deze formule is een matte, witte crème die bij het aanbrengen extreem zacht aanvoelt. Ik kan me nauwelijks herinneren wanneer ik voor het laatst een cleansing product heb aangebracht dat zo zacht aanvoelt.

Mizani True Textures Cleansing Cream Conditioning Curl Wash

Zoals je hieronder kunt zien, schuimt de shampoo niet. Na het eerste keer uitspoelen, voelde mijn haar al erg soepel aan. Bij het tweede keer aanbrengen, durfde ik zelfs met mijn handen door mijn haar heen te gaan om het al een beetje te ontwarren. Dit ging vrij gemakkelijk. Ondanks dat ik mijn haar voor zeven dagen niet heb gekamd, kon ik nog geen klitten ontdekken.

Mizani True Textures Cleansing Cream Conditioning Curl Wash resultaat

Als je de bovenstaande ingrediëntenlijst bekijkt, kun je waarschijnlijk al raden waar deze slip oftewel soepelheid vandaan komt. Zo staan ingrediënten zoals siliconen, maar ook Behentrimonium Chloride die bekend staat om zijn detangle eigenschappen. Verder bevat deze conditioner ook natuurlijke ingredienten zoals jojoba olie en abrikozenolie.

Verzorgen met Mizani True Textures Curl Replenish Intense Moisturizing Masque

Na het wassen, bracht ik de Mizani True Textures Curl Replenish Intense Moisturizing Masque aan om mijn haar te verzorgen. Zoals je kunt zien, is heeft de formule een gele kleur zoals custard. Naast de kleur, lijkt de structuur ook op custard. De formule is namelijk een dikke, stevige crème.

Na het aanbrengen van het masker, begon ik (met een beetje vrees) mijn haar te ontwarren. Echter tegen alle verwachtingen in, verliep het ontwarren erg soepel en niet moeilijker dan normaal. In een mum van tijd had ik mijn haar ontwart met een minimaal aantal haartjes in mijn kam. Ook het masker voelde heerlijk aan in mijn haar.

In principe wilde ik het masker uitspoelen en de Mizani True Textures Moisture Stretch Curl Extending Cream als stylingsproduct gebruiken, totdat ik de ingrediëntenlijstjes met elkaar begon te vergelijken. Hieronder zijn beide ingrediëntenlijstjes te zien. Behalve wat andere conserveringsmiddelen is er nauwelijks verschil. Een belangrijk verschil is dat de Mizani True Textures Moisture Stretch Curl Extending Cream minerale olie bevat en de Mizani True Textures Curl Replenish Intense Moisturizing Masque wat kleurstoffen.

Mizani True Textures Curl Replenish Intense Moisturizing Masque

Mizani True Textures Curl Replenish Intense Moisturizing Masque

Ingrediënten: Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Amodimethicone, Behentrimonium Chloride, Cetyl Esters, Parfum/Fragrance, Isopropyl Alcohol, Trideceth-6, Methylparaben, Sorbic Acid, Sodium Salicylate, Simmondsia Chinensis Oil/Jojoba Seed Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil/Apricot Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Cetrimonium Chloride, Ci 47005/Yellow 10, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Inulin, Coumarin, Ci 14700/Red 4

Mizani True Textures Moisture Stretch Curl Extending Cream

Mizani True Textures Moisture Stretch Curl Extending Cream

Ingrediënten: Aqua/Water, Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Cetearyl Alcohol, Petrolatum, Behentrimonium Chloride, Glycerin, Cetyl Esters, Amodimethicone, Parfum/Fragrance, Isopropyl Alcohol, Methylparaben, Vp/Dimethylaminoethylmethacrylate Copolymer, Simmondsia Chinensis Oil/Jojoba Seed Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil/Apricot Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Inulin, Trideceth 6, Cetrimonium Chloride, Methylisothiazolinone, Coumarin, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol

Aangezien ik meer last krijg van minerale olie en petrolatum dan kleurstoffen, besloot ik het masker in mijn haar te houden en de crème niet te gebruiken. Ik ging door mijn haar heen om met mijn vingers mijn haar te stylen. Dankzij het masker voelde mijn haar erg zacht en soepel aan.

Mizani True Textures Curl Replenish Intense Moisturizing Masque resultaat

Jeej, totaal geen klitten!

Sealen met Moroccanoil Treatment

Na mijn haar te hebben verzorgd, was het tijd om het te sealen. Daarvoor heb ik voor het eerst Moroccanoil Treatment gebruikt en ik moet zeggen, dit product is stiekem wel zijn money waard! Zoals je hieronder kunt zien, heeft de olie een heldere, bruine kleur. Wat e niet op de foto kunt zien, is dat de olie best dik is. Dit had ik niet verwacht, aangezien pure arganolie een stuk vloeibaarder is.

Moroccanoil Treatment

Waarschijnlijk heeft de dikte te maken met het lijnzaad extract dat aan de olie is toegevoegd. Hieronder nog even het ingrediëntenlijstje. Zoals je kunt zien bevat dit product siliconen. Toch had ik daar geen last van. Mocht je echter een gevoelige hoofdhuid hebben, dan kun je dit product beter vermijden.

Ingrediënten: Cyclopentasiloxane, dimethicone, cyclomethicone, argania spinosa kernel oil (argan oil), linum usitatissimum (linseed) extract, fragrance, D&C yellow-11, D&C Red-17

Na het aanbrengen van de olie, voelde mijn haar zacht en soepel aan. Zie je hoe mooi het glanst?

Moroccanoil Treatment resultaat

Stylen met Mizani True Textures Curl Soft Moisturizing Leave-In Crème

Na het sealen, eindigde ik mijn haarroutine met de Mizani True Textures Curl Soft Moisturizing Leave-In Crème. Hoewel veel producten als een crème worden bestempeld, doet dit product zijn naam wel echt eer aan. Het ziet er namelijk echt uit als een crème en zo voelt het ook bij het aanbrengen!

Stylen met Mizani True Textures Curl Soft Moisturizing Leave-In Crème

Na het aanbrengen, heb ik mijn haar in twee vlechten laten vlechten en ben ik gaan slapen.

Stylen met Mizani True Textures Curl Soft Moisturizing Leave-In Crème resultaat

Het resultaat

De volgende ochtend zag mijn haar er goed uit. Hoewel ik bij gebruik van sommige producten echt verschil zie tussen mijn plukken gestraight haar en het gedeelte dat natuurlijk is vanwege verschillende kruldefinities, krulde het gerelaxte deel ditmaal prachtig mee met het natuurlijke haar, waardoor je nauwelijks verschil zag tussen beide texturen.

Mizani True Textures Resultaat

Very happy with the results! Ben nu vooral benieuwd hoe het er morgen uit ziet. Ik ga namelijk gewoon slapen met een high bun en mijn haar de volgende ochtend niet kammen. Wellicht dat ik een foto post op facebook van het resultaat!

Hebben jullie wel eens de producten van Mizani True Textures geprobeerd? Wat vonden jullie ervan?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

2 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*