Barbie, move over voor Doc McStuffins

Post Type

Overvolle parkeergarages, drukke winkelstraten, onwandelbare winkelgangpaden en lange rijen bij de kassa. Net zoals elk jaar, werd er ook dit jaar weer volop geshopt voor de feestdagen. Opnieuw werden er door de meesten cadeautjes voor de gehele familie gekocht, waarbij de allerkleinsten natuurlijk niet werden vergeten. Vooral poppen verkopen erg goed tijdens de feestdagen. Echter, ondanks dat je daarbij meteen zou denken aan Barbies en Baby Borns, was Doc McStuffins dit jaar  in Amerika de best verkochte speelgoedpop voor kleuters.

doc mcstuffins fp

Wie is Doc McStuffins?

Dr. Mc Stuffins is zowel de naam van de nieuwe tv show van Disney als de naam van de hoofdrolspeelster die in deze tv show speelt. Deze magische animatie serie gaat over een zesjarig meisje genaamd Doc McStuffins. Deze kleine Dr. Doolittle van speelgoedland heeft de gave om met speelgoed en knuffels te praten en ze te genezen, wanneer ze haar stethoscoop omdoet. Dit doet ze samen met haar knuffelvriendjes Stuffy, een trotse draak, Lambie, een lam die veel van knuffelen houdt, Hallie, een vrolijke hippo en Chilly, een humeurige sneeuwpop. Doc McStuffins runt een dokterskliniek in haar eigen speelhuis, waar ze zieke en gebroken speelgoed van zichzelf en van de kinderen uit haar buurt verzorgt. De Tv show is gericht op kinderen van 2 to 7 jaar. Elke aflevering duurt ongeveer 11 minuten, bevat originele liedjes en het terugkerend liedje “Time For Your Check Up” song. Daarnaast wordt er elke aflevering aan de jonge kijkers tips gegeven, hoe ze zelf gezond kunnen zijn en blijven.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=sDFnuEgrB48″][youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=nXTwFRfgTqQ”]

Wat is er zo speciaal aan Doc McStuffins?

De hoofdrolspeelster is Afro-Amerikaans! Sinds de eerste aflevering, die in maart op de tv te zien was, werd de show geprezen om zijn positiviteit en aanbevolen als een geweldige show voor donkere kinderen, aangezien een donker meisje de hoofdrol speelt. Dat is niet iets dat je dagelijks op tv ziet. De show werd door Chris Nee ontworpen. Zijzelf werd geïnspireerd door haar zoontje en hoopte met deze serie de angst voor dokters onder jonge kinderen weg te nemen en duidelijk te maken wat een dokter precies doet. Aangemoedigd door Disney koos ze voor een hoofdrolspeelster van een etnische minderheid, zodat de show alle jonge kinderen aanspreekt en Doc McStuffins vooral als een rolmodel kan dienen voor jonge donkere meisjes. Want met rolmodellen zoals Beyoncé, Lisa Leslie en Tyra Banks, is het voor hen belangrijk om te weten dat naast de showbiz/entertainment, sport en fashion wereld ook zij carrière kunnen maken in het hoger onderwijs, de medische wereld en het bedrijfsleven.

De populariteit van Doc McStuffins

Sinds de eerste aflevering, is de Disney TV show een ware hit in Amerika. Volgens de New York Daily News, is Doc McStuffins momenteel zelfs populairder dan Dora the Explorer. “Ik denk niet dat ik me goed heb gerealiseerd hoeveel kinderen ze zou inspireren,” vertelt Chris Nee. Het is meer dan Nee ooit had durven dromen. Ook de speelgoedproducten werden net zo populair als de show. Dankzij de populariteit van de TV show, vlogen de Dr McStuffins ‘Time For Your Check Up’ poppen over de toonbank. Volgens de New York Daily News, werd deze schattige pop in een record tempo verkocht tijdens de feestdagen en ontstond er een ware koopgekte onder ouders die met pijn en moeite alle speelgoedwinkels af gingen om een pop te kunnen bemachtigen.

“Je kunt de pop nergens meer vinden. Wij zijn nu bij Toys ‘R’ Us aan het vragen of ze achterin kunnen kijken”, vertelt een wanhopige ouder.

“McStuffins producten worden snel verkocht,” zegt de woordvoerster van Toys ‘R’ Us. Ze gaf ouders het advies om voor 25 december een van de speelgoedwinkels vroeg te bezoeken, om zo op tijd een pop te kunnen kopen, wanneer ze bij de winkels worden geleverd.

Doc McStuffins als speelgoedpop

Het lijkt erop dat Just Play, het bedrijf die de pop produceert, de hoge vraag naar de pop niet had verwacht, waardoor de productie voor het eerste jaar niet erg hoog was. Echter, vanwege de populariteit van de pop, wordt de productie voor komend jaar aangepast, zodat er genoeg poppen worden geproduceerd.

De Dr. McStuffins pop wordt voor $34,99 in de winkels verkocht. Echter vanwege de schaarse beschikbaarheid, zijn er al veel aanbieders op websites zoals eBay te vinden die de poppen verkopen tegen prijzen die oplopen tot $130.

Doc McStuffins DollWat vinden jullie van de pop? De pop is inclusief haar dokterstas met doktersinstrumenten en haar knuffelvriend Lambie. Persoonlijk vind ik het jammer dat de pop steil lang haar heeft, terwijl ze Afro-Amerikaans is. Het overgrote deel van de Afro-Amerikanen heeft natuurlijk gewoon krullend of kroezend haar. Maar, het is een stap in de goede richting. Ze heeft een donkere huidskleur en heeft ook het lichaam van een jong kind, niet een onmogelijk lichaam zoals Barbie. Daarnaast ziet ze er erg schattig uit! Ik kan me wel voorstellen waarom veel jonge kinderen graag een Doc McStuffins pop zouden willen hebben.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

2 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*