Murray’s Hair-Glo Als Onderdeel Van Mijn Haarroutine In Cuba

Post Type

Zoals ik jullie al eerder vertelde, heb ik drie weken lang door Cuba gereisd. Omdat ik geen zin had om een zware koffer mee te sjouwen waarvan het meeste gewicht te danken is aan haarproducten (zoals normaal gesproken vaak het geval is), besloot ik ditmaal de gok te wagen en enkel en alleen het hoognodige in te pakken voor de verzorging van mijn haar. Uiteindelijk is het me gelukt om met slechts drie producten mijn haar drie weken lang te verzorgen, dankzij de pot Murray’s Hair-Glo van mijn vriendje!

[mwm-aal-display]

De laatste stap van mijn haarroutine vergeten!

Als je denkt dat je veel producten nodig hebt om je haar goed te kunnen verzorgen, dan zal dit verhaal je hopelijk overtuigen dat dit niet waar is. Tijdens mijn reis door Cuba, heb ik namelijk slechts gebruik gemaakt van een shampoo, een conditioner en sealer. Uiteindelijk heb ik zelf alleen de shampoo en conditioner meegenomen. Ik was namelijk dankzij inpakstress compleet vergeten om mijn favoriete haarboter van dit moment mee te nemen, namelijk de Virgin Mango Butter Coconut Whip van Anita Grant. ‘Wat nu?’, zou je denken.

Mango Butter

Toen ik in Cuba er achter kwam dat ik mijn sealer was vergeten, was ik in eerste instantie nog niet zo heel erg bezorgd. Ik dacht namelijk dat, eenmaal in de tropen aan te zijn gekomen, het een fluitje van een cent zou zijn om aan een natuurlijke boter of olie te komen zoals sheaboter of kokosolie. De reality check kwam echter vrij snel.

Ik begon me langzaamaan te realiseren dat het toch niet zo gemakkelijk was om aan natuurlijke boters en oliën te komen dan als ik dacht. Nadat ik in de eerste week geen kokosolie in de winkels, drogisterijen en apotheken kon vinden, sloeg de paniek toe. Zonder een sealer zou mijn haar niet heel lang gehydrateerd blijven bij deze tropische temperaturen. En ja hoor, binnen de kortste keren veranderde mijn mooie, gezonde krullen in een droge, pluizige bol wol.

Murray’s Hair-Glo als oplossing

Ten einde raad besloot ik stiekem de wax van mijn vriendje te lenen. En tegen beter weten in, was het resultaat verbluffend! Mijn vriend gebruikt de Murray’s Hair-Glo, een stylingsproduct op basis van petrolatum en verrijkt met lanolin, kokosolie en aloe vera. Hoewel mijn vriend de Murray’s Hair-Glo gebruikt om zijn haar te stylen, bleek dit een uitstekend product te zijn om mijn haar te verzorgen en heb ik het de gehele vakantie gebruikt als laatste stap in mijn haarroutine. Het resultaat was keer op keer hetzelfde: prachtig gedefinieerde krullen, die er gezond uit zagen en zacht, soepel aanvoelden.

Murray's Hair-Glo Wax

Ik weet het, eerder heb ik uitgebreid beschreven hoe slecht petrolatum voor je haar is en welke ingrediënten je beter kunt vermijden. Als voorvechtster van producten zonder minerale olie, paraffine en petrolatum, stond ik het meest versteld van het geweldig effect dat de Murray’s Hair-Glo op mijn haar had. Na enig research te hebben gedaan bij thuiskomst, ben ik erachter gekomen dat dit effect waarschijnlijk te danken is aan het ingrediënt lanolin.

Lanolin: een dierlijke wax bestaande uit vetzuren, wax esters en andere organische bestanddelen. Doordat lanolin op dezelfde manier wordt geproduceerd als onze huideigen oliën, werkt deze wax volgens velen beter dan plantaardige of minerale oliën. Lanolin bestaat voor ongeveer 25 tot 30% uit water, waardoor het haar en huid van binnenuit kan hydrateren. Daarnaast vormt lanolin een laagje op de huid en om het haar heen, om ze te beschermen tegen vochtverlies. Tenslotte neemt lanolin gemakkelijk vocht op uit de lucht, waardoor haar en huid gehydrateerd blijven.

Deze eigenschappen maken Murray’s Hair-Glo een uitstekend product om het vochtgehalte van je haar op peil te houden in een tropisch klimaat. Naast zijn hydraterende eigenschappen, zorgt de Murray’s Hair-Glo tevens voor een prachtige kruldefinitie bij sterk krullend haar. Door het gewicht van de pomade, kun je je krullen stretchen voor een wat lossere krulpatroon. Naast een mooie definitie, zorgt de Murray’s Hair-Glo tevens voor veerkrachtig haar dat vrij is van pluis en er glanzend uit ziet. Ondanks dat het product petrolatum bevatte, had ik geen last van irritaties en build-up. Waarschijnlijk omdat ik mijn haar regelmatig waste, was er ook geen kans om build up te vormen.

Mijn haarroutine met Murray’s Hair-Glo

Met de Murray’s Hair-Glo, zag mijn haarroutine er als volgt uit. Voor de verzorging van mijn haar, had ik de Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen Shampoo en Conditioner meegenomen. Nadat ik mijn haar tweemaal met de Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen Shampoo had gewassen, bracht ik de Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen Conditioner aan als leave-in. Daarvoor verdeelde ik mijn haar in 4 secties, bracht de conditioner aan op elke sectie en ontwarde mijn haar vervolgens met de detangling kam die ik mee had genomen.

Murray's Hair-Glo Haarroutine

Na het ontklitten, gaf ik mijn krullen definitie met mijn vingers. Nadat ik mijn krullen in model had gebracht, maakte ik gebruik van de Murray’s Hair-Glo om mijn haar zowel te stylen als te sealen. Daarvoor bracht ik de wax eerst aan op de droge gebieden van mijn haar, namelijk rondom mijn haarlijn met extra aandacht achterin mijn nek en bovenop mijn hoofd. Bij het aanbrengen van de Murray’s Hair-Glo achterin mijn nek, trok ik telkens mijn krullen iets naar beneden om ze wat te verlengen. Tenslotte bracht ik wat in mijn handen resteerde aan op mijn punten en de rest van mijn haar.

Hieronder is het resultaat te zien. Wat vinden jullie ervan?

Murray's Hair-Glo Resultaten

Ciao,

Kimry

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

  1. Hoi Kimry,

    Ik kwam op je site door te Googlen op Murray’s en krulhaar. Zelf heb ik als man best een donkere dikke bos krulhaar. Ik vind het nog steeds lastig om de juiste haarverzorging te vinden. Heb al vanalles geprobeerd. Van crèmes tot gel. Alleen van gel word mijn haar plakkerig dik en met crème moet ik er veel insmeren. Op deze site kwam ik uit op wax: https://www.hbb24.nl/haarverzorging/stylingproducten/wax.html?___SID=U#more En omdat ik Murray’s al geprobeerd had vroeg ik me af of dat product wat je hierboven beschrijft goed is. Maar blijkbaar werkt het met krulhaar! (Als je naar mijn site op visie of contact gaat zie je een zwart-wit foto van mijn hoofd met krulhaar.)

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*