Eerste ervaring met naked hair

Post Type

Onlangs las ik een artikel op naturally curly over naked hair en dacht, laat me dat eens proberen! Benieuwd naar hoe ik mijn eerste dag met naked hair heb ervaren? Ontdek het na de klik.

[mwm-aal-display]

Wat en waarom naked hair?

Ooit je haren gewassen, ontklit met conditioner, vervolgens uitgespoeld en verder niks meer met je haar gedaan? Ik bedoel geen leave-in condtioner, geen cream, pudding, custard of gelee meer aangebracht. Ik praat over naked hair. Velen van ons kunnen het zich niet voorstellen, inclusief ik. Vaak gebruiken we een hoop aantal producten om ons haar te verzorgen en te stylen. Op wasdag gebruik ik altijd minimaal één product, die ik in mijn haar laat zitten. Het is voor mij ondenkbaar om zonder producten in mijn haar door het leven te gaan.

Ik weet maar al te goed dat de producten die ik in mijn haar laat zitten de structuur van mijn haar veranderen. Vaak hoor ik andere vrouwen vaak zeggen ‘ooh, wat heb jij mooie krullen! Dat lukt nooit met mijn haar’. Als ik ze dan vaak zeg dat dit ook niet mijn echte haarstructuur is, dan kijken ze mij raar aan. Maar eigenlijk klopt het wel wat ik zeg. De mooie kruldefinitie die ze in mijn haar zien, is ontstaan door de producten die ik heb gebruikt voor mijn haar. En dat deed mij denken: hoe ziet mijn echte haarstructuur er dan uit? Hoe zou naked hair mij staan?

Nou, er is maar één manier om hier achter te komen!

Naked hair resultaat before and after

Resultaten met naked hair

Dus ik heb één dag rond gelopen zonder producten in mijn haar. En dit is het resultaat. Zoals je hieronder kunt zien, is mijn haar een stuk voller dan normaal. Daarnaast zijn de verschillende structuren die ik in mijn haar heb goed te zien.

Naked hair resultaat

Hieronder zie je hoe de bovenste laag van mijn haar eruit ziet. Het is van nature droog en heeft een minder gedefinieerde patroon, wat gewoon is voor kroeshaar.

Naked hair resultaat bovenlaag

Als ik de bovenste laag met mijn handen eventjes weg haal, komt er een andere haarstructuur tevoorschijn. Dit haar heeft meer weg van krullen met een meer gedefinieerde patroon.

Naked hair resultaat middenlaag

Als ik de haren in mijn nek zichtbaar maak, is er weer een andere haarstructuur zichtbaar. Dit keer zijn het krullen, maar met een heel andere krulpatroon. De krul is een stuk sterker, waardoor het haar meer krimpt.

Naked hair resultaat onderlaag

Eerste ervaring met naked hair

So there you have it! Ik voelde me best op mijn gemak met mijn naked hair. Ik heb de hele dag ermee rond gelopen. Ik ben zelfs naar buiten geweest en we zijn ook uit eten gegaan. Ik was erg trots op mijn haar!

Naked hair uit eten

Wat ik het leukste aan deze ervaring vond, is mijn natuurlijke haarstructuur te ontdekken. Daarnaast vond ik het ook best mooi staan. Mijn haar voelde ook een stuk lichter aan en op de een of andere manier voelde ik me erg vrij! Tegelijkertijd besefte ik me dat na het aanbrengen van producten, mijn haar in volume aanzienlijk afneemt. Ik vraag me daardoor oprecht af of ik niet te veel product in mijn haar aanbreng. Hoewel ik nog niet zeker ben of ik de naked hair vaker zal doen, ga ik vanaf nu zeker proberen om minder producten in mijn haar aan te brengen.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*