Review NHC Essentials Shea Butter

Post Type

Soms gebruik je een product al een tijdje waardoor je vergeet om aan de wereld te vertellen hoe fijn deze is. De NHC Essentials Shea Butter heb ik al een hele tijd geleden gekocht en ik ben er nog steeds tevreden over. Meer informatie en mijn ervaringen met dit product lees je na de klik.

[mwm-aal-display]

Over NHC Essentials

NHC Essentials is de product lijn van The Natural Hair Club, de online community voor naturals in Nederland. The Natural Hair Club is een besloten groep op Facebook, waar naturalistas terecht kunnen voor al hun vragen over de verzorging van natuurlijk haar. Om naast advies ook kwalitatieve verzorging aan te bieden, besloten de dames een producten te ontwikkelen die gebruikt kunnen worden tijdens de haarverzorgingsroutine.

NHC Essentials Shea Butter

NHC Essentials biedt basis producten voor natuurlijk haar van alleen de beste kwaliteit. Tot nu toe bestaat het assortiment uit Premium Shea Butter. Ondanks dat het assortiment nog niet zo groot is, is het zeker de moeite waard om de Premium Shea Butter eens uit te proberen. Het is een ware traktatie voor zowel haar als huid.

Over NHC Essentials Shea Butter

De NHC Essentials Shea Butter is 100% biologisch, puur en geurloos. Deze boter is speciaal bewerkt om alle voedingsstoffen en verzorgende eigenschappen die sheaboter van nature heeft, te behouden. De NHC Essentials Shea Butter kan perfect gebruikt worden als sealer en moisturizer. Daarnaast is het een goede basis om je eigen natuurlijke producten mee te maken.

NHC Essentials Shea Butter structuur

De NHC Essentials Shea Butter is verkrijgbaar in twee formaten, namelijk 100 g en 250 g. Deze producten zijn direct te bestellen via de webwinkel de NHC Boutique. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar op verschillende natural hair events, waar de Natural Hair Club aanwezig is.

Ervaringen met NHC Essentials Shea Butter

De NHC Essentials Shea Butter heb ik gekocht tijdens het Locked & Loose event, georganiseerd door the Natural Hair Club. Ik gebruik de sheaboter nu al een tijdje en ik ben er zeer tevreden over. Zoals je hieronder kunt zien, is de NHC Essentials Shea Butter een witte, vaste boter. Hoewel de sheaboter erg hard lijkt, is het toch vrij makkelijk om wat van de boter te nemen. Bij de eerste aanraking met je handen, voel je de boter zachter worden. Dit komt waarschijnlijk door de warmte van je vingers.

NHC Essentials Shea Butter zachte formule

In tegenstelling tot de meeste sheaboters, heeft de NHC Essentials Shea Butter een zachtere structuur. Hierdoor is deze gemakkelijk aan te brengen op je haar en huid. Voor je haar is deze boter inderdaad ideaal voor het sealen in de laatste stap van je haarverzorgingsroutine. Daarvoor heb ik volgens de LOC methode eerst een conditioner als leave-in en vervolgens een olie aangebracht. Na het aanbrengen van de boter, voelde mijn haar heerlijk soepel en zacht aan.

NHC Essentials Shea Butter Sheaboter

Naast je haar, is de NHC Essentials Shea Butter ook ideaal om de droge plekjes op je huid weer soepel en zacht te maken. Dankzij de voedende en hydraterende eigenschappen van sheaboter, wordt de barrière versterkt en het vochtgehalte op peil gehouden. Hierdoor wordt de droge huid en haar weer gezond en ziet het er weer mooi uit.

Resultaat met NHC Essentials Shea Butter

Na het aanbrengen van de NHC Essentials Shea Butter op mijn haar, heb ik mijn haar ingevlochten en laten drogen. Hieronder zie je het resultaat na het losmaken van mijn vlecht, aan het einde van de dag. Zoals je hieronder kunt zien, is  mijn haar erg gezond en heeft het een mooie natuurlijke glans. Daarnaast ben ik erg tevreden over de kruldefinitie.

NHC Essentials Shea Butter krullen

Het kan zijn dat je wat drogen plekken bovenop mijn hoofd kunt spotten. Dit heeft te maken met het feit dat ik mijn haar niet in secties heb verdeeld bij het aanbrengen van de sheaboter. Op zich zou dit niet zichtbaar zijn geweest, echter heb ik na het opdrogen van mijn haar de scheiding veranderd. Hierdoor is een ander gedeelte van mijn haar aan de oppervlakte komen te liggen. Dit gedeelte heeft duidelijk geen boter gehad, waardoor deze plek wat droger is dan de rest van mijn haar.

NHC Essentials Shea Butter resultaat

Conclusie over de NHC Essentials Shea Butter

Ik ben zeer tevreden met de NHC Essentials Shea Butter. Het is een zachte sheaboter, waardoor deze gemakkelijk is aan te brengen. Daarnaast bevat het voedende en hydraterende bestanddelen waardoor het haar zowel wordt verzorgd als gesealed. Hierdoor ziet het er mooi gezond uit met een natuurlijke glans.

NHC Essentials Shea Butter definitie

Dit geldt niet alleen voor je haar, maar ook voor de hoofdhuid en de rest van je lichaam. Daarom is het in mijn ogen een ideaal product voor de dagelijkse verzorging van huid en haar. Doordat het voldoet aan de voorwaarden die essentieel zijn voor een goede verzorging, doet dit product zijn naam eer aan en mag wat mij betreft deze sheaboter inderdaad een NHC Essential genoemd worden.

Hebben jullie deze sheaboter al geprobeerd? Wat vinden jullie van de NHC Essentials Shea Butter?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*