NHC says WE OWN IT! 5 redenen om mee te doen

Post Type

Gaan jullie volgende week meedoen met het initiatief van the Natural Hair Club? Er zijn genoeg redenen om mee te doen.

[mwm-aal-display]

Over the Natural Hair Club

Jaren geleden vond ik een groep op Facebook, waar naturalista’s informatie, adviezen, verhalen, inspiraties maar ook frustraties met elkaar deelden. Wat deze groep voor mij zo uniek maakte, was de diversiteit. Vrouwen (én mannen) van alle haartypes zijn welkom, of onze natural hair nu locked of loose is. Wat ooit als een kleine groep op Facebook begon, is inmiddels in omvang behoorlijk toe genomen! Wie had gedacht dat the Natural Hair Club op dit moment richting de 15.000 leden gaat. The natural hair familie groeit nog steeds!

NHC

Over het initiatief

Zonder een crew ben je nergens. Ik denk dat alle leden van the Natural Hair Club erg blij zijn met the NHC crew. Samen zorgen Sharon, Melanie en Merredith ervoor dat the Natural Hair Club een omgeving blijft met een prettige sfeer en waar iedereen zich op hun gemak voelt. Naast het beheer, heeft de crew ook goed door wat er speelt en leeft binnen de club. Nadat RTL 4 de ‘boxer braids’ als nieuwe haarstijl beschreef, riepen ze donkere sisters & brothers op om een statement te maken. Samen kunnen we awareness creëren voor het feit dat deze haarstijl al een naam heeft: #cornrowisthename!

NHC says WE OWN IT

5 redenen om mee te doen

Meedoen is simpel. Laat van 21 t/m 27 maart je cornrows zien, op straat en op social media. Plaats een profielfoto met cornrows en gebruik de hashtag #cornrowisthename! Twijfel je nog om mee te doen? Ik geef je een aantal redenen.

 1. Awareness voor cultural appropriation
  De vorige keer hebben we het al gehad over cultural appropriation. Het is okee om een aspect uit een andere cultuur over te nemen, maar plaats de credits waar het hoort! Met de hashtag #cornrowisthename maken we duidelijk dat we al een naam hebben voor deze haarstijl.
 2. Eerbetoon aan onze voorouders
  Sinds onze voorouders, die nog in Afrika leefden, werden er prachtige haarcreaties gemaakt. Een kapsel was niet alleen een manier om jezelf uit te drukken. Vaak waren stammen te herkennen aan hun haardracht. Uit deze rijke geschiedenis stammen wij af. Laten we deze geschiedenis vieren door met cornrows prachtige creaties te maken zoals onze voorouders.
 3. Wees creatief
  In deel 1 & deel 2 van de blog over cornrows heb je al de diversiteit kunnen zien van dit kapsel. Gebruik de week van 21 t/m 27 maart om te experimenteren met cornrows. Kun je dat niet zelf? Maak je niet druk, er zijn genoeg kappers en hobbyisten die je haar voor een zacht prijsje kunnen invlechten.
 4. Laat zien dat we het niet pikken
  Hoewel de meningen zijn verdeeld, feit blijft dat de media haarstijlen van donkere mensen vaak afbrandt wanneer donkere mensen het dragen. Wordt het overgenomen door de grotere meerderheid, dan is het ineens de nieuwe trend. Door onze cornrows te showen, kunnen we de media laten zien dat het ons net zo mooi staat.
 5. Samen staan we sterk!
  Ik weet niet van jullie, maar ik vind het altijd leuk om samen iets te doen. Hoe mooi is het niet als we als donkere gemeenschap ons verenigen om ergens voor te gaan staan. Het verenigt ons in onze gezamenlijke missie en maakt ons als een gemeenschap sterker. Hoe meer mensen mee doen, hoe grotere kracht we worden waar de maatschappij niet omheen kan. Ook al is het in dit geval ‘maar haar’.

Cornrows Ciara & Alicia

Ben je al overtuigd? Check the Natural Hair Club Facebook event page NHC says WE OWN IT! voor meer informatie.

 

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*