Een pil voor kroeshaar naar steil haar?

Post TypeWat als je krullend of kroeshaar hebt en simpelweg door het slikken van een pil lang en steil haar zou kunnen krijgen? Als het aan de Australische wetenschappers ligt, is dit toch meer dan alleen toekomstmuziek!

Wat maakt krullend haar krullend en kroeshaar kroes? In 2009 ontdekten Australische wetenschappers dat de mate van krul sterk bepaald wordt door slechts één enkele gen. Tijdens deze studie werd er gekeken naar de genetische variatie onder mensen van Europese komaf om zo het gen te kunnen identificeren dat het haartype bepaalt. Omdat het haar van Europeanen kan variëren van steil (45%), golvend (40%) tot krullend (15%), werd deze doelgroep voor het onderzoek gekozen.

Het ontstaan van deze pil

kroeshaar De onderzoekers van de Genetic Epidemiology Laboratory van het Queensland Institute of Medical Research (QIMR) identificeerde de TCHH gen op chromosoom 1 als de belangrijkste gen die de krultype van het haar bepaald. Hoewel de ontdekking van deze nieuwe functie revolutionair is, is het bestaan van deze gen al langer bekend. TCHH werd 20 jaar geleden ontdekt als een gen die een rol speelt in de ontwikkeling van de haarzakjes. Deze gen komt tot uiting in de innerlijke wortelschede rondom het groeiende haarzakje. Eerder onderzoek wees uit dat de vorm van het haarzakje de mate van krul bepaald van het haar. Er werd toen al gedacht dat deze gen de vorm van het haarzakje bepaalt.

Doorbraak

Hoofd van het onderzoeksteam Professor Nick Martin vertelt dat variaties van het gen bepalen hoe steil of krullend het haar is, echter is er meer onderzoek nodig om de exacte variant te bepalen die verantwoordelijk is voor krullend of kroeshaar. Waarschijnlijk is de variant die voor een verandering zorgt in de aminozuurvolgorde de juiste variant. De eerste paper waarin deze onderzoeksresultaten werden gepubliceerd, kwam uit op 5 november 2009 in de online editie van de American Journal of Human Genetics. Toen dit artikel uitkwam, werd er al gespeculeerd over de mogelijke toepassingen van deze resultaten in de cosmetische industrie. Daarnaast is het tevens een doorbraak in forensisch onderzoek, waar deze kennis een bijdrage kan leveren aan een betere identificatie van de criminele daders.Nog geen maand later werden de geruchten bevestigd. Nieuws kwam uit dat de onderzoekers die de ‘krul-gen’ hadden ontdekt, bezig waren met het onderzoek van een alternatieve behandeling om het haar steil te maken, in de vorm van een pil. Daarmee zou deze pil die het haar steiler of meer krullend kan maken, het einde kunnen betekenen van klassieke straighteners. De ontdekking van de krul-gen zou het ook mogelijk kunnen maken om te voorspellen of een baby steil of krullend haar krijgt. Daarnaast zou het tevens de politie kunnen helpen met het vinden van een misdadiger door op basis van het DNA de krultype van de dader nader te bepalen.

Professor Nick Martin legt uit dat het mogelijk is om nieuwe behandelingen te ontwikkelen, waarbij behandelingen op basis van temperatuur of de chemie niet nodig zijn. Op basis van de genvariatie, die de mate van krul van het haar bepaald, kan er een nieuwe behandeling worden ontwikkeld die het haar van binnenuit meer krullend of steiler kan maken, in plaats van een middel of apparaat dat op het haar wordt aangebracht. Dit zou je dus de mogelijkheid bieden om van haartextuur te veranderen door simpelweg een pil te slikken. Dat klinkt wel erg science fiction!

Wanneer komt deze pil?

pil voor steil haarDe professor liet weten dat hij in januari 2010 zijn onderzoeksresultaten zou bespreken met een groot cosmetica bedrijf in Parijs. Zou dit L’Oréal kunnen zijn? Ondanks dat er toentertijd veel werd gegist naar het verdere verloop van deze studie, is er tot op heden geen baanbrekend nieuws meer verschenen rondom dit onderwerp. Ook is er nog steeds geen pil op de markt die je krullend of kroeshaar steil zou kunnen maken. Wij zijn daar erg blij mee en hopen dat dit ook nooit op de markt zal komen! Hoe denken jullie hierover? Wat zouden jullie van een straightening pil vinden?


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*