Quvenzhane Wallis jongste Beste Actrice nominatie ooit!

Post Type

Op zondag 24 februari staan de Oscars weer voor de deur. Op deze avond zal voor de 85e keer de Acadamy Awards worden uitgedeeld voor verschillende voortreffelijke filmprestaties zoals beste (animatie) film, beste acteur, beste regisseur, beste muziek etc. Daarvoor werden de nominaties vorige week bekend gemaakt. Nu is het normaal dat er spanning en sensatie is rondom de bekendmaking. Echter de grootste verrassing dit jaar is de nominatie van kleine Quvenzhané Wallis voor haar rol in de film Beast of the Southern Wild. In de categorie beste actrice, strijd zij naast bekende en ervaren actrices zoals Naomi Watts en Jessica Chastain voor een Oscar. Slechts negen jaar oud, is Wallis de jongste actrice ooit die voor een Oscar genomineerd is in deze categorie. En naast de jongste te zijn, is ze ook de enige donkere vrouw die genomineerd is.

[mwm-aal-display]

wallis 3

In de film Beast of the Southern Wild, speelt Quvenzhané de zes jarige Hushpuppy, een fantasierijk jong meisje die samen met haar vader in een geïsoleerd moerasgebied in Louisiana woont. Hushpuppy is een optimistisch en zelfstandig kind, dankzij haar vader Wink. Als alleenstaande ouder met een slechte gezondheid, leert Wink haar hoe ze op haar eigen benen kan staan. Hierin drijft hij soms iets te ver door, waardoor hij erg gemeen kan zijn. Haar zelfstandigheid wordt ook gestimuleerd door leraren op haar school, die de kinderen uit het dorp leren hoe ze zich voor moeten bereiden op de komst van prehistorisch beesten genaamd Aurochs, die binnenkort uit het ijs bevrijd zullen worden door de smeltende ijskappen. Deze dieren spelen een grote rol in de film. Wanneer er een storm uitbreekt en het dorp verwoest, wordt Hushpuppy gedwongen om alles wat ze geleerd heeft, in praktijk te brengen. Als haar vertrouwde leven langzamerhand afbrokkelt, gaat Hushpuppy op zoek naar haar lang verloren moeder, waar ze voor het grootste gedeelte van de film naar verlangd. Wanneer ze van haar reis terug keert, confronteert ze de Aurochs, die bevrijd zijn uit het ijs en haar woonplaats hebben bereikt.

wallis 2

Ondanks dat deze film geen nominaties kreeg bij de Golden Globes en andere grote award shows, is het erg leuk om te zien dat het wel erkenning krijgt bij de Oscars. Naast Beste Actrice, is deze buitengewoon hartverwarmende film tevens genomineerd voor Beste Film, Beste Regiseur en Best Bewerkte Script. Echter, uit al deze nominaties, blijft Wallis de meest speciale. De meeste filmcritici zijn erg onder de indruk van haar acteerwerk, net zoals de filmkijkers. Toen Quvenzhané te horen kreeg dat ze was genomineerd juichte ze enthousiast.

“Wat spannend, dit is speciaal,” vertelde ze. In een interview met USA Today liet ze weten haar nominatie te vieren met “pizza, chicken and waffles and good stuff.” Ook vertelde ze dat ze bijna door haar bekendmaking heen had geslapen. “Ik had het bijna gemist. Ik was aan het slapen,” zei ze. Maar goed, wie kan het haar kwalijk nemen? Ze is pas 9 jaar oud.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*