Review Beautiful Textures: Goede Producten Met Schadelijke Stoffen

Post Type

Inmiddels is er al veel geschreven over chemische bestanddelen zoals sulfaten, siliconen, kunstmatige geur en kleurstoffen. Ook op mijn website is er informatie over deze ingrediënten te vinden. Er wordt aangeraden om producten met deze ingrediënten te vermijden. Echter soms kom je toch hele fijne producten tegen die kunstmatige stoffen bevatten en sta je voor een dilemma. Dit was precies het geval toen ik de producten testte van Beautiful Textures.
[mwm-aal-display]

Mijn ervaringen met Beautiful Textures

Tijdens mijn vakantie in Curaçao kwam ik de Beautiful Textures lijn voor het eerst tegen en besloot ik om de producten Tangle Taming Moisturizing Shampoo, Rapid Repair Deep Conditioner, Tangle Taming Leave-In Conditioner en Moisture Butter Whipped Curl Crème te kopen. Inmiddels heb ik ze getest en ik moet zeggen dat ik erg verrast werd! Meer informatie over de producten vind je hier.

Tangle Taming Moisturizing Shampoo

Beautiful Textures Tangle Taming Moisturizing ShampooEigenlijk is een shampoo bedoeld om je haar te reinigen. Echter ben ik zelf niet echt een fan van een purifying shampoo. Omdat het wel noodzakelijk is om eens in de zoveel tijd de hoofdhuid zorgvuldig te reinigen, gebruik ik toch wel een zuiverende shampoo. Echter voor de wasbeurten tussendoor, maak ik liever gebruik van een nourishing oftewel een voedende shampoo. Ik vind het belangrijk dat een voedende shampoo zowel reinigt als verzorgt. Je moet het gevoel hebben dat je hoofdhuid schoon wordt gemaakt, echter niet compleet van zijn oliën wordt gestripped. Je haar moet nog een beetje glad aanvoelen in plaats van stroef.

De Tangle Taming Moisturizing Shampoo van Beautiful Textures doet precies wat de naam beloofd. Naast dat je haar wordt gereinigd (het bevat immers sulfaten) wordt het ook gevoed en gehydrateerd. Dit merk je aan de slip die je voelt na het afspoelen. Het haar voelt nog steeds glad en soepel aan. Daarnaast wordt het haar dankzij de shampoo ook al een beetje ontwart. Dit merk je doordat je met je vingers vrij gemakkelijk door je haar heen kunt gaan. Hoe kan het dat deze shampoo met sulfaten zo voedend kan zijn? Kijk naar het ingrediëntenlijstje; de voedende natuurlijke ingredienten zoals arganolie en aloe vera staan ongekend hoog!

Rapid Repair Deep Conditioner

Beautiful Textures Rapid Repair Deep ConditionerOok de Rapid Repair Deep Conditioner van Beautiful Textures maakt zijn naam waar. Ik ken serieus geen andere conditioner die mijn haar zo snel ontwart! Ik hoef deze conditioner enkel aan te brengen en ik kan mijn haar direct ontklitten met een detangling kam! Hoe kan het dat deze conditioner zo snel je haar ontwart? Opnieuw is aan het ingrediëntenlijst te zien dat het product een hoge concentratie voedende ingrediënten heeft.  Waarschijnlijk zorgt de combinatie van arganolie, olijfolie, kokosolie, sheaboter en mangoboter ervoor dat je haar zo zacht, soepel en vooral makkelijk doorkambaar wordt.

Net zoals ik tegenwoordig steeds vaker met mijn conditioners doe, besloot ik om ook deze conditioner als leave-in te testen. Ik was er wel een beetje huiverig voor, aangezien deze conditioner siliconen bevat. Echter hoopte ik dat de hoge concentratie natuurlijke ingrediënten het effect van de siliconen eventueel zouden opheffen. Helaas moet ik toegeven dat het gebruik van de deep conditioner als leave-in niet echt een succes was. De siliconen zorgden voor build up en begon na een tijdje ook te irriteren. Daarom zou ik het gebruik als leave-in niet aanraden.

Tangle Taming Leave-In Conditioner

Beautiful Textures Tangle Taming Moisturizing ConditionerNet zoals de deep conditioner, bevat ook de Tangle Taming Leave-In Conditioner van Beautiful Textures siliconen. Opmerkelijk genoeg had ik van deze leave-in minder last van build op en irritaties, zelfs toen ik de leave-in conditioner voor een week elke dag gebruikte. Wanneer ik een gebruik maak van een leave-in conditioner of een andere moisturizer, plaats ik deze tegenwoordig naast mijn douchegel in de douche. Na het wassen, breng ik het product op mijn vochtige haar aan in de douche.

De Tangle Taming Leave-In Conditioner maakt je haar heerlijk zacht en soepel. Bij gebruik tussen wasbeurten door, merkte ik dat de leave-in conditioner je haar onwart, waardoor het makkelijk doorkambaar wordt. Om dit effect te bereiken, hoefde ik mijn haar niet iedere dag volledig nat te maken. Dit komt waarschijnlijk omdat het een product op water basis is (het eerste ingrediënt in de lijst is aqua). Hierdoor blijft het vochtgehalte in je haar op peil, waardoor het nat genoeg wordt om er gemakkelijk doorheen te kunnen kammen.

Moisture Butter Whipped Curl Crème

Beautiful Textures Moisture Butter Whipped Curl CrèmeDe Moisture Butter Whipped Curl Crème van Beautiful Textures is een rijke crème, waarvan je meteen merkt dat deze wat intensiever is dan de leave-in conditioner. Doordat hij zo zwaar is, geeft hij een mooie definitie aan je krullen. Daarnaast voedt het je haar intens, waardoor je haar zacht, soepel en glanzend wordt. Hierdoor ziet je haar er erg mooi en gezond uit.

Ik kan me voorstellen dat dit allemaal erg goed klinkt. Echter, bevat dit product net zoals alle andere producten helaas ook siliconen, waardoor het bij mij net zoals de deep conditioner voor build up en irritaties zorgde bij te lang gebruik en zonder gebruik van een clarifying shampoo. Daarom zou ik dit product niet aanraden om te gebruiken, tenzij je dit niet erg vind. Denk er dan wel aan dat build up je poriën verstopt, waardoor het een negatief effect kan hebben op je haargroei!

Conclusie

In principe werken de producten van Beautiful Textures erg goed, echter bleef ik steeds maar denken “Why oh why de siliconen?” Ik weet zeker dat zonder de toevoeging van siliconen Beautiful Textures de perfecte lijn voor mij was geweest en dat ik nooit meer verder zou zoeken naar andere producten. Maar helaas bevatten de producten dus wel siliconen, waardoor ik ze toch niet nog een keer zou kopen. Echter vanwege het geweldige effect dat de producten op mijn haar hebben, kom ik af en toe toch weer in de verleiding om de producten van Beautiful Textures te gebruiken terwijl ik weet dat ze niet goed voor me zijn.

Zo zie je maar weer dat “het vermijden van kunstmatige bestanddelen” niet zo zwart wit is. Ondanks dat ik nog zeker achter dit advies sta, weet ik dat er genoeg producten met kunstmatige ingrediënten op de markt zijn die wel lijken te werken en dat sommige zelfs echt goed werken! Daarom begrijp ik dat dit soms tot verwarring kan leiden. Mijn beste advies is om alles wat voor jou goed voelt gewoon te proberen. Experimenteer en kijk welke producten je irritaties geven (en je dus moet vermijden) en welke de gezondheid en groei van je haar stimuleren (en je dus moet blijven gebruiken!). Dit kan bij iedereen weer anders zijn.

Staan jullie wel eens voor het dilemma om wel of niet fijne producten met schadelijke ingrediënten te gebruiken? Hoe gaan jullie hiermee om? 

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

  1. Ik gebruik alles van dit merk! De siliconen zijn voor mij totaal geen probleem. Sinds een dag of 2 zelfs met de LOC methode. Eerst de leave-in (wel gemixt met die van “Mixed Chicks” trouwens), daarna kokosolie om te sealen en daarna de Moisture Butter wipped…en diffusen maar! Ik heb echt een perfecte “second day hair” (werkelijk geen krul zat plat!) en ben erg benieuwd naar dag 3; dit scheelt mij enorm veel tijd! Mijn haartype is 3C.

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*