Huidverzorging 101: De kracht van rozenwater

Post TypeDe roos. Een bloem zo bijzonder dat het door de eeuwen heen wordt bewonderd door haar schoonheid. Shakespeare schreef erover en Cleopatra gebruikte het voor haar beauty routine. Maar wist je dat het water dat uit de bladeren wordt gedestilleerd een krachtig middel is voor de huid? Ontdek meer over rozenwater na de klik!

Rozenwater is…

Een vloeibaar middel dat wordt gewonnen uit rozenblaadjes. Dit gebeurd door verdamping, waarbij de vrijgekomen substantie wordt omgezet in een vloeistof oftewel destillaat dat wordt opgevangen. Het resultaat is een flesje rozenwater, dat gebruikt kan worden voor verzorging van de huid en haar. Met name in tropische landen wordt het tevens ter verkoeling gebruikt bij milde huidirritaties. Daarnaast kan de pure vloeistof in de keuken worden gebruikt en toegevoegd aan verschillende gerechten.

De voordelen van rozenwater

Rozenwater zorgt voor een extra boost in uw verzorging. Het wordt vaak een wondermiddel genoemd, omdat het voor heeeel veeeel dingen goed is! Hieronder vind je een overzicht van maar liefst 15 voordelen van rozenwater.

1. Helpt de huid te verzachten.
2. Maakt de huid soepel en glad.
3. Zorgt ervoor dat de huid een natuurlijk glans krijgt.
4. Houdt de natuurlijke pH-waarde in balans.
5. Werkt tegen onzuiverheden en huidaandoeningen zoals eczeem.
6. Hydrateert, herstelt en voedt de huid.
7. Helpt littekens en wondjes te helen.
8. Zorgt voor verkoeling en verfrissing.
9. Werkt als een natuurlijke toner en egaliseert de huid.
10. Desinfecteert de huid dankzij zijn anti-bateriële eigenschappen.
11. Versterkt de huidcellen en stimuleert de aanmaak van weefsel.
12. Helpt milde huidirritaties en infecties zoals roos te bestrijden.
13. Kalmeert de huid bij te veel stress.
14. Verwijdert vuil en make-up van de huid.
15. Revitaliseert de ouder wordende huid door fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Manieren om rozenwater te gebruiken

De vloeistof kan op verschillende manieren worden gebruikt, op zichzelf of door het toe te voegen aan een bestaand product. Hieronder vind je een aantal manieren die het proberen waard zijn.

Als gezichtstoner
Doordat de meeste tonics een formule bevatten op basis van alcohol, is rozenwater een betere keuze omdat je huid op natuurlijke wijze wordt geëgaliseerd zonder dat deze uit droogt. Voor gebruik hoef je alleen maar wat rozenwater op een watje aan te brengen en vervolgens over je gezicht heen te gaan. Zorg er wel voor dat je gezicht van tevoren is gereinigd.Als (body)spray
Omdat rozenwater heerlijk verkoelend werkt, is het ideaal voor de behandeling van een geïrriteerde huid of als je gewoon toe bent aan een beetje verkoeling. Uitermate geschikt voor als je van plan bent om op reis te gaan naar een warm land! Breng de vloeistof over in een spray flesje en bewaar deze in de koelkast. Spray met name na het zonnen over je gehele lichaam om je huid te kalmeren.

In (gezichts)crème
Dankzij de voedende eigenschappen, biedt rozenwater net die extra verzorging die je huid kunt gebruiken. Meng daarvoor enkele druppels rozenwater met je favoriete dag- en/of nachtcrème voor het moment van aanbrengen. Of spray een beetje uit de sprayfles voordat je de crème aanbrengt. Tevens ideaal als settingsspray om je make-up vast te zetten na het aanbrengen.

In cleansers
Door de zuiverende werking, kan rozenwater ook gebruikt worden voor de reiniging van de huid. Meng een bekertje rozenwater met twee eetlepels glycerine en 10 druppels rozenolie. Breng wat op een watje aan en wrijf over je huid voor het verwijderen van vuil en dode huidcellen.

Tegen onzuiverheden
Hier is een recept voor het behandelen van onzuiverheden. Meng een gelijke hoeveelheid citroensap met rozenwater. Breng het aan op je gezicht, laat het voor een half uur intrekken en was vervolgens met water. Als je dit dagelijks herhaald, dan zou je na 2-3 weken al een duidelijk verschil moeten zien!

Pure Hydra Face Water

Wist je dat de Pure Hydra Face Water gezichtsspray van Fie Bio and Care uit 100% puur rozenwater bestaat? Je kunt het product kopen op de website van Fie Bio and Care.


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*