Samenwerking Miss Black Hair Nederland En Afro Chic

Post Type

Inmiddels zijn we alweer een aantal weken verder en ontvangen we voor Miss Black Hair Nederland alleen maar positieve berichten van onder andere dames die graag mee willen doen, events waarvoor we worden uitgenodigd en mensen die ons graag willen helpen. Uit alle nieuwe contacten, was er één organisatie toch wel heel speciaal gezien dezelfde interesses en idealen.

[mwm-aal-display]

Over Afro Chic

Net als Miss Black Hair Nederland, zet Afro Chic zich in voor natuurlijke schoonheid. De missie van Afro Chic is de empowerment van naturalistas door een jaarlijks event te organiseren, waar elke natural girl naar uit kan kijken. Tijdens het event staat ‘the knowledge of power’ centraal. Zo krijgen de bezoeksters kans om deel te nemen aan verschillende workshops, colleges en spreeksessies die gegeven worden door professionals in ‘the Natural Hair World’.

Afro Chic werd in 2012 door Sjamira Roseburg opgericht. Hoewel het originele team 4 leden telt, kunnen de dames altijd rekenen op een sterk vrijwilligersteam, waarop ze altijd terug kunnen vallen. Afro Chic gelooft namelijk dat je samen altijd sterker staat.

Wat de oprichtster zelf over het initiatief vertelt.

“Ik heb het aan levende lijven ervaren dat er in Nederland, een multiculturele samenleving, heel weinig betrouwbare, bruikbare informatie beschikbaar is voor wat betreft “black hair”. Dit waren voor mij de beweegredenen om naast mijn studie, mij te verdiepen in dit onderwerp. Ik kwam tot de naam Afro Chic. Waarom? Omdat een Afro ook Chic is en daar mag/moet je trots op zijn!”

We Are Afro Chic

Afro Chic Let’s Talk

Afro Chic Let’s Talk is een evenement waarbij het samen komen van verschillende culturen en afkomsten centraal staat. Al deze groepen hebben één ding gemeen en dat is hun haar, van welke type dan ook. De verschillende bezoekers krijgen de kans om hun hairstory en journey met elkaar te delen. Dit zorgt voor een inspirerende middag.

Afro Chic kenmerkt zich door de persoonlijke benadering waarbij de bezoekers centraal staan. Voor Sjamira zijn het tevreden stellen van de bezoekers de belangrijkste doelstellingen.

“Ervoor zorgen dat een ieder weer tevreden en wijzer naar huis gaat is ons streven. Daar waar de klant mee struggled zullen wij op die dag behandelen.”

Naast een persoonlijke touch, wordt er veel zorg besteed aan de kwaliteit van het event. Afro Chic vindt het belangrijk om de bezoekers van betrouwbare informatie te kunnen voorzien. Om dit te realiseren, worden verschillende professionals vanuit zowel het binnen als buitenland tijdens het evenement bij elkaar gebracht. Deze professionals hebben jarenlang onderzoek gedaan en kampten met dezelfde vraagstukken.

Afro Chic en Miss Black Hair Nederland

Net zoals Miss Black Hair Nederland, streeft Afro Chic naar een nieuw schoonheidsideaal, waarbij de donkere vrouw zichzelf accepteert zoals ze is. Om die reden hebben Afro Chic en Miss Black Hair Nederland de handen ineen geslagen. Zowel Afro Chic als Miss Black Hair Nederland vinden dat educatie een belangrijke rol speelt in het stimuleren van dit zelfbeeld. Daarom is het één van de belangrijkste doelstellingen bij het organiseren van een event.

“Mijn uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk mensen, die worstelen met vraagstukken rondom het onderhouden, verzorgen en presenteren van Black Hair, bij elkaar te brengen en van de nodige informatie te voorzien door middel van een spetterende evenement,” aldus Sjamira.

Naast educatie, willen we graag tonen hoe prachtig natuurlijk kroeshaar is. We vinden dat vrouwen die trots zijn op hun natuurlijke haar gezien mogen worden! Niet alleen omdat zelfverzekerde vrouwen extra mooi zijn, maar hopelijk ook andere donkere vrouwen weten te inspireren om trots te zijn op hun natural hair. Om dit te realiseren, zullen de kandidaten van de Miss Black Hair Nederland verkiezing tijdens het Afro Chic Let’s Talk event gepresenteerd worden. Doen jullie ook mee? Meld je nu aan op de website Miss Black Hair Nederland!

Afro Chic Let's Talk

Benieuwd naar het Afro Chic Let’s Talk event? Neem eens een kijkje op de website WeAreAfroChic

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*