Serena Williams C-walking

Post Type

Tijdens de Olympische spelen won Serena Williams twee gouden medailles. Echter, opnieuw ontstond er commotie rondom een Afro-Amerikaanse speelster om iets dat, zoals bij Gaby Douglas, niets te maken had met haar ongekende prestaties.

Na het winnen van haar eerste gouden medaille, deed Serena namelijk een dansje van geluk; letterlijk. Het dansje genaamd de c-walk of crip walk dat populair werd gemaakt door gangsters uit de stad Compton in Californië, viel bij velen slecht in smaak. Voor Serena waren het slechts onschuldige, spontane danspasjes; een herinnering aan de stad waar ze vandaan komt en dé dancemove die iedereen tegenwoordig in Californië doet. Kijk zelf waar deze commotie over gaat en ordeel zelf of je het vindt kunnen of niet.

Door de controversie die de dans van maar liefst 13 seconden met zich meebrengt, zouden we bijna haar ongelofelijke prestaties vergeten…

Zondag 5 mei 2012. Op het Centre Court van Wimbledon arena versloegen de Amerikaanse zusjes Serena en Venus Williams de Tsjechische Andrea Hlavackova en Lucie Hradecka op een regenachtige namiddag. Een dag eerder, versloeg Serena Williams de Russin Maria Sharapova, een overtuigende overwinning van 6-0, 6-1, en ontving ze een gouden medaille voor het vrouwen enkelspel. Met deze dubbele overwinning, ziet Serenas indrukwekkende CV er als volgt uit.

Op haar naam staan nu 4 gouden medailles. Samen met haar zus heeft ze maar liefst drie keer olympisch goud gewonnen in het vrouwen dubbelspel, namelijk in 2000, 2008 en nu in 2012. Een ongeëvenaard historisch moment.

Door het winnen van haar eerste olympische gouden medaille in het vrouwen enkelspel, behaalde Serena de Golden Slam; het winnen van de Olympische spelen en de vier grote Grand Slam tennistoernooien. Met deze prestatie evenaart ze de grote tennisster Steffi Graf, die tot nu toe als enige deze titel had behaald. Met haar overwinning in zowel het vrouwen enkelspel als het vrouwen dubbelspel is ze de eerste die twee gouden medailles tijdens een Olympische Spelen wint, nadat haar zus Venus tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sidney dubbel goud boekte. En zoals gewoonlijk, evenaart ze haar zusje opnieuw.

“Het is echt belachelijk. Ik doe haar altijd na. Ik was vergeten dat ze dit in Sidney had gedaan en nu doe ik het!”

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*