Review SheaDo Moisturizer & Sealer

Post Type

Tijdens de feestdagen wil natuurlijk iedereen er goed uitzien. Daarom besteden veel mensen tijd aan hun look, inclusief hun haar. Ook ik wilde dat mijn haar er goed uitzag voor kerst. Toevallig had ik een aantal dagen eerder een haarworkshop bijgewoond van Dominique Snip, eigenaresse van het merk SheaDo. Daar heb ik een moisturizer en sealer gekocht om te testen.

[mwm-aal-display]

Om meer te leren over haarverzorging en mijn eigen kennis op peil te houden, bezoek ik graag haarworkshops en haarseminars, waar bekende sprekers hun kennis, ervaringen en expertise met het publiek delen. Ik raad het ook zeker aan om een keertje zo’n workshop bij te wonen, vooral als je van plan bent om je natuurlijke haar te laten groeien. Ook als je al veel over haarverzorging afweet, blijft het interessant, omdat je toch altijd weer iets nieuws leert of tot nieuwe inzichten wordt gebracht. Ook dit keer was de haarworkshop van Sheado erg interessant. Opnieuw heb ik weer veel nieuwe dingen geleerd, die ik goed kon gebruiken voor de feestdagen.

Te vermijden ingrediënten in haarproducten

Tijdens de Sheado workshop werd ik weer herinnerd hoe slecht sommige ingrediënten voor je haar zijn! Toen ik op kerstdag de badkamer inliep om mijn haren te gaan wassen, besloot ik om deze ingrediënten voortaan te vermijden en maar eens goed op te letten welke ingrediënten er in de haarproducten zitten die ik momenteel gebruik. Het resultaat: in alle haarproducten die ik momenteel gebruik, zitten stoffen die niet goed zijn voor je steil haar, maar ook krullend- en kroeshaar! Alle shampoos in mijn kastje bevatten namelijk ammonium lauryl sulfaat. Daarnaast blijkt dat in mijn favoriete conditioner minerale olie zit. Benieuwd welke ingrediënten nog meer niet goed zijn voor je haar en waarom? Check het hier.

Olijf olie optimum oil care therapy conditioner
Achterop de ingrediëntenlijst waarin ammonium lauryl sulfate en mineral oil staat.

De hot treatment met kokosolie

Ok, dus ik kon geen shampoo of conditioner voor mijn haar gebruiken. Maar ik wilde natuurlijk wel dat mijn haar er mooi uit zou zien voor kerst. Ik ging verder zoeken in de kast en stuitte op 100% pure kokosolie. Nu ben ik tijdens de workshop erachter gekomen dat deze olie niet alleen goed is voor je haar, maar ook voor de hoofdhuid. Daarom besloot ik een ‘hot treatment’ te nemen met de kokosolie die ik had gevonden. Aan het potje te zien, komt deze olie uit Curaçao en is het bij een ‘botika’ oftewel een drogisterij of apotheek gekocht. Dit lijkt vreemd, maar op de Antillen is het erg gewoon dat je zuivere producten, zoals pure oliën gewoon bij de drogist of apotheek kunt halen vanwege hun verzorgende en helende werking.

kokosnoten kokosolie
Zeta di coco oftewel kokosolie

Voor de hot treatment heb ik eerst mijn haren goed geborsteld, om klitten te voorkomen. Daarna ben ik in de douche gestapt om mijn haren nat te maken. Vervolgens heb ik mijn haren in vier secties verdeeld en de olie op elk deel, met een trekkende beweging aangebracht (ook geleerd tijdens de workshop). Omdat kokosolie al bij een lage temperatuur stolt, is het vaak vast bij kamertemperatuur. Je kunt deze olie makkelijk weer vloeibaar krijgen door de fles met je handen warm te maken of onder heet kraanwater te houden. Nadat ik de olie heb aangebracht, heb ik een stoombadje genomen zodat de olie het hoor goed kan binnendringen. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om een stoombad te nemen in hun eigen badkamer. Een alternatief is het gebruik van een hittebron zoals bijvoorbeeld een haardroger of een droogkap, om warmte door het haar heen te blazen. Ook dit zal de van de olie door het haar stimuleren. Maar let op: vergeet niet om het haar goed af te schermen bij het gebruik van een hittebron.

De microvezelhanddoek

Na 20 minuten te hebben gestoomd, heb ik mijn haren met een detangling comb. Daarna heb ik mijn haren gedroogd met een microvezelhanddoek (bedankt SheaDo!) door deze handige haartulband om het haar heen te wikkelen. Ik heb een aantal voordelen van deze handdoek ontdekt.

kadootje sheado microvezelhanddoek
Kadootje van de haarworkshop: een microvezelhanddoek voor het haar!

Ten eerste wordt je haar veel sneller droog dan met een klassieke handdoek. Ten tweede is het praktisch in gebruik dankzij het geweldige design. De lange sloop zorgt ervoor dat het haar gemakkelijk in de handdoek kan worden gewikkeld en de uiteinde kan vervolgens met behulp van een knoop worden vast gemaakt. Zo blijft de handdoek goed zitten, zonder dat het los gaat. Je kunt dus tijdens het haren drogen van alles doen, zoals het opmaken van het gezicht of het vouwen van pas gewassen kleding. Doordat het water snel door de handdoek wordt geabsorbeerd, zal het niet over je gezicht heen druppelen of andere dingen nat maken. Ten slotte is de microvezelstructuur zacht voor je haar, waardoor er niet aan je hFaar wordt getrokken zoals bij een normale handdoek. En dat merk je meteen. Na het drogen, blijven er geen haartjes in de handdoek achter!

microvezel haar handdoek
Gebruiksaanwijzing voor het gebruik van de microvezelhanddoek

Wat is Sheado Honey Love Hairmilk?

Nadat mijn haren droog waren, wilde ik de nieuwe haarproducten van SheaDo proberen. Na de workshop had ik namelijk de moisturizer ‘Sheado Honey Love Hairmilk’ en de sealer ‘Sheado Liquid Gold Hairbutter’ gekocht. De Sheado Honey Love Hairmilk is een zachte, romige lotion, die gebruikt kan worden als een ontklitter, leave-in conditioner en moisturizer na het haren wassen. Daarnaast is het perfect voor het fixeren van je krullen en als setting lotion. Het bevat sheaboter, castorolie, avocado olie en aloë vera. Deze lichte lotion lest de dorst van droog haar, zonder te verzwaren of het haar vet te maken!

Honey Love Hairmilk Honey Love Hairmilk achter

Wat is Sheado Liquid Gold Hairbutter?

De Sheado Liquid Gold Hairbutter is een intensief verzorgende crème, verrijkt met sheaboter, kokosolie, abrikozenolie en mangoboter. Het kan gebruikt worden als finishing touch na de Hairmilk voor zacht en glanzend haar. Daarnaast kan het gebruikt worden als pre-shampoo treatment en als treatment voor de hoofdhuid. Maar deze olie wordt vooral als sealer gebruikt, om de voeding in het haar vast te houden. Deze boter is iets vetter dan de milk. Dat is logisch aangezien het boordevol voedende oliën zit. Het kan zijn dat voor sommige haartypen te vettig is. Echter, ik vind het heerlijk om dit haarproduct te gebruiken, vooral op mijn natuurlijke uitgroei.

Liquid Gold Hairbutter Liquid Gold Hairbutter achter

De behandeling met Honey Love Hairmilk en de Liquid Gold Hairbutter

Voor het aanbrengen van de haarproducten heb ik opnieuw mijn haar in 4 secties verdeeld. Ik begon bij een van de achterpartijen, door mijn haren eerst met een kam te kammen. Vervolgens bracht ik de hairmilk met een trekkende beweging aan, gevolgd door de hairbutter. Na het aanbrengen, heb ik opnieuw dat deel gekamd, zodat de haarproducten goed over het haar werden verdeeld. Dit proces herhaalde ik met de andere secties. Tenslotte stylde ik mijn haar zoals ik gewend ben. Ik was erg tevreden over het resultaat! Mijn haar zag er gezond uit en het had een mooie glans. Daarnaast voelde het erg zacht en soepel aan. Bekijk zelf het eindresultaat hieronder.

resultaten 2 resultaten

Let op: vaak wordt het niet aangeraden om je haren te kammen voordat je een moisturizer aanbrengt, zeker niet als je krullend of kroezend haar hebt. Echter, omdat een groot gedeelte van mijn haar nog steil is van het relaxen, kon het geen kwaad. Er bleven geen haren achter in mijn kam na het kammen. Voor mensen die krullen hebben of merken dat ze veel haarverlies hebben tijdens het kammen, zou ik aanraden het haar pas te kammen na het aanbrengen van een moisturizer.

Conclusie

Ik vind de haarproducten van SheaDo erg fijn! Ze maken mijn haar erg zacht en gezond. Tot nu toe heb ik alleen de hairmilk en hairbutter uitgeprobeerd als haarverzorging voor na het wassen. Binnenkort wil ik ook graag de andere aanbevolen gebruiksaanwijzingen uittesten. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar de Cleansing Shampoo en Deep Conditioner. Wanneer ik deze haarproducten heb geprobeerd, zal ik de resultaten weer met jullie delen!

Voor meer info over SheaDo, neem een kijkje op de website van SheaDo

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

9 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*