Review Sheado Shampoo & Conditioner

Post Type

Zoals ik al een paar keer op mijn site heb laten weten; ik ben gek op de producten van Sheado. Tot nu toe heb ik alleen mijn mening gegeven over de Honey Love Hairmilk, Whipped Sheabutter en de Liquid Gold Haibutter. Omdat ik steeds vaker de vraag krijg of ik ook de shampoo en conditioner heb gebruikt en wat ik daar nu van vind, schrijf ik vandaag een review hierover. Dit wilde ik graag combineren met info over het merk en de heerlijke producten.

[mwm-aal-display]

In een eerder artikel heb ik geschreven over mijn ervaringen met de Honey Love Hairmilk en de Liquid Gold Hairbutter. Daarna heb ik mijn ervaringen met de Whipped Sheaboter tijdens mijn vakantie met jullie gedeeld. Hoog tijd dus om ook mijn ervaringen met de shampoo en de conditioner met jullie te delen.

Wassen met de Sheado Green Tea & Chamomile Shampoo

Sheado Green Tea & Chamomile ShampooDe gebruiksaanwijzing van de Green Tea & Chamomile shampoo luidt als volgt:
Gebruik zodra volledige verschoning van haar en hoofdhuid nodig is. Verdeel je haar in parten. Maak je haar en hoofdhuid nat met water. Shamponeer per part met de Green tea & Chamomile Shampoo. Werk vanaf je hoofdhuid tot aan de puntjes. Was goed uit. Volg met onze Sheabutter and Raspberries Deep Conditioner.

De shampoo van Sheado is een clarifying shampoo. En dat voel je meteen. Na het aanbrengen en het inmasseren van de shampoo voel je je haar letterlijk stroefer worden. Vervolgens moet je de shampoo goed uitwassen. In vergelijking met andere shampoos, duurde het iets langer voordat alle shampoo uit mijn haar was. Echter, je hebt wel het gevoel dat je haar en hoofdhuid écht schoon is, schoner dan wanneer ik andere shampoos gebruik. Na het wassen, voelde mijn haren erg stroef aan. De slip, of gladheid, die ik normaal gesproken wel na het gebruik van andere (voedende) shampoos behoud, was verdwenen.

Dat je haar stroef wordt, is best logisch. Alle buildup oftewel ophoping is immers verwijdert. Het is noodzakelijk om je haar grondig te reinigen. Het advies is om dit wekelijks te doen. Voor dagelijks gebruik is deze shampoo niet zozeer geschikt, tenzij je je haar grondig wilt wassen en bereid bent om daarna je haar weer intensief te verzorgen. Echter om productresten en vuil uit je haar te verwijderen, is deze shampoo perfect. Daarnaast ruikt het ook nog eens heerlijk en zorgt de kamillie ervoor dat je hoofdhuid kalmeert.

Verzorgen met de Sheado Sheabutter & Raspberries Conditioner

Sheado Sheabutter & Raspberries Deep ConditionerOp de verpakking van de Sheabutter & Raspberries conditioner is de volgende gebruiksaanwijzing te vinden:
Gebruik na onze Green tea & Chamomile Shampoo, twee keer per maand is voldoende. Masseer door het haar en kam uit wanneer nodig. Laat het 30-45 minuten zitten voor het uitwassen. Een stoom- of droogkap is aan te raden voor extreem droog en beschadigd haar. Gebruik dit dan 15-20 minuten. Zo krijg je een nog zachter resultaat.

De stroefheid van de shampoo wordt verholpen door het gebruik van de conditioner. Al bij het aanbrengen, voelt de conditioner erg romig aan. Na het aanbrengen van de conditioner, liet ik het 10-15 minuten inwerken. Na de inwerktijd, begon ik mijn haren met een detangling kam te ontwarren. Hoewel de stroefheid toen helemaal weg was, ging het uitkammen toch nog niet helemaal soepel. Waarschijnlijk komt dit omdat ik te snel was met uitkammen. Zonder stoom of droogkap, wordt er in de gebruiksaanwijzing geadviseerd om de conditioner 30-45 te laten inwerken.

Doordat ik wel onder de indruk was van het herstel door de conditioner, heb ik bij de volgende wasbeurt opnieuw mijn haar eerst gewassen met de Green Tea & Chamomile shampoo en vervolgens de Sheaboter & Rasberries conditioner aangebracht. Toen ik na een inwerktijd van 30-45 minuten, volgens de gebruiksaanwijzing, mijn haren met een detangling kam uitkamde, ging dit veel soepeler. Naast het weer soepel maken van je haar, voelt de conditioner erg aangenaam aan en ruikt het ook nog eens heerlijk.

Conclusie over de Sheado Shampoo & Conditioner

Kortom, naast de hairbutters en hairmilk, ben ik ook tevreden over de shampoo en conditioner van Sheado. Ik zou de shampoo niet dagelijks gebruiken, maar hij is ideaal voor mijn wekelijkse routine, wanneer ik op zondagochtend de tijd neem om mijn haar volledig te verzorgen. Dat begint natuurlijk met het grondig reiningen van mijn haar, om het vervolgens intensief te verzorgen met een haar treatment en een deep conditioner.

Wat vinden jullie van de Sheado Shampoo & Conditioner?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*