Zondag wasdag: Shine Oil Moisturizer Hair Lotion en Design Essentials Leave-In Conditioner

Post Type

Het is weer zondag wasdag! En als product junkie heb ik nog veel producten die ik moet opmaken. En vandaag heb ik wat stof weg geblazen van een aantal oude producten…

[mwm-aal-display]

Waarom Design Essentials Leave-In Hydrating Conditioner & Shine Oil Moisturizer Hair Lotion?

Heel simpel, ik heb een mega voorraad die ik nog op moet maken! Tussen al die nieuwe haarproducten, zag ik nog een paar liggen die ik niet meer heb gebruikt sinds ik natural ben. Nu mijn haren volledig natuurlijk zijn na mijn natural hair journey, dacht ik waarom niet proberen? Uit de producten koos ik de Design Essentials Leave-In Hydrating Conditioner en de Shine Oil Moisturizer Hair Lotion.

Over Shine Oil Moisturizer Hair Lotion

Ik heb eigenlijk geen idee of ze dit product nog verkopen! Toen ik mijn haar nog relaxte, was de Shine Oil Moisturizer Hair Lotion een product dat ik graag gebruikte omdat het mijn haar zacht en soepel maakte. Echter sinds ik ben begonnen met mijn natural hair journey, heb ik de roze fles niet meer aangeraakt. Met name omdat het product siliconen bevat.

Shine Oil Moisturizer Hair Lotion ingrediënten

Hoewel het lijstje niet helemaal leesbaar is, zie je duidelijk dimethicone in de ingrediëntenlijst staan (staat zelfs als derde in de rij!).

Over Design Essentials Leave-In Hydrating Conditioner

In een eerdere review schreef ik al over mijn ervaringen met de Design Essentials Leave-In Hydrating Conditioner. Dit product gebruikte ik vaak tijdens mijn transitioning periode omdat het geschikt was voor zowel mijn gerelaxte en natuurlijk haar. Nadat ik volledig natural ben geworden, heb ik het niet meer geprobeerd tot voor kort. Net zoals de Shine Oil Moisturizer Hair Lotion, bevat ook dit product siliconen.

Design Essentials Leave-In Hydrating Conditioner ingrediënten

Ervaringen met Design Essentials Leave-In Hydrating Conditioner & Shine Oil Moisturizer Hair Lotion

Voordat ik mijn haren heb gestijld met deze twee producten, heb ik eerst een cowash gedaan. Daarvoor heb ik mijn haar eerste gespoeld met water. Vervolgens heb ik de Beautiful Textures Rapid Repair Deep Conditioner aangebracht en mijn haar ontklit. Na het ontklitten, heb ik de conditioner uit mijn haar gespoeld.

Vervolgens bracht ik de Design Essentials Leave-In Hydrating Condtioner aan. Doordat deze formule erg waterig is, kun je het gemakkelijk aan te brengen. Dankzij de slip, kun je het gemakkelijk over het haar verdelen, waardoor je niet veel nodig hebt.

Design Essentials Leave-In Hydrating Conditioner formule

Na het aanbrengen  van de Design Essentials Leave-In Hydrating Condtioner, bracht ik de Shine Oil Moisturizer Hair Lotion aan. Deze lotion is iets dikker dan de leave-in, maar ook makkelijk aan te brengen.

Shine Oil Moisturizer Hair Lotion formule

Wat me opviel is dat na het aanbrengen, mijn haar minder druppelde dan normaal (vaak druppelt het nog na omdat ik mijn haar niet afdroog met een handdoek). Dit heeft waarschijnlijk te maken met de siliconen die ervoor zorgen dat het haar wordt gesealed.

Reultaat met Design Essentials Leave-In Hydrating Conditioner & Shine Oil Moisturizer Hair Lotion

Meteen na het aanbrengen, voelde mijn haar erg zacht aan. Daarnaast had een mooie glans. Hieronder zie je het eindresultaat.

Design Essentials Leave-In Hydrating Conditioner resultaat

Ik vind mijn krullen erg mooi! Ondanks het mooie resultaat, merkte ik dat in de loop van de dag mijn hoofdhuid begon te jeuken. Waarschijnlijk komt dit door de siliconen. Maar dat resultaat… Deze vind ik zo mooi dat ik het volgende keer weer ga proberen door de producten alleen op de lengten van mijn haar aan te brengen en niet op mijn hoofdhuid.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*