The Lazy Girl Method voor natuurlijk haar

Post TypeDe verzorging van natuurlijke krullen en kroeshaar hoeft niet moeilijk te zijn! Een tijdje geleden las ik over ‘the lazy girl method’ en het kwam erg dicht bij mijn eigen haarverzorgingsroutine! Lees meer over dit fenomeen na de klik.

Verzorging van natuurlijke krullen moeilijk?!

Ik krijg het echt zo vaak te horen: “Wauw het moet vast moeilijk zijn om jouw haar te verzorgen!” Als ik ze vertel dat het wel meevalt, kijken ze mij vol ongeloof aan. Veel mensen denken dat de verzorging van krullen en kroeshaar erg ingewikkeld is en veel tijd kost. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn.

Eerlijk is eerlijk, je kunt het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Natuurlijk kost het meer tijd als je elke dag de natuurlijke structuur van je haar wilt manipuleren met behulp van braids, twists, ect. Heb je daar geen interesse in, dan kun je makkelijk wegkomen met een zeer summiere haarverzorgingsroutine.

Over the lazy girl method

Op de website van My Hair Crush, las ik over the lazy girl method die zij hanteert voor de verzorging van haar natuurlijk haar. Daarin heeft ze een aantal tips en tricks om het allemaal wat makkelijker te maken. Hier zijn een aantal voorbeelden:

  • Meng water met glycerine in een spray bottle en gebruik het om je haar te sealen in de zomer.
  • Maak gebruik van protective styling, die je kunt combineren met een head wrap.
  • Diezelfde protective styling kun je gebruiken voor de deep conditioning, zowel overdag als ’s avonds.
  • Voor het wassen van je haar, doe een co-wash waarbij je je haar van tevoren twist.
  • Laat je haar 99,99999% van de tijd natuurlijk drogen. Gebruik voor die 00,00001% van de tijd een föhn in zijn koude stand.

Mijn haarverzorgingsroutine

Net zoals My Hair Crush, is mijn haarverzorgingsroutine ook redelijk simpel. Het meeste werk ben ik kwijt op de dag dat ik mijn haren was. Na een co-wash, doe ik een conditioner in mijn haar die ik vaak in mijn haar laat zitten. Daarna draai ik mijn haar in een knot (mijn protective styling) en laat het aan de licht drogen. Als ik mijn haar los maak, ziet mijn haar na opdrogen er zo uit.the lazy girl method resultaat

De rest van de week doe ik nog nauwelijks wat met mijn haar. Ik slaap met een pineapple en overdag maar ik mijn haar los of draag ik het in een staart. Indien nodig maak ik mijn haar vochtig om de krullen weer te verfrissen. Dit houd ik vol tot de volgende wasdag. Zo zie je maar weer dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn!

Hoe verzorgen jullie je haar?


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*