Tuesday Thinking: Een aantal tips voor het overwinnen van tegenslagen.

Post Type

“Kimry, waar was je toch al die tijd?” Dat is een vraag die ik veel heb gekregen de afgelopen tijd. Lees verder als je benieuwd bent naar het antwoord.

Een gebroken relatie, tegenslagen op werk en familieproblemen. We hebben allemaal wel eens te maken met tegenslagen. De afgelopen tijd had ik ook zo mijn struggles. Daardoor besloot ik om mij te focussen op de dingen die echt belangrijk voor me waren. Dit zorgde ervoor dat ik nauwelijks tijd en energie had om te bloggen. Ik nam daarom de pijnlijke beslissing om tijdelijk te stoppen.

In plaats van te focussen op al de problemen die ik in mijn leven had, neem ik jullie liever mee in hoe ik ze overkwam. Daarbij hebben een aantal dingen geholpen die ik jullie graag als tips meegeef. Wellicht kan het een van jullie helpen die op dit moment in een moeilijke periode van het leven zit.

1. Tijd voor jezelf

Het liefste ben ik bezig met van alles en nog wat. Toen ik het moeilijk had, kwam ik erachter dat ik graag bezig ben zodat ik niet stil hoef te staan bij wie ik nu echt ben en wat ik echt wil. Daarom besloot ik om wat tijd voor mezelf te nemen. In die periode heb ik veel boeken gelezen, een vision board gemaakt en een coach cursus afgerond (waar ik al veel te lang meer bezig was). Het voelde goed om dingen te doen waarbij ik zelf centraal stond omdat het mij de gelegenheid gaf om mezelf beter te leren kennen.

2. Emoties er laten zijn

Ik zeg het eerlijk: ik houd niet van emoties. Ik hou er niet van om zelf emotioneel te zijn en ook niet als een ander dat is. Dat kwam omdat ik het nut er niet van in zag. Dus kropte ik ze op. In de periode van tegenslagen besefte ik me dat het niet hielp om mijn gevoelens en emoties op te kroppen omdat ze er vervolgens op onhandige momenten eruit kwamen. Ik heb moeten leren om de emoties er te laten zijn wanneer ik ze ook voel. Door te accepteren dat ik bijvoorbeeld boos ben, kan de woede er zijn en vervolgens weg vloeien. Op die manier hoeft het niet meer terug te komen op momenten dat ik het niet wilde.

3. Zelfontwikkeling

Na verschillende momenten van tegenslagen, nam ik de tijd om erop te reflecteren. Wat was er nou precies gebeurd? En hoe heb ik gehandeld? Was dat slim of juist niet? Hoe kan ik de volgende keer de situatie beter aan pakken? Ik moet bekennen dat ik dit niet zelf heb kunnen verzinnen. Het lezen van veel boeken op het gebied van loslaten, omgaan met verlies en zelfvertrouwen hebben daarbij geholpen. Ik weet zeker dat dit heeft bijgedragen aan mijn zelfontwikkeling. Wat de tegenslagen mij hebben gebracht is dat ik als persoon ben gegroeid.

4. Positiviteit

In de moeilijke fase van mijn leven, realiseerde ik me dat ik op een gegeven ogenblik erg verbitterd raakte. Ik zag alles somber en negatief in. De kunst was om ook een positieve kant van de situatie te zoeken. Hoewel mij dit in het begin niet lukte, merkte ik dat beter ging wanneer ik het vaker ging proberen. Oefening baart kunst! Het lezen van tegeltjes op websites als www.simplereminders.com heeft daarbij erg geholpen.

5. Een token

Last but not least: ik wil nooit meer in die negatieve spiraal zitten waarin ik zat! Echter gebeurt dit vaker nog voordat je het door hebt. Om mij te helpen herinneren om sterk te blijven heb ik een token die ik dicht bij me draag. Voor mij is dat mijn play list. Het liedje dat mij het meeste herinnert om sterk te blijven is van R. City genaamd ‘Dont you worry.’ Wellicht de moeite waard om eens te luisteren.

Dat waren de tips die mij hebben geholpen om uit een diep dal te komen. Hopelijk hebben jullie er wat aan.

Liefs,

Kimry

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*