Transitioning: op weg naar natuurlijk haar

Post Type

Het is ook mogelijk om je gerelaxte haar geleidelijk uit te laten groeien. Dit heet hair transitioning. Bij iedere bezoek aan de kapper, wordt het steile haar beetje bij beetje eraf geknipt. Het voordeel hiervan is dat je je haarlengte blijft houden. Echter, zul je naarmate het natuurlijke haar groeit te maken krijgen met verschillende haarstructuren, die je beiden goed moet verzorgen om schade aan het haar te voorkomen. Voor vrouwen die de big chop niet aandurven en hun lange haar niet willen verliezen, lijkt dit een uitkomst.

In de lente van 2012 startte het merk Carol’s Daughter een nieuwe actie genaamd de transitioning movement, om donkere vrouwen aan te sporen om over te stappen naar hun natuurlijk haar. Andere merken speelden al eerder in op deze transitioning hype. Zo lanceerde het merk Miss Jessie’s in 2009 de Grow-out challenge in samenwerking met de website www.naturallycurly.com waarbij bloggers hun verhalen met elkaar en de lezers konden delen. In 2012 gaat ook Mizani de samenwerking met bloggers aan door de Grow-out Challenge van de website www.curlynikki.com te sponsoren.

Voor de campagne van Carol’s Daughter werd Solange Knowles het nieuwe gezicht. Vanwege haar uitgesproken mening en de aandacht die ze van de media krijgt vanwege haar natuurlijk haar, is ze het ideale model hiervoor. Bekijk het promofilmpje hieronder en oordeel zelf!

Voor meer informatie over transitioning, kijk op www.transitioningmovement.com

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

  1. Goedenavond,

    Het zou van toegevoegde waarde zijn als wij verwijzen naar elkaars websites. Bij deze zou je mijn website als link op jouw site willen opnemen.

    Alvast bedankt!

    Audra

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*