Tuesday Thinking: Resoluties Voor 2014

Post TypeSoms zijn relaties moeilijk en beroven ze je van je energie. Toch brengen ze ook vaak mooie dingen met zich mee, waardoor ze de moeite waard zijn om er moeite en tijd in te blijven steken en vooral niet op te geven. Ondanks dat er ups en downs zijn, is hij er altijd. En ook in deze moeilijke periode, geeft hij me wat ik nodig heb. Een spiegel waardoor ik mezelf zie door de ogen van een ander. Dankzij deze spiegel ben ik me gaan realiseren dat dingen in 2014 anders moeten. Lees hier mijn resoluties voor 2014.

Vaak worden er dingen gezegd die je niet wilt horen. Echter door op een rustiger moment bij een aantal uitspraken stil te staan, ontdekte ik de wijze lessen die ik hieruit kon halen. Lees hieronder welke opmerkingen hebben geleid tot mijn resoluties voor het nieuwe jaar.

“Je bent gemeen.”

Zegt hij wanneer ik weer een onaardig grapje maak. Ik houd ervan om grapjes te maken, zonder te realiseren hoe deze over kunnen komen op anderen. Hoewel mensen er wel vaak om lachen, kunnen de meeste grapjes ook kwetsen.  Ondank dat hij vaak op een plagerige manier aangeeft dat mijn grapjes gemeen zijn, zit er een kern van waarheid in. Vaak flap ik dingen eruit zonder erbij na te denken over de gevolgen.

Mijn resolutie: Ik moet leren om beter na te denken voordat ik iets zeg. Om voordat ik het zeg af te wegen of het de moeite waard is om het te zeggen en als het de moeite waard is, hoe het zal overkomen en wat de gevolgen zullen/kunnen zijn.

“Windt jezelf niet zo op.”

Zegt hij wanneer ik mijn punt duidelijk wil maken. Toen hij dit voor het eerst zei, vond ik dat hij zich aanstelde. Hoezo windals ik iets gewoon wil uitleggen? Hoewel ik zijn reactie zoals gewoonlijk weg wilde wuiven, bleef ik er ditmaal bij stil staan en ging ik na waarom hij dit zei. Zou het misschien toch komen omdat ik tijdens dergelijke discussies verhit raak, mijn stem verhef en zo druk bezig ben om de ander te overtuigen dat ik niet meer luister naar wat ze te zeggen hebben?

Mijn resolutie: ik moet leren om te discussiëren om tot een gezamenlijke oplossing te komen en niet om een ander te proberen te overtuigen. Als dit het doel is, dan wordt een discussie een gesprek waarbij de gemoederen in bedwang blijven.

“Ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan.”

Zegt hij wanneer ik uit het niets boos wordt. Ik ben inmiddels zo vaak gekwetst door mensen waar ik om geef (of heb gegeven), dat ik denk dat iedereen alleen maar slechte bedoelingen heeft. Zelfs wanneer iets overduidelijk lief is bedoeld, heb ik de gave om nog steeds te denken dat er een slechte bedoeling achter zit en wordt ik uit het niets boos. Als naasten mij dan proberen uit te leggen dat het juist goed bedoeld is, hoor ik ze niet meer en blijf ik in mijn waan van boosheid.Mijn resolutie: ik moet leren om het goede in mensen te zien, die iets voor mij willen doen. In plaats van achterdochtig zijn over hun ware bedoelingen, de lieve daden te omarmen en de mensen waar ik om geef te laten zien dat ik ze hiervoor waardeer.

 “Ik wil doen wat jij wilt doen.”

Zegt hij wanneer ik vraag waar hij zin in heeft. Ik cijfer mezelf vaak weg voor de mensen waarom ik geef. Ik haal zoveel plezier uit dingen te doen voor anderen, dat dit soms een beetje doorslaat en ik mezelf vergeet. Toen hij voor het eerst vroeg ik graag wilde doen, wist ik niet eens hoe ik hierop moest reageren. En toen hij zei dat hij het leuk vond om iets te doen wat ik wilde doen, realiseerde ik me dat ik nooit stil heb gestaan bij wat ik graag zou willen doen.

Mijn resolutie: ik moet leren om naast dingen voor anderen, ook dingen te doen waar ik zelf plezier uit haal. Aangezien ik nu nog niet zo goed weet wat dat is, zal ik eerst na moeten gaan wat ik graag zou willen doen. Wat ik graag zou willen doen voor mezelf en niet voor een ander.

“Je bent knap.”

Zegt hij als ik weer eens twijfel. Ik twijfel vaak. Hoe langer ik leef, hoe meer ik realiseer dat mijn zelfvertrouwen niet erg hoog is. Ironisch aangezien ik mezelf en ook de rest van de wereld altijd wijs heb gemaakt dat ik barst van het zelfvertrouwen. Toch betrap ik mezelf erop dat ik twijfel. Ben ik mooi? Ben ik slim genoeg? Ben ik goed genoeg voor mijn baan, vrienden, familie? Deze twijfels brengen mijn zelfvertrouwen in gevaar.

Mijn resolutie: Ik moet leren om minder te twijfelen. Hoewel dit erg makkelijk lijkt, zal dit waarschijnlijk het meest lastige zijn om in het nieuwe jaar vol te houden. Ik hoop dit te bereiken door rationeel na te denken. Als ik bijvoorbeeld twijfel of ik mooi ben, bij mezelf na te gaan wat ik mooi aan mezelf vind en zo te realiseren dat ik mooi ben. Nu hopen dat dit werkt!

Hebben jullie resoluties voor het nieuwe jaar?


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

4 comments

  1. Goed dat je zo eerlijk naar jezelf kunt kijken… het vervolgens op het net plaatsen vergt wel wat lef, hulde! Ik herken veel van wat je zegt ook bij mezelf. Ik heb wel wat resolutions, maar ze zijn een stuk meer standaard: knopen doorhakken, een ouderwets huishoudbudget opstellen en me daaraan houden, een nieuwe baan krijgen, letterlijk en figuurlijk opruimen, bewuster leven, blog een nieuw uiterlijk geven, meer bloggen. Succes met jouw resolutions!

  2. Thanks anouk! Heb heel lang getwijfeld of ik het wel of niet zou plaatsen. Echter… als het een ander kan helpen dan is het meer dan waard geweest :). Leuk om te lezen dat jij ook voornemens hebt voor het nieuwe jaar. Jij ook veel succes met je resoluties!

  3. Pff, meer dan de helft is zeer herkenbaar voor mij! Ik denk ook zóoo negatief over mezelf wat dat betreft & weet ook nooit zo goed wat ik wil en verwacht in een relatie. Of ik verwacht weer teveel, of weer te weinig, zo lastig! Thnx voor je artikel en succes! 🙂

  4. Hey!
    Je bent er weer! Leuk om wat te lezen en heel goed dat je dit voor jezelf opschrijft.
    Ik heb ook mijn lijstje gemaakt en dan vervolgens in een soort van vision board verwerkt. Deze heb ik opgehangen op een zichtbare plek.
    Heel veel succes!!xxx

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*