Update Castor Oil Challenge van the Natural Hair Club

Post Type

Een week geleden kondigde ik aan dat ik meedoe met de Castor Oil Challenge van the Natural Hair Club. Na een week de castorolie gebruikt te hebben, deel ik graag met jullie mijn eerste ervaringen in dit artikel.

[mwm-aal-display]

Waarom de Castor Oil Challenge?

Het gebruik van castorolie heeft een aantal voordelen, die goed van pas komen. Tijdens mijn transitioning is mijn haar erg gevoelig voor haarbreuk vanwege de twee texturen in mijn haar. Daarnaast merk ik dat ik bij het ontwarren veel meer haar verlies, dan voorheen. Verder is mijn haar rondom mijn haarlijn en bovenop mijn hoofd nog steeds droger dan de rest van mijn haar, waardoor het wat extra verzorging kan gebruiken.

Als je blogs op internet moet geloven, dan is castorolie de oplossing voor al deze problemen. Zo bevat het nutriënten zoals vitamine E, mineralen, eiwitten en vetzuren die je haar kunnen binnendringen om deze van binnenuit te voeden, waardoor haarbreuk en haarverlies wordt voorkomen en de haargroei wordt gestimuleerd. Daarnaast vormt castorolie een laagje om je haar heen, waardoor vochtverlies wordt tegengegaan en je haar gehydrateerd blijft. Dit zorgt er tevens voor dat het haar weer glad en soepel wordt, waardoor het weer gaat glanzen van gezondheid.

Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan met de Castor Oil Challenge!

Haarroutine tijdens de Castor Oil Challenge

Tijdens de eerste week van de Castor Oil Challenge, heb ik de castorolie voornamelijk gebruikt als natuurlijke ‘haargel’ om de haartjes rondom mijn haarlijn plat te krijgen (en natuurlijk te voeden en gehydrateerd te houden). Daarvoor bracht ik elke ochtend na het douchen de olie op mijn vochtige haar aan voor het kammen. Ik bracht de olie aan op mijn gehele haar, met extra aandacht voor de droge gebieden rondom mijn haarlijn en bovenop mijn hoofd. Na mijn haar in een knotje te hebben gedraaid, deed ik een haarband om mijn haarlijn en ging ik verder met mijn ochtend routine. Net voordat dan ik het huis uit ging, deed ik de haarband af.

Naast het gebruik van castorolie in mijn dagelijkse haarroutine, ben ik van plan om vanavond de olie te gebruiken voor de reiniging en verzorging van mijn hoofdhuid. Daarvoor zal ik de olie op mijn hoofdhuid aanbrengen voor het haren wassen. Na de olie enkele minuten op mijn hoofdhuid te hebben gemasseerd, zal ik het een half uur laten inwerken met behulp van een stoombad. Na de inwerktijd te hebben bereikt, zal ik vervolgens de olie uitspoelen en mijn haar wassen en verzorgen zoals gewoonlijk.

Op dit moment gebruik ik hiervoor de Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen Shampoo om mijn haar te wassen en de Andrélon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen Conditioner als leave-in condtioner. Mijn haar seal ik tenslotte met kokosolie en de Virgin Mango Butter Coconut Whip van Anita Grant.

Resultaten tijdens de Castor Oil Challenge

Na een week de castorolie als haargel te hebben gebruikt, ben ik erg tevreden over het resultaat. Zoals je hieronder kunt zien, zorgt het inderdaad voor een mooie glans! Daarnaast voelt je haar heerlijk zacht aan en ziet het erg gezond uit!

Resultaten Week 1 Castor Oil Challenge lang haar

Ook tijdens het kammen heb ik het gevoel dat ik minder last heb van haarbreuk en haaruitval. Of mijn haar sneller gegroeid is dan normaal kan ik helaas nog niks zeggen, aangezien ik pas een week aan de Castor Oil Challenge meedoe. Echter door elke weer foto’s te blijven maken, hoop ik jullie hier zo snel mogelijk een update over te kunnen geven.

Naast deze positieve effecten op het gehele haar, lijkt de olie de droge gebieden goed te hydrateren. De haartjes lijken veel platter te liggen dan normaal.

Resultaten Week 1 Castor Oil Challenge

Om ze nog platter te krijgen, ben ik van plan om de olie overnacht te gebruiken. Daarvoor zal ik dezelfde routine aanhouden als in de ochtend, namelijk mijn haar vochtig maken, de olie aanbrengen, een haarband aandoen en vervolgens met mijn bonnet gaan slapen.

Tenslotte zal ik ook proberen om mijn hoofdhuid wat meer aandacht te geven. Om de haargroei te stimuleren, wordt er geadviseerd om deze 3x per week te masseren met castorolie. Ik zal hiermee aankomende week beginnen en proberen dit in de avond te doen, als onderdeel van mijn (nieuwe) haarroutine voor het slapen gaan.

Kortom, tot nu toe bevalt me de Castor Oil Challenge mij prima! Hoe gaat het bij jullie?

Volg Mijn Castor Oil Challenge via Istagram! @BlackHairBeauty

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

2 comments

 1. Ohh wist niet eens dat die challenge liep! Ik wil graag meedoen.

  Ik gebruik zelf elke dag jbco. Precies hoe jij het gebruikt:

  – als prepoo
  – als een gel
  – voor massages

  Ik ga het ook eens gebruiken om mijn haar mee te stomen. meestal doe ik wel jbco bij mijn conditioner. Maar heb het nooit alleen gebruikt om mee te stomen.

  succes!

 2. Hi Megisa! De challenge loopt via the Natural Hair Club en je kunt helaas niet meer via het event meedoen. Natuurlijk kun je wel de challenge samen met ons aangaan. Zo doen er geloof ik veel meer dames mee op de achtergrond. Sounds like a good hair routine:) Ben benieuwd naar jouw ervaringen tijdens de challenge. Laat je het me weten? Ik zal zelf elke week een update op mijn website plaatsen. Ben dan benieuwd hoe die week de challenge bij jou is gegaan!

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*