Vraag het BBH: Hoe kan ik sheaboter gebruiken voor mijn haar?

Post Type

Heb jij ook een vraag voor ons team? Mail dan naar [email protected] Vandaag gaan we in op de vraag hoe je sheaboter kun gebruiken in de verzorging van je haar.

Over Sheaboter

Sheaboter wordt gezien als een natuurlijke conditioner voor het haar, dankzij zijn verzorgende eigenschappen. Het wordt geproduceerd uit de noten van de sheaboom in Afrika, waar het al decennia wordt gebruikt voor de verzorging van haar en huid. Daarnaast kan het gebruikt worden in de behandeling van verschillende aandoeningen.

De boter komt aan zijn verzorgende eigenschappen omdat het voornamelijk uit vetzuren bestaat, zoals palmitine, stearine, oleine, linol en arachidinezuren. De structuur wordt voornamelijk bepaald door de stearine en oleinezuren, waaruit de boter voor 85-90% bestaat. Het is vanwege deze vetzuren dat het een zachte, maar vaste vorm heeft.

5 manieren om sheaboter te gebruiken voor je haar

Je kunt sheaboter dus gebruiken voor de verzorging van je haar. Dit kan op verschillende manieren. Ik zet ze even op een rijtje.

Voor de verzorging voor de hoofdhuid
In Afrika wordt sheaboter al eeuwen gebruikt voor het verzachten van een geïrriteerde hoofdhuid en het bestrijden van roos. De boter wordt gemakkelijk opgenomen door de huid zonder de poriën te verstoppen. Voor een optimaal resultaat, masseer je de boter op je hoofdhuid, gevolgd door enkele druppels tea tree olie.

Voor de verzorging van je haar
Zoals gezegd, is sheaboter ideaal voor de verzorging van je haar. Het doet met name wonderen voor droog, breekbaar haar. Het kan gebruikt worden als moisturizer om haar dat erg zwak is te versterken. Gebruik het in combinatie met een olie tijdens de LOC methode of gebruik de pure boter voor second day hair.

Voor de bescherming tegen hitte
Sheaboter blijft niet op de oppervlakte van het haar zitten, maar dringt de haarschacht binnen zodat het haar van binnenuit wordt gevoed. Toch blijft er wel een laagje op de haarschubben achter, waardoor het gebruikt kan worden als bescherming tegen hitte. Meng de boter met andere natuurlijke olie zoals avocado of druivenpitolie.

Als sealer
Dankzij het laagje dat sheaboter om het haar heen vormt, kan het uitstekend gebruikt worden als sealer waarbij de voedingstoffen en vocht in het haar blijven en ongewenste stoffen erbuiten. Hierdoor blijft je haar goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Net als ander sealers, gebruik je boter in de laatste stap van je haarverzorging.

Als zonnebescherming
Wist je dat sheaboter een natuurlijke SPF bevat? Hoewel deze in principe te laag is om je huid te beschermen, biedt het een genoeg bescherming voor je haar tegen de UV stralen van de zon. Het is vooral goed voor gekleurd en/of chemische behandeld haar en het enige wat je hoeft te doen, is de boter in je haar te smeren. Dit kan zowel verdund als onverdund.

Waarvoor gebruiken jullie sheaboter?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*