Waar was Beautiful Black Hair de afgelopen tijd?

Post Type

Hi lieve lezers,

Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, is het een tijdje stil geweest rondom Beautiful Black Hair met de afwezigheid van nieuwe artikelen. Ik leg jullie graag uit waarom ik een tijdje niks heb geschreven en met welke plannen ik op dit moment druk bezig ben.

De laatste tijd heb ik niks kunnen schrijven omdat ik voor drie weken heb rond gereisd in Cuba. Uit alle vakantiebestemmingen, had ik als blogster geen slechtere kunnen uitkiezen. In Cuba wordt je namelijk vijftig jaar terug in de tijd geworpen. Naast het kenmerkend straatbeeld van oude Amerikaanse auto’s dat wereldwijd bekend is, bleken ook de meeste voorzieningen ouderwets te zijn.

Zo wordt er nog steeds veel gebruik gemaakt van paard en wagen om producten te vervoeren en van vee om het land te verbouwen. Op straat lopen kinderen rond in schooluniformen en in zowel de fabrieken als op het land worden de meeste processen nog steeds met de hand gedaan. Na het schetsen van dit beeld, hoef ik jullie denk ik niet uit te leggen hoe het internet en de telefonie is gesteld.

Ik had dus drie weken lang geen internet en nauwelijks contact met de buitenwereld. Niet heel handig als je in een ritme bent gekomen om dagelijks een artikel online te posten. Nu is er wel internet in Cuba, echter zeer beperkt. Men kent er nauwelijks wifi en mocht je toch het geluk hebben dat je in een hotel zit met wifi of op z’n minst een internet verbinding, dan is deze vaak zo traag dat je nauwelijks waar krijgt voor de tarieven die je betaald.

Internet in de hotels was dus geen succes. Mocht je toch ten einde raad zijn en in ademnood komen zonder internet, dan was Etecsa de oplossing. Dit telecommunicatie bedrijf met ketens in de voornaamste Cubaanse steden, bood namelijk de mogelijkheid tot het gebruik van internet. En hoewel erg veel webpagina’s worden geboycot (denk aan google analytics), had je wel toegang tot social media sites zoals Facebook en Twitter, waardoor je weer aan je verslaving kon overgeven.

Hoewel Etecsa de oplossing lijkt te zijn als blogger, is het toch niet zo ideaal als je bedenkt dat je toch best wat tijd kwijt bent voordat je een artikel online post. Daarom zou de beste oplossing zijn geweest om voor mijn vakantie alvast vooruit te werken en de artikels die ik tijdens mijn vakantie online wilde zetten, alvast in te plannen. Echter kon ik hier helaas geen tijd vrij voor maken, naast het werk bij mijn drukke baan en het schrijven van de artikels die ik nog voor mijn vakantie wilde plaatsen. Hierdoor bleven de nieuwe artikels uit.

Als geluk bij ongeluk, gaf deze tijd van rust mij wel de mogelijkheid om na te denken over nieuwe ideeën voor mijn blog. Zo heb ik inmiddels al een aantal rubrieken in het leven geroepen en ben ik van plan om iedere week hieraan vervolg te geven. Daarnaast heb ik ook nagedacht om meer structuur in de chaos te creëren, met betrekking tot de onderwerpen waarover ik graag schrijf. Zo ga ik proberen om meer reviews in een week te schrijven, één dag te wijden aan make-up en één dag te reserveren voor een onderwerp dat in de maatschappij leeft. Verder ga ik binnenkort verschillende leuke samenwerkingen aan, waarnaar ik erg naar uit kijk. Kortom, er valt weer genoeg te beleven op mijn blog:).

Verder zou ik heel graag een door jullie voor jullie rubriek willen starten. Als lezeressen inspireren jullie mij zo, dat ik graag ook jullie de kans wil geven om jullie stem te laten horen op deze website. Of dat nu in de vorm is van een vraag waarop je antwoord wilt of een verhaal dat je kwijt wilt (bijvoorbeeld over je haar of je favoriete rolmodel), alle input/ideeën zijn welkom. Mail ze me en ik zal je altijd contacteren om te kijken wat voor leuks we kunnen doen!

Inmiddels hebben we al originele T-shirts gehad, tutorials en spontane foto’s. Ik ben op al deze content erg trots en ontvang alles met open armen!

Naast de tijd om na te denken, zou ik mezelf niet zijn om ook tijdens mijn vakantie gefascineerd te blijven (of misschien zelfs lichtelijk geobsedeerd) over het haar van mensen. In een land waar het straatbeeld verschillende huidskleuren en haartypes vertoont, nam mijn fantasie vaak de vrije loop en keek ik werkelijk waar mijn ogen uit.

In een land waar het mixen van rassen de norm lijkt te zijn, hebt ik tijdens mijn reis (in mijn gebrekkige Spaans) met veel mensen, zowel mannen als vrouwen, gepraat over verschillende onderwerpen zoals de slavernij, de impact ervan op de samenleving, over het heersende schoonheidsideaal en hoe mensen hiermee leven. Dit heeft tot veel interessante gesprekken geleid, waarvan ik de bevindingen graag met jullie deel.

In het kader van de wijze lessen die ik tijdens mijn reis heb geleerd, zal het deze maand Cubaanse maand zijn op Beautiful Black Hair, zodat jullie rekening kunnen houden met het feit dat er veel artikelen online zullen komen over de inzichten die ik in dit mooie land heb opgedaan.

Laten we daarom voor nu in het Spaans afsluiten om alvast in de stemming te komen.

Ciao amigas y hablamos pronto!

Kimry

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*