Review Natuurlijke Weleda Haver Herstellende Haarverzorging

Post Type

Afgelopen zondag heb ik weer mijn haar gewassen met producten uit mijn collectie. Dit keer heb ik mijn haar verzorgd met natuurlijke en biologische haarverzorging, van een merk dat bekend staat om zijn natuurlijke producten. Welk merk dat is en mijn ervaringen lees je na de klik!
[mwm-aal-display]

Weleda Haarverzorging

Toen ik door een van mijn lezeressen getipt werd over het bestaan van Weleda haarverzorginsproducten, werd ik dolblij. In mijn enthousiasme heb ik meteen wat producten van de Weleda Haver Herstellende Haarverzorgingslijn gekocht. Don’t worry, daarvoor heb ik als product junkie eerst wat producten uit mijn voorraad op weten te maken.

Weleda Haver Herstellende Haarverzorging

Weleda introduceert een volledig nieuw assortiment natuurlijke haarverzorgingsproducten. De formules bevatten geen siliconen, sulfaten, minerale olie, conserveringsmiddelen en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Ze bevatten uitsluitend ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong, zoals kokosvetglutamaat en suiker-esters. Dankzij deze bestanddelen, zijn de producten extra mild voor haar en hoofdhuid.

Weleda Haver Herstellende Haarverzorgingslijn

Net zoals granen alleen groeien op een vruchtbare grond, heeft natuurlijk mooi haar behoefte aan een gezonde hoofdhuid. Weleda liet zich inpireren door de natuur. Het resultaat is producten die volledig zijn samengesteld uit milde en huidvriendelijke ingrediënten op basis van graangewassen.  Voor de Weleda Herstellende Haarverzorgingslijn werd er gekozen voor haver om zijn intensief verzorgende eigenschappen.

Weleda Haver Herstellende Haarverzorging range

Haver kan zeer intensief water absorberen, waardoor de plant haar voedende en herstellende  eigenschappen krijgt.

Naast extracten van haver zitten de producten boordevol andere verzorgende ingrediënten zoals kokos- en jojoba-olie en sheaboter. Het haar wordt gevoed en gehydrateerd, waardoor droog beschadigd haar verstevigd wordt en wint aan kracht en elasticiteit. Het resultaat is soepel, glad haar dat heerlijk zacht aanvoelt en er glanzend uit ziet.

Weleda Haver Herstellende Haarverzorging Masker en Conditioner

Van de Weleda Haver Herstellende Haarverzorgingslijn heb ik de Weleda Haver Herstellend Haarmasker en Weleda Haver Herstellende Conditioner gekocht om te proberen.

Wassen met Beautiful Textures Tangle Taming Moisturizing Shampoo

Afgelopen weekend heb ik gezondigd en producten met siliconen gebruikt. Daarom besloot ik mijn haar eerst te wassen met een shampoo met sulfaten, om de siliconen uit mijn haar te kunnen wassen. Ik koos voor de Beautiful Textures Tangle Taming Moisturizing Shampoo, een shampoo die het haar zowel reinigt als intensief voedt en hydrateert. Mijn ervaringen met de Beautiful Textures Tangle Taming Moisturizing Shampoo zijn te lezen in mijn vorige artikel.

Beautiful Textures Tangle Taming Moisturizing Shampoo

Zie je hoe de shampoo schuimt?

Beautiful Textures Tangle Taming Moisturizing Shampoo schuimen

Voeden met Weleda Haver Herstellend Masker

Nadat ik de siliconen uit mijn haar had gewassen, werd het tijd om de verzorgende producten van weleda te testen. Daarvoor bracht ik eerst het Weleda Haver Herstellend Haarmasker aan. Zoals je kunt zien is het masker een dikke witte massa, die de zwaartekracht test doorstaat.

Weleda Haver Herstellend Haarmasker

Hoewel de formule bij het aanbrengen door je haar heen glijdt, voelde mijn haar niet meteen zacht en soepel aan. Bij het aanbrengen, smelt de formule als het ware in je haar. Hierdoor kreeg ik in eerste instantie de indruk dat het niks voor mijn haar zou doen.

Nadat ik het masker 5 minuten had laten inwerken, begon ik mijn haar te ontwarren. Dit ging best gemakkelijk. Je merkt de werking van het masker pas echt na het uitspoelen. Je haar voelt namelijk heerlijk zacht en soepel.

Weleda Haver Herstellende Haarverzorging geen pluis

Als je het ingrediëntenlijstje bekijkt, weet je dat deze formule je haar moet kunnen voeden.

Ingredienten: Water, Bio alcohol, Vetzuur-esters, Extract van biologische haver, PCA Glyceryl Oleate, Biologische jojobaolie, Biologische karitéboter, Biologische kokosolie, Duindoornolie, Carrageen, Extract van driekleurig viooltje, Xantaan, Citroenzuur, Arginine, Gehydrolyseerde tarweproteïne, Compositie van natuurlijke etherische oliën.

Afsluiten met Weleda Haver Herstellende Conditioner

Na het uitspoelen van het masker, bracht ik de Weleda Haver Herstellende Conditioner aan. Ook de conditioner heeft een stevige formule en een witte, crème-achtige structuur. En net zoals het masker, kun je het met gemak je hand omdraaien zonder dat de conditioner op de grond valt.

Weleda Haver Herstellende Conditioner

Net zoals het masker, is de conditioner makkelijk aan te brengen in het haar. Hoewel ik bij het masker niet meteen het idee had dat het mijn haar genoeg zou voeden, voelde mijn haar wel meteen zacht aan bij het aanbrengen van de conditioner. Waarschijnlijk komt dat omdat het masker al zijn werk had gedaan.

Hierbij nog even een overzicht van de ingrediënten in de conditioner.

Ingrediënten: Water, Bio alcohol, Suiker-esters, PCA Glyceryl Oleaat, Extract van biologische haver, Compositie van natuurlijke etherische oliën, Biologische kokosolie, Biologische jojobaolie, Carrageen, Extract van heemstwortel, Xantaangom, Citroenzuur, Arginine, Gehydrolyseerde tarweproteïne.

Styling na Weleda Haver Herstellende verzorging

Zoals jullie al vaker van mij gewend zijn, besloot ik ook dit keer de conditioner als leave-in te gebruiken door het in mijn haar te laten zitten. Na het aanbrengen van de conditioner, kamde ik mijn haar nog even met mijn vingers en bracht ik de Miaflora Argan Olie aan om mijn haar te sealen.

Miaflora Argan Olie

Vervolgens bracht ik Design Essentials Therapeutics Rx Leave-In Hydrating Conditioner om mijn krullen definitie te geven.

Design Essentials Therapeutics Rx Leave-In Hydrating Conditioner

Het resultaat met Weleda Haver Herstellende verzorging

Hieronder is het resultaat te zien na mijn haarroutine. Zoals je kunt zien, geeft de Design Essentials Therapeutics Rx Leave-In Hydrating Conditioner je haar een prachtige kruldefinitie. Het enige nadeel aan dit product is de aanwezigheid van siliconen. Mocht je dus een gevoelige hoofdhuid hebben, dan kun je dit product beter vermijden.

Weleda Haver Herstellende Haarverzorging resultaat

Uiteindelijk heb ik niet echt het gevoel dat mijn haar er beter of gezonder uit ziet door het gebruik van de Weleda producten. Wat ik wel echt merk, is dat mijn haar superzacht aanvoelt. Daarnaast is het echt veel soepeler dan normaal. Zo merk ik dat tijdens het kammen minder haartjes in mijn kam achterblijven. Dit heeft vast met de soepelheid te maken, die ervoor zorgt dat er minder spanning ontstaat en het haar minder snel breekt of los laat.

Ik ben erg tevreden met de Weleda haarverzorgingsproducten! De producten heb ik gekocht bij De Tuinen. Normaal zijn de producten zijn te koop voor €11,99, echter zijn er vaak aanbiedingen waarbij je ze voor goedkoper kunt kopen!

Hebben jullie wel eens producten van Weleda geprobeerd? Wat zijn jullie ervaringen met natuurlijke producten?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*