Tuesday thinking: hoe de wereld aan het veranderen is

Post Type

Vandaag deel ik iets persoonlijks. Lees je mee?

Toen ik klein was, wilde ik haar net als mijn moeder. Ik keek naar tv en zag hoe het haar van vrouwen door de wind waaide. Ik dacht ‘dat wil ik ook!’. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat mijn haar dit ook kan doen. Tenminste als het op de juiste manier wordt verzorgt.

Als ik terug kijk, heb ik best veel spijt dat ik mijn haar heb gerelaxt. Ik wilde lang, steil haar zonder door te hebben wat ik echt had. Doordat mijn moeder mijn haar vaak kamde als het droog was, was het erg pluizig. Daarnaast hielp het ook niet dat ze producten aanbracht in mijn haar als het droog was. Hierdoor had ik een verkeerd beeld van mijn haarstructuur.

Toen ik tijdens de laatste relaxbeurt mijn hoofdhuid had verbrand, begon ik te lezen over de verzorging van natuurlijke krullen en kroeshaar. Er ging een wereld voor mijn open! Op blogs las ik over dames die gestopt waren met relaxen en hun haar helemaal opnieuw aan het ontdekken waren. Wat voor haar structuur ze hadden en welke producten ze het beste konden gebruiken. En opnieuw dacht ik ‘Dat wil ik ook!’.

En zo begon mijn natural hair journey. Inmiddels is het alweer bijna 4 jaar geleden. Maar wat vliegt de tijd! Ondertussen is de wereld zo veranderd. Net als ik, vinden steeds meer donkere vrouwen hun roots. Steeds vaker zijn ze oprecht tevreden met hoe de natuur ze gemaakt heeft. Stukje bij beetje lijkt het schoonheidsideaal te veranderen en ontstaat er ruimte en waardering voor Black Beauty.

Als ik kijk naar het team dat ik als basketbal trainster coach, zie ik een groep meiden waarvan de meesten hun natuurlijke haar rocken. Hoewel ik ze het niet vaak genoeg zeg, ben ik onwijs trots op ze. Zonder dat ze het door hebben, zijn ze al veer verder dan ik toen ik hun leeftijd had. Ze zijn content met wie ze zijn. Ze omarmen hun huidskleur en natuurlijk haar.

Ze zijn voor mij het bewijs dat alles aan het veranderen is. En daar dragen we als donkere vrouwen die bloggen, een eigen onderneming starten en in de media verschijnen zeker aan bij! Laten we door gaan met waar we mee bezig zijn. Niet alleen voor onze generatie, maar ook de generatie na ons.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*