Yari Naturals Co-Wash voor het wassen van krullen

Post TypeAfgelopen weekend was het weer tijd om mijn haar te wassen. Daarvoor gebruikte ik voor het reinigen van mijn krullen de Yari Naturals Co-Wash. Graag deel ik met jullie de resultaten. Ontdek na de klik meer over Yari Naturals en hun Co-Wash!

 

De voordelen van een co-wash

Een co-wash is een conditioning wash, oftewel een conditioner waarmee je je haar kunt wassen. Hoewel het vroeger misschien een rare gedachte was om je haar met een conditioner te wassen, in plaats van een shampoo, is een co-wash tegenwoordig niet meer weg te denken binnen de natural hair scene. Daarnaast wordt een co-wash tegenwoordig niet alleen door mensen met krullen gebruikt. Ook mensen met steil haar zien de voordelen ervan in.

Ten eerste is een co-wash beter voor je haar, omdat het een mildere reiniging is. Zeker de producten die speciaal als co-wash zijn ontwikkeld bevatten ingrediënten die ervoor zorgen dat je je haar kunt reinigen zonder dat de natuurlijke oliën uit het haar worden verwijderd. Deze oliën zijn belangrijk voor de bescherming van het haar en met name de hoofdhuid. Naast schone haren en hoofdhuid, zorgt een co-wash ervoor dat het haar wordt gevoed en gehydrateerd. Het haar wordt weer gezond, waardoor het een mooie kruldefinitie krijgt. Tenslotte zorgt de formule voor minder klitten, waardoor ontwarren gemakkelijk gaat.

Over Yari Naturals Co-Wash

De Yari Naturals Co-Wash is verpakt in een pot. Op basis van wat er op de voorkant staat, kun je opmaken dat deze conditioner natuurlijke ingrediënten bevat zoals extra virgin kokosolie, jamaican black castor oil, sheaboter, papaya, ananas en arganolie. Op de achterkant staat het volgende over de co-wash omschreven.

Deze sulfaatvrije co-wash reinigt het haar en de hoofdhuid effectief zonder de natuurlijke oliën uit het haar te strippen. Deze lichte formule maakt het haar zachter en verwijdert pluis in een simpele stap. Droog haar wordt gehydrateerd met als resultaat levendig en behandelbaar haar. Voor golvend, krullend en kroeshaar.

In principe omschrijft de verpakking wat je van een co-wash mag verwachten. Een milde reiniging die het haar hydrateert en ontklit voor haar vrij van pluis en een mooi resultaat. Hieronder vind je de ingrediënten.


Mijn ervaringen met de Yari Naturals Co-Wash

Voor mijn wasdag, maakte ik eerst mijn haar nat en verdeelde ik het in 4 secties. Op elke sectie bracht ik voldoende van de conditioner aan en draaide ik de plukken vervolgens in twists. Zoals je hieronder kunt zien, is de formule erg dik. Dat zal de voornaamste reden zijn dat dit product in een pot zit.Nadat ik de dikke crème overal in mijn haar had aangebracht liet ik het even inwerken en probeerde ik vervolgens mijn haar te ontwarren. Dit verliep erg gemakkelijk! Daar was ik erg blij mee. Wat mij daarnaast aansprak, was de heerlijke geur die deze formule heeft. Nadat ik alle secties had ontwart, bekijk ik mijn haar eventjes in de spiegel. Zoals je kunt zien, had mijn haar al een mooie kruldefinitie!

Tenslotte bracht ik nog een beetje van de co-wash aan op mijn hoofd en masseerde ik mijn hoofdhuid. Daarna spoelde ik de co-wash uit mijn haar. Ik besloot om mijn haar niet voor een tweede keer te wassen. Ikzelf had het gevoel dat het al redelijk schoon was na de eerste keer.

Resultaten met de Yari-Naturals Co-Wash

Omdat ik geen andere producten van Yari Naturals heb, bracht ik voor de verdere verzorging van mijn haar producten aan uit mijn dagelijkse routine. Als leave-in conditioner maakte ik gebruik van de Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen, Grow & Restore Leave-in Conditioner aan. Tenslotte bracht ik als olie de Double Beauty Monoi Oil aan. Ik besloot om dit keer geen stylingsproducten te gebruiken. Ik was erg tevreden over het resultaat!

Yari Naturals Co-Wash en de andere producten van Yari zijn te koop bij (online) afro shops. Adviesprijs is €7,95 voor 475 ml.


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*