Haar Nooit Meer Door De War En Droog Met De Bonnet Van Yireh Care

Post TypeDe meesten van ons weten het intussen. Katoen neemt vocht en voedingstoffen op uit je haar. Daarom wordt er geadviseerd om niet te slapen op een katoenen kussensloop. Als alternatief kun je gebruik maken van satijn. In principe is dit een goede oplossing. Je staat elke ochtend op met haar dat gehydrateerd is en niet droog aanvoelt. Echter heeft het slapen op een kussensloop voor mij het nadeel dat je haar compleet door de war zit bij het opstaan, als je geen gebruik maakt van een beschermende haarstijl. Daarom was ik al een tijdje op zoek naar een alternatief. Ik heb namelijk niet altijd zin om mijn haren voor het slapen gaan in te vlechten of te twisten. Nu heb ik de perfecte oplossing gevonden. Namelijk de bonnet van Yireh Care!

Bonnets van Yireh Care

Een tijdje geleden mocht ik de bonnet van Yireh Care uitproberen. De bonnet is een satijnen muts, vergelijkbaar met een douchekap, die je tijdens het slapen gaan op kunt doen. Yireh Care verkoopt de bonnets in verschillende maten, waaronder een adjustable, die je naar eigen voorkeur op je hoofd vast kunt binden. De bonnets zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze worden met veel zorg en liefde met de hand gemaakt en in een stijlvol zakje verstuurd. Naast de bonnets verkoopt Yireh Care ook satijnen kussenslopen, haarbanden en haarelastieken. Om de bonnet te testen, koos ik voor een roze adjustable.

bonnets Yireh Care

Mijn ervaringen

De bonnet was voor mij een geweldige uitkomst! Het liefste rol ik mijn haar namelijk voor het slapen gaan op in een knotje, die ik dan semi-strak vast bindt. Niet te strak, om een knik in mijn haar te voorkomen en haarbreuk tegen te gaan, niet te los om te voorkomen dat mijn haar tijdens het slapen los gaat. Nu is deze juiste mate van strakheid erg lastig te bepalen, waardoor de helft van de tijd een groot gedeelte van mijn haar bij het opstaan uit de knot is ontsnapt, met als gevolg dat ik in de ochtend wat langer voor de spiegel sta om mijn haren te stylen dan wanneer de knot wel mijn haar bij elkaar heeft gehouden.

Door de bonnet van Yireh Care te gebruiken, hoef ik hier niet meer over na te denken. In de avond rol ik mijn haar in een knot, plaats de bonnet over mijn hoofd en bind hem goed vast. Ongeacht of de knot wel of niet al mijn haar bij elkaar heeft gehouden, zit mijn haar in de ochtend niet door de war. De haren die los zijn gekomen worden immers nog steeds beschermd dankzij de bonnet en krijgen tijdens het slapen geen vrij spel meer om zich in allerlei toestanden te bewegen en een nieuwe vorm aan te nemen.

Naast dat de bonnet mijn haar tijdens het slapen goed bij elkaar houdt, heeft het ook nog andere voordelen. Zo hoef je niet perse gebruik te maken van een satijnen kussen. Voor mensen zoals ik die teveel van hun katoenen kussen houden, is dit een perfecte uitkomst. Maar het is natuurlijk ook ideaal voor als je ergens blijft slapen waar geen satijnen kussens zijn, zoals bijvoorbeeld op vakantie. Daarnaast is de bonnet ook handig voor als je je haar niet wilt vast maken tijdens het slapen en toch zoveel mogelijk wilt beschermen tegen wrijving. Ik heb de bonnet ook geprobeerd met los haar en het resultaat is hetzelfde. Opnieuw is je haar veel minder door de war dan wanneer je geen gebruik van de bonnet zou maken. Tenslotte heeft de bonnet natuurlijk ook alle andere voordelen, die een satijnen kussensloop ook heeft.Life Changer

adjustable bonnet Yireh CareVoor mij is de bonnet een mooie toevoeging aan mijn dagelijkse haarroutine tijdens mijn transitieperiode. Tijdens het slapen blijft de bonnet goed zitten, ondanks dat ik in mijn slaap veel beweeg. Mijn haar blijft ’s nachts gehydrateerd, is in de ochtend niet meer droog (net zoals bij een satijnen kussen) en ook niet door de war, waardoor het gemakkelijk te kammen is. Mijn krullen behouden hun kruldefinitie, zakken niet uit en zijn vrij van pluis. Hierdoor hoef ik in de ochtend weinig tot geen extra product aan te brengen in mijn haar.

Het klinkt misschien heel overdreven, maar de bonnet heeft enigszins mijn leven wel veranderd. Ik ben nu in de ochtend minder tijd kwijt aan mijn haar, doordat ik het gemakkelijker kan stylen. Door het gemakkelijker kammen, heb ik ook minder haarbreuk, waardoor mijn haar gezond en sterk langer kan groeien. Waar ik soms nog steeds moeite en twijfels had over de verzorging van en de controle over mijn natuurlijke krullen, heb ik er nu vertrouwen in dat ik de overstap van gerelaxt naar natuurlijk haar kan maken, zonder bij mezelf af te vragen of ik mijn haar wel goed behandel.

Andere producten

Naast de bonnet, mocht ik ook de andere producten van Yireh Care uitproberen. Ondanks dat de satijnen kussen sloop er erg mooi uit ziet en fijn is, geef ik toch de voorkeur aan mijn oude, vertrouwde katoenen kussensloop, aangezien ik niet zonder kan (let op, dit is gewoon mijn persoonlijk dingetje). De haarband daarentegen is wel erg handig, voor als je de haren rondom je haarlijn plat te maken, voor een bepaalde look die je (de volgende ochtend) wilt creëren, zoals bijvoorbeeld een bun of een paardenstaart. Je kunt deze dan in combinatie met de kussensloop gebruiken. Het kan ook gecombineerd worden met de adjustable bonnet. Ik heb het geprobeerd en het werkte prima.

En dan tenslotte de haarelastiek. Aangezien ik van brede elastieken houd, is deze voor mij perfect! Ik heb me altijd al afgevraagd waarom we wel gebruik maken van katoenen elastiekjes, als we weten dat katoen de hydratatie uit je haar opzuigt.

Kortom, ik vind de oplossingen die Yireh Care aanbiedt fantastisch. Mooi om te zien dat de dame achter dit merk uitkomsten heeft bedacht voor behoeften die verder gaan dan alleen slapen op een satijnen kussensloop!

Ben jij op zoek naar de producten van Yireh Care? Check het assortiment via Facebook!


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*