Zijn Haarroutine: 5 Haarverzorgingstips Die Mijn Vriend Al Deed

Post TypeHoewel ik super veel tijd en moeite heb gestoken in het vinden van een nieuwe haarroutine, realiseerde ik me een poosje geleden dat mijn vriend deze tips & tricks altijd al voor de styling van zijn haar gebruikte! Als ik dus gewoon wat eerder goed naar zijn haarroutine had gekeken, dan had dit mij een hoop tijd en moeite gescheeld. Lees hier welke dingen hij al goed deed, voordat ik deze zelf via blogs en websites ontdekte.

De struggles van het vinden van de juiste haarroutine

Toen ik net met mijn natural hair journey begon, moest ik mezelf een nieuwe haarroutine aanleren. Na veel tijd en moeite hierin te hebben geïnvesteerd, weet ik inmiddels steeds beter hoe ik mijn haar het beste kan verzorgen. Nu meer dan een jaar in transitioning te zijn, leer ik nog steeds erg veel bij over de verzorging van mijn haar. Dit gaat vaak met vallen en opstaan. Gelukkig krijg ik veel steun en complimenten van familie en vrienden op momenten dat het vallen harder gaat en het opstaan veel meer moeite kost. Mijn grootste supporter is mijn vriend, die sinds dag 1 al achter mijn keuze staat om mijn haar natuurlijk te laten groeien.

Ik denk dat het vooral voor mijn vriend wennen was, toen ik in mei 2012 besloot om te stoppen met straighten. Sinds we elkaar hadden leren kennen, was mijn gerelaxte, steile lange haar gegroeid tot over mijn schouders. De start van mijn natural hair journey zou dit beeld compleet veranderen. In het begin was mijn vriend een beetje sceptisch. Echter bij het zien van mijn eerste krul, werd hij net zo enthousiast over deze veranderingen als ik. Ik weet nog zo goed dat hij zei: ‘Ik wist niet dat je zulke mooie krullen had!’

Haarroutine transitioning vs. big chop

Nu, alweer meer dan een jaar verder en met een aanzienlijk stuk aangegroeid natuurlijk haar, is hij nog steeds erg trots op de keuze die ik toen heb gemaakt. Hij is nu zo comfortabel met mijn haar dat hij aan mij vraagt: ‘Wanneer ga je nou de Big Chop doen?’ Voorlopig geef ik nog geen antwoord op deze vraag. Ik wil namelijk nog veel meer leren tijdens mijn transitioning proces, ervaringen opdoen die ik vervolgens weer graag met jullie wil delen!

Wanneer ik het gevoel heb dat ik zoveel mogelijk heb geleerd en jullie van alle belangrijke info over transitioning heb voorzien, zal ik zeker de Big Chop doen. Gewoon omdat ik erg benieuwd ben of dit voor nieuwe ervaringen zorgt en vraagt om een andere manier van haarverzorging. In plaats van transitioning, zal ik dan big chop info en tips & tricks met jullie delen.

Zijn haarroutine

Ondanks dat mijn vriend als mijn grootste steun en toeverlaat, altijd erg betrokken is geweest bij het vinden van de juiste haarroutine, heb ik eigenlijk nooit de tijd en de moeite genomen om mezelf te verdiepen in zijn haarverzorgingsrituelen. Toen ik mezelf dit een tijdje geleden realiseerde en besloot op te letten hoe mijn vriend zijn haar stylt, kwam ik erachter dat ik dit eigenlijk beter niet had kunnen doen. Hij verzorgt zijn haar namelijk op dezelfde manier als dat er op de Black Hair websites en blogs wordt geadviseerd… zucht. Kijken hoe mijn vriend in de ochtend met zijn haar bezig is, had dus in principe een hoop tijd en moeite gescheeld.Nu zul je je zeker afvragen hoe deze haarroutine er dan precies uitziet? Lees het hieronder en beoordeel zelf of een aantal tips niet erg herkenbaar zijn van de Black Hair blogs!

1. Hydrateer je haar iedere ochtend met water
Iedere ochtend onder de douche, maakt hij zijn haar nat met water. Hierdoor wordt het haar niet alleen weer fris, maar neemt het ook voldoende vocht op om het vocht dat je tijdens de nacht hebt verloren weer aan te vullen. Hij slaapt namelijk (nog) niet op satijn.

2. Kam je haar wanneer het nat is
Na het haar nat maken onder de douche, kamt hij zijn haar met een kam. Okee, het is geen detangling kam is met wijde tanden, maar hij kamt zijn haar dus wel wanneer het nat is, zoals op Black Hair blogs wordt aangeraden. Hierdoor wordt de spanning op het haar verminderd, waardoor de kans op haarbreuk kleiner wordt.

3. Breng producten aan wanneer het haar vochtig is
Na zijn natte haar gekamd te hebben, brengt hij zijn Murray’s Hair-Glo aan wanneer het nog vochtig is. Op elke Black Hair site staat uitgelegd dat producten alleen worden opgenomen wanneer het haar vochtig is. Bij nat haar gaan de haarschubben namelijk open, waardoor verzorgende bestanddelen het haar binnen kunnen dringen.

4. Breng je haar met je vingers in model.
Na het aanbrengen van de Murray’s Hair-Glo, brengt hij zijn haar met zijn vingers in model. Ook deze tip vind je op verschillende Black Hair blogs. Het gebruiken van je vingers is namelijk minder belastend dan een kam of een borstel. Daarnaast kan je een look creëren die wat natuurlijker oogt dan als je een kam of borstel zou gebruiken.

5. Was je haar niet te vaak.
Hoewel hij elke dag zijn haar spoelt met water, maakt hij zelden gebruik van een shampoo. Omdat een zuiverende shampoo je haar stript van zijn natuurlijke oliën waardoor het droog wordt, raden veel Black Hair sites aan om je haar niet te vaak te wassen. Vaak wordt er 1x per week aangeraden, afhankelijk van je levensstijl en de behoefte van je haar.

Zijn jullie ook niet van mening dat ik eigenlijk beter bij mijn vriendje had kunnen afkijken voor het vinden van de juiste haarroutine?


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

  1. De meeste tips zijn ook van toepassing op fijn, droog, stijl of golvend of licht krullend haar. Behalve dan dat je dat pas moet kammen als het droog is. Leave-in conditioner op vochtig haar werkt het best. Ook olie in vochtig haar werkt beter dan op droog haar. Teveel wassen is voor geen 1 soort haar goed: zelf was ik het om de 5 dagen, behalve als ik op vakantie ben en het meestal in een staart draag, dan is eens per week genoeg. Als je geen stylingsproducten met siliconen gebruikt, is een shampoo met sulfaten echt niet nodig: zorgt alleen voor irritatie van de hoofdhuid en droog haar. Tja, ook ik ben op zoek naar een perfecte haarroutine voor mijn haar en veel black hair tips werken voor mij perfect.

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*