Vraag het BBH: hoe verzorg ik het haar van mijn kind?

Post Type

Deze week ontvingen we in onze postbus de vraag over de verzorging van krullen en kroeshaar van de kleinsten onder ons. Ontdek na de klik welke tips handig zijn.

Als klein meisje had ik een moeder die niet wist hoe ze mijn haar moest verzorgen. Zo verzorgde ze mijn krullen op dezelfde manier als haar eigen steile haar. Niet echt handig aangezien een andere haartextuur om een hele andere verzorging vraagt. Om te voorkomen dat jouw kleintje met droog haar door het leven gaat, pas dan de volgende tips toe.

1. Maak het haar altijd nat voordat je producten aanbrengt.

Producten worden alleen maar opgenomen als het haar nat is. Breng daarom nooit producten aan als het haar droog is.

2. Gebruik een conditioner voor het ontklitten.

Probeer dit nooit op droog haar. Maak het haar nat, breng een conditioner aan en haal de klitten eruit met een wide-tooth kam.d98e387e89f6b2e5ec3e8afbc6dac47a

3. Wees voorzichtig met producten met chemische bestanddelen.

Vooral bij de allerkleinste is het wijs om natuurlijke te producten te gebruiken. Merken met natuurlijke producten zijn o.a. Shea Moisture en Eden BodyWorks

4. Spoel het haar met water.

Vooral bij de allerkleinste hoef je (nog) geen shampoo te gebruiken en is het voldoende om het haar te wassen met alleen water.

5. Maak gebruik van natuurlijke ingrediënten.

Breng bijvoorbeeld na het uitspoelen een beetje kokosolie aan om het haar te verzorgen. Als natuurlijke gel kun je aloë vera gebruiken.

6. Gebruik beschermende haarstijlen.

Met name als je kleine erg actief is. Stijl het haar in een knotje (of meerdere knotjes) of een vlecht (of meerdere vlechten).Kleintje

7. Geef complimenten!

Laat je kleintje weten dat haar of zijn haar prachtig is! Iedere bol met krullen en kroeshaar is uniek en dat mag gevierd worden.

Portrait of African American girl

8. Maak van het haren kammen een feestje.

Met krullen en kroeshaar kun je onwijs veel variëren. Door het haar in prachtige kapsels te stylen, kun je het haren kammen leuk maken.

Welke tips hebben jullie voor de verzorging van onze kleine krullenbollen?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*