8 manieren om avocado olie te gebruiken

Post Type

Laatst kreeg ik de tip om avocado olie voor mijn haar te gebruiken. Ik ben toen gaan onderzoeken op welke manier je deze olie kunt gebruiken voor je haar. Lees alle verschillende manieren na de klik.

1. Toevoegen aan je moisturizer

Omdat de vetzuren uit avocado olie snel het haar binnendringen tot bij de cortex, wordt je haar gevoed. In combinatie met een moisturizer die je in je haar laat zitten biedt het extra verzorging.

2. Toevoegen aan je conditioner

Omdat avocado olie veel vetzuren bevat, kun je het makkelijk uitsmeren. Voeg het aan je (deep) conditioner toe voor extra slip. De extra slip zorgt ervoor dat je haar makkelijk ontwart. Naast dat het je haar voedt, zal het ook de elasticiteit van je haar stimuleren.

3. Als pre-poo

Je kunt de olie ook gebruiken als pre-poo, alleen of in combinatie met een andere oliën of een conditioner. Doordat het gemakkelijk je haar binnendringt en zich aan de cortex bindt, wordt er voorkomen dat de oliën uit je haar worden verwijdert tijdens het wassen.

4. Voor de verzorging van je haarpunten

Omdat het je haar soepel maakt, breng wat avocado olie aan op je haarpunten voor het stylen. Op die manier minimaliseer je haarbreuk wanneer je je haar stylt in een bepaald kapsel.

5. Voor de verzorging van de hoofdhuid

In tegenstelling tot andere oliën die zorgen voor een vettig laagje, wordt avocado olie snel opgenomen. Hierdoor is het ideaal om te gebruiken voor de verzorging van de hoofdhuid.

6. Voor de verzorging van je edges

Het is bekend dat het masseren van je hoofdhuid, de bloedsomloop stimuleert waardoor het haar de kans krijgt om beter te groeien. Breng wat avocado olie aan om de hoofdhuid soepeler te maken tijdens het masseren.

7. Gebruiken in de L.O.C. methode

Na het aanbrengen van de Liquid tijdens de eerste stap van de L.O.C. methode, breng wat avocado olie aan als Oil. De vetzuren die door het haar worden opgenomen, kun je vervolgens in de laatste stap sealen met een Cream.

8. Voor het stylen

Avocado olie is ideaal voor de verzorging van het haar op de dagen na het wassen. Voor het opfrissen van je haarstijl, breng wat van de olie aan. Je haar zal zacht blijven en een beetje glans krijgen zonder dat het zwaar wordt.

Wie van jullie gebruikt al avocado olie voor het haar?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

 1. Hi Els,
  Heb toevallig niets te doen en ben wezen struinen naar haar uitval.
  Vind dit een eye opener wat betreft haaruitval,heb sinds een paar maanden last van.
  Ben poosje geleden bij een kapper geweest voor wassen,kleurtje vanwege grijs,na crème behandeling.Heb gevraagd niet onder de droger aangezien t niet vind.Wel
  heeft ze hand droger gebruikt met tandjes net n stofzuiger ,ben er 2 keer geweest,en vanaf dien heb ik gemerkt dat haar broos is geworden.In mijn ogen dun.

  Na het lezen van de avocado behandeling wil ik dat ook proberen.
  Mooi en eenvoudig beschreven,trouwens de avocado is ruimschoots te krijgen.
  Bedankt en veel succes met blog

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*