BlackGirlMagic: topprestaties in Rio 2016!

Post Type

Hoewel het altijd leuk is om topatleten aan het werk te zien, vind ik de Olympische Spelen dit jaar extra speciaal omdat de donkere vrouwen momenteel historie schrijven met hun prestaties. Ontdek meer over BlackGirlMagic tijdens de Olympische Spelen na de klik!

Een eeuw geleden zou het ondenkbaar zijn geweest. Toen zag je nog nauwelijks deelname van donkere atleten aan de Olympische Spelen. De enkelen die dapper genoeg waren zoals Jesse Owens, kregen te maken met onderdrukking en racisme. Door dit verleden, vind ik extra speciaal wanneer we donkere atleten in actie zien. Donkere atleten die niet alleen presteren, maar ook met hun prestatie historie schrijven.

BlackGirlMagic Jesse Owens

De Olympische Spelen van Rio 2016, is extra speciaal dankzij de donkere powervrouwen die ongelofelijke prestaties neerzetten. Hoewel bij iedere overwinning mijn hart een sprongetje maakt, vind ik het vooral voor onze allerkleinsten geweldig. Voor hen dienen ze als rolmodellen die ze laten inzien dat ze alles kunnen worden wat ze willen! Net zoals het meisje op de onderstaande foto, zien ze op TV iemand die op ze lijkt en op wie zij willen lijken.

BlackGirlMagic Prince Miller Daughter

Bron: https://twitter.com/Sheeeesh_Miller/

Maar wie zijn al die donkere dames die tijdens de Olympische Spelen indruk maken? Ik heb ze even allemaal op een rijtje gezet.

1. Simone Manuel
Deze 20 jarig student gaat de geschiedenisboeken in als eerste donkere zwemster die een gouden medaille won in een individueel traject. Met haar presatie hoopt Manuel meer diversiteit in het zwembad te brengen, dat voornamelijk wordt gedomineerd door blanken.

BlackGirlMagic Simone Manuel

2. Claressa Shields
Hoewel Claressa Shields deze Olympische Spelen nog waar moet maken, schreef ze in de Olympische Spelen van London al 2012 geschiedenis om als eerste Amerikaanse vrouw de gouden medaille te winnen in het boksen. Ze was toen slechts 17 jaar oud! Nu is ze 21 en bijna onverslaanbaar met een record van 74-1.

BlackGirlMagic Claressa Shields

3. Simone Biles
Deze turnster is zo goed, dat er zelfs een turnbeweging naar haar is vernoemd. Nu, op 19 jarige leeftijd, heeft de turnster maar liefst 5 medailles gewonnen waarvan 4 goud en 1 brons. Daarmee is ze de eerste Amerikaanse turnster die zoveel goud mee naar huis neemt! Simone Biles is onverslaanbaar!

BlackGirlMagic Simone Biles

4. Gabby Douglas
Tijdens de vorige Olympische spelen, schreef Gabby al geschiedenis door als eerste donkere turnster (man en vrouw) een gouden medaille te winnen in een individueel all-round traject. Dit jaar heeft ze weer geweldig gepresteerd en team USA geholpen om weer een gouden medaille te veroveren.

BlackGirlMagic Gabby Douglas

5. Maya Moore
Okee, de voornaamste reden dat Maya Moore in dit rijtje staat is omdat ik zelf fan ben! Haar prestaties op het veld lijken bijna onmogelijk gezien haar fysieke bouw! Oh en daarnaast heeft ze al eerder Olympische, WK, NCAA en WNBA kampioenschappen gewonnen en is ze uitgeroepen tot WNBA speler van het jaar.

BlackGirlMagic Maya Moore

6. Michelle Carter
In haar dagelijks leven een diva en make-up artiest en tijdens de Olympische Spelen de eerste Amerikaanse vrouw die een gouden medaille wint in kogelstoten. Leuk feitje is dat Carter het record verbrak van haar vader, die tijdens de Olympische Spelen van L.A. 1984 een zilveren plak won.

BlackGirlMagic Michelle Carter

7. Allyson Felix
Hoewel iedereen bij de 400 m vrouwen terug denkt aan Shaunae Miller die dook voor haar leven om de gouden medaille te bemachtigen, was Allyson Felix toch wel de echte winnaar. Met haar zilveren medaille won Felix 7 Olympische medailles gedurende carrière en is daarmee de vrouw met de meeste medailles in atletiek van Amerika.

BlackGirlMagic Allyson Felix

8. 3x goud in atletiek
De Amerikanen draaiden goed in de verschillende trajecten binnen het atletiek. Voor de eerste keer in de geschiedenis stonden er maar liefst drie Afro Amerikaanse vrouwen op het podium bij de 100 m hordelopen. Brianna Rollins, Nia Ali and Kristi Castlin wonnen respectievelijk goud, zilver en brons.

BlackGirlMagic threepeat

Now that’s what I call #blackgirlmagic!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*