Dark Girls: Sabrina Starke Ambassadrice Dove Self Esteem Programma

Post Type

Bij deze de eerste celebrity uit de serie Dark Girls. Voor het Dove Self Esteem programma zal Sabrina Starke letterlijk als rolmodel voor jonge meisjes fungeren. Met dit programma wil Dove het zelfvertrouwen van jonge meisjes verbeteren, zodat ze in staat zijn om het beste uit hun leven te halen. Voor dit programma heeft Dove een aantal succesvolle vrouwen gekozen als rolmodellen, waar jonge meisjes tegen op kunnen kijken. Een van de ambassadrices is de donkere schoonheid, moeder en zangeres Sabrina Starke.

[mwm-aal-display]

Over het Dove Self Esteem programma

Met het Self Esteem programma zet Dove zich wereldwijd in om het zelfvertrouwen van jonge meisjes te vergroten en hen te inspireren om te doen waar zij gelukkig van worden. Door middel van verschillende activiteiten, zoals Self Esteem workshops, wordt er aan het zelfbeeld en zelfvertrouwen van jonge meisjes gewerkt. Daarbij ziet Dove een belangrijke rol weggelegd voor ambassadrices die als rolmodel inspiratie kunnen bieden aan jonge meisjes.

Dove Self Esteem Programma

Tot nu toe waren de rolmodellen voornamelijk blanke dames met blond haar. Echter door Sabrina Starke als nieuwe ambassadrice te selecteren, krijgt het Dove Self Esteem programma meer variatie en kleur. Sabrina zelf is dolenthousiast om deel te nemen aan het programma. Dit is wat de zangeres tijdens een interview over het Self Esteem programma te zeggen heeft:

“Ik ben echt superenthousiast met dit programma en het ambassadeurschap. Ik weet zeker dat meiden hier wat aan zullen hebben en dat deelname aan het programma hun zelfvertrouwen zal verhogen.”

Over Sabrina Starke

Op het gebied van onzeker zijn en ervan weerhouden worden om je dromen na te jagen, heeft Sabrina enige ervaring. Zo vertelt de zangeres dat ze ooit haar baan als jongerenwerkster opgaf voor het onzekere bestaan van artieste. Daarbij werd succes haar niet in de schoot geworpen. Voordat Sarbina doorbrak bij het grote publiek, heeft ze een lange weg moeten afleggen van onzekerheden en kritiek van anderen. Toch besloot ze door te zetten en alles uit haarzelf te halen.

Uiteindelijk leidde haar doorzettingsvermogen tot succes. Na het winnen van vele talentenwedstrijden, brak de zangeres in 2008 echt door. Met de single ‘Do For Love’ van haar zelf uitgebrachte debuutalbum ‘Yellow Brick Road’ stond ze in een klap aan de Nederlandse top en ontving ze twee Edisons en een Platina onderscheiding.

Dark Girls Sabrina Starke

Door haar ervaringen, ziet Sabrina het nu als haar missie om jonge meisjes te inspireren om hun eigen dromen te verwezenlijken. Met het Self Esteem programma hoopt ze dit te bereiken.

 “Samen met Dove wil ik helpen om meisjes ‘unstoppable’ te maken, in de hoop dat ze trots op zichzelf zijn en hun potentieel optimaal benutten.”

Sabrina Starke als ambassadrice

Sabrina zal later dit jaar officieel tot het Dove Self Esteem programma toetreden. Dit zal gepaard gaan met het opnemen van een videoclip voor haar nieuwe single. Het nieuwe liedje, die ze rondom dit project zal uitbrengen, staat volledig in het teken van zelfvertrouwen en het najagen van dromen. In de videoclip is er een speciale rol weggelegd voor jonge meisjes die deel zullen nemen aan de Self Esteem workshops.

Dove Self Esteem

Uit onderzoek van Dove blijkt dat negen van de tien meisjes zichzelf niet mooi vinden. Doordat meisjes erg kritisch zijn over zichzelf, worden ze weerhouden om de dingen te doen die ze leuk vinden. Voor Sabrina Starke ligt dit nauw aan het hart. Niet alleen als zangeres, maar vooral als moeder zijnde. Zo vertelt Sabrina Starke:

“Als vrouw en moeder van 2 kinderen weet ik uit eigen ervaring dat het hebben van zelfvertrouwen niet vanzelfsprekend is. Dit moet gestimuleerd worden. Ik vind het Self Esteem Programma van Dove een geweldig initiatief waarbij veel jonge meiden en moeders tools krijgen om een positief zelfbeeld te ontwikkelen.”

Zelfvertrouwen van jonge donkere meisjes

Het Dove Self Esteem programma heeft altijd al een speciaal plekje in mijn hart gehad. Toch vond ik het erg jammer dat de meeste ambassadrices er hetzelfde uitzagen. Ze waren namelijk allemaal blank, waarvan maar liefst 3 blond, steil haar hadden. Pratende over het witte schoonheidsideaal!

Ik denk dat in een wereld waar er bijna geen donkere vrouwen in de media te vinden zijn, vooral voor jonge donkere meisjes het erg lastig is om een rolmodel te vinden, waartegen ze kunnen opkijken. Ondanks dat de moeder een sterk rolmodel is, kunnen we toch heel onzeker worden door het vertekend beeld dat de media weergeeft. Vandaag de dag zijn er nog veel donkere vrouwen die hun eigen haar en huidskleur niet mooi vinden. Hoe moeten jonge donkere meiden zich dan wel niet voelen?

Dove Real Beauty Campaign

Voor de media en (schoonheids)bedrijven is er zeker een rol weggelegd om een steentje bij te dragen in het stimuleren van het zelfvertrouwen van jonge meisjes. Daarom ben ik erg blij dat Dove dit jaar voor ambassadrices gekozen heeft, die een betere representatie zijn van onze samenleving. Sabrina Starke past daarbij precies in het plaatje. Ik ben erg blij dat donkere meisjes nu ook een rolmodel hebben waarmee ze zich kunnen identificeren en tegenop kunnen kijken.

Wat vinden jullie van het initiatief van Dove om Sabrina Starke te selecteren als ambassadrice? 

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*