De Pineapple Methode Voor Perfecte Second Day Hair!

Post TypeZit jouw haar ook zo geweldig na het wassen en zo anders de volgende dag? Sinds mijn haar volledig natural is, had ik moeite om mijn krullen de tweede dag net zo mooi te krijgen als de eerste dag. Gelukkig vond ik eindelijk een methode die ervoor zorgt dat mijn haar ook mooi zit op de dagen na het wassen. Klik snel om achter te komen welke methode dat is!

Second day hair

Sinds ik volledig natural ben, lijkt het erop dat ik nog volop aan het experimenteren ben. Niet zo gek, aangezien de methodes die ik mezelf had aangeleerd, werkten voor mijn haar dat voor een gedeelte natuurlijk was en voor een gedeelte gerelaxt. Nu ik al het gerelaxte haar eraf heb geknipt, merk ik dat mijn haar anders reageert op de producten en methodes die ik gebruikte voor mijn haarverzorging. Hierdoor zat ik letterlijk met mijn handen in mijn haar, niet wetend wat ik moest doen.

de Pineapple methode krullen

Onder de vele veranderingen, was met name mijn second day hair anders. Het was een puinhoop! Binnen de Natural Hair community, wordt second day hair omschreven als haar op de dag na het wassen. Voor velen is het de kunst om op de dag erna dezelfde mooie krullen te creëren als tijdens je wasdag. Voorheen kon ik door middel van mijn haar vlechten bijna dezelfde kruldefinitie krijgen. Echter was dit nu geen optie meer.

De uitkomst van de pineapple methode

Voordat ik de juiste methode vond, heb ik wekenlang van alles geprobeerd. Ik heb geprobeerd om mijn haar op een andere manier te vlechten, om een satijnen sjaal strak om mijn hoofd te binden en zelfs te slapen met los haar (dat laatste nooit doen!). De uitkomsten vielen zo tegen dat ik mijn haar wekenlang heb verscholen in een high bun. Mijn haar droeg ik nog nauwelijks los, alleen op de dagen dat ik mijn haar had gewassen of onder de douche weer volledig nat had gemaakt.

de Pineapple methode high bun

Uiteindelijk werd ik een beetje moe van het constant nat maken van mijn haar. Ik heb in de ochtend gewoonweg niet genoeg tijd om mijn haar te laten drogen, waardoor onderweg naar werk het water nog letterlijk in mijn nek droop! Daarom bleef ik zoeken naar een alternatief. Totdat ik de oplossing vond. Of eigenlijk herontdekte. De methode waarmee je met een hoge paardenstaart gaat slapen, oftewel de pineapple methode, had ik namelijk al eerder geprobeerd.

Over de pineapple methode

Op de Naturally Curly Website wordt de pineapple method beschreven als de magische manier om perfecte second day hair te krijgen. Met deze methode maak je met een elastiekje een hoge paardenstaart, bovenop je hoofd om je krullen te beschermen als je slaapt. Door de hoge staart, wordt alleen de onderste gedeelte van je haar verstoord tijdens het slapen, terwijl de rest van je haar wordt beschermd en kruldefinitie blijft behouden.

Hieronder is afgebeeld hoe je deze paardenstaart het beste kunt maken. Bij het zien van de foto’s is het vast geen verassing meer waarom de methode is vernoemd naar een ananas…de Pineapple methode instructie
Bron: NaturallyCurly.com

Bij het uitvoeren van deze methode is belangrijk om met het volgende rekening te houden.

  •  Buig voorover. Zo zorg je ervoor dat de paardenstaart zo hoog mogelijk op je hoofd zit.
  • Breng het haar bij elkaar. Wees voorzichtig om haarbreuk te voorkomen.
  • Maak het haar vast. Met een scruchie, die je niet nog een keer om je haar draait. Als dat niet lukt, haal de uiteinden van je haar niet door de scruchie heen voor een losse knot.
  • Ga slapen. En als een ware naturalista, doe je dat natuurlijk op satijn.
  • Maak het haar los. Verwijder de scruchie de volgende ochtend na het douchen. Indien nodig, breng nog wat moisturizer aan in je vochtige haar.

de Pineapple methode pineapple

Resultaten met de pineapple methode

Et viola! Zie hieronder het resultaat. Om dit te bereiken, breng ik maak ik mijn haar express alvast wat vochtig onder de douche. Als ik dan onder de douche vandaan kom, breng ik wat moisturizer aan rondom mijn haarlijn (zowel de haren rond mijn haarhoofd als achter in mijn nek) voordat ik mijn haar los maak. Eenmaal los gemaakt, style ik mijn haar met mijn vingers en breng ik nog wat moisturizer aan, die ik in mijn handen met wat water natter heb gemaakt.

de Pineapple methode resultaat

Zoals ik al eerder aangaf, heb ik de pineapple methode eerder geprobeerd. Dat was toen ik net begon met transitionen. Echter toen werkte het bij mij voor geen meter, maar dat was waarschijnlijk omdat ik nog niet genoeg krullen had. Zo zie je maar weer dat het soms best handig kan zijn om een truc uit de oude doos opnieuw te proberen!

Kenden jullie deze methode al? Werkt deze voor jullie?


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*