Een föhn voor kroeshaar

Post Type

Onlangs kreeg ik de vraag of Beautiful Black Hair tips had voor een betaalbare föhn met opzetkam. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op iets heel interessants. Wisten jullie namelijk dat er professionele föhns op de markt zijn speciaal voor Black Hair? Dankzij Beautiful Black Hair lezeres Rosa, vind je hier de resultaten van mijn zoektocht.

[mwm-aal-display]

Waarom een föhn voor kroeshaar?

Zoals velen van jullie al wel weten, is het altijd beter om je haar natuurlijk te laten drogen. Echter, kan ik me voorstellen dat dit niet altijd even praktisch is, vanwege tijdsgebrek of als je dik, veel en/of droog haar hebt. Zeer droog haar houdt namelijk langer vocht vast, waardoor het een lange tijd zal duren voordat het van nature droog is geworden.

Wanneer je hier ‘last’ van hebt, kan het gebruiken van een föhn (haardroger) erg handig zijn. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende föhns op de markt, allemaal met verschillende voordelen, gebaseerd op verschillende technologieën. Hierdoor hoeft een föhn niet zo schadelijk te zijn zoals de meesten beweren en kan het onderdeel zijn van een gezonde Black Hair verzorging.

De techniek

Omdat Black Hair vaak erg teder is en snel kan breken als het niet goed wordt behandeld, wordt er aangeraden om gebruik te maken van een föhn met ionentechnologie. Deze föhns blazen ionen, die zich aan de waterdeeltjes in het haar hechten. Hierdoor kunnen water- en verzorgende deeltjes die het haar nodig heeft voor hydratatie beter worden geabsorbeerd en kunnen de overgebleven waterdeeltjes sneller worden verdampt. Het resultaat is mooi verzorgd en pluisvrij haar, dat glanst en zacht aanvoelt.
Doordat de waterdeeltjes dankzij de ionen sneller verdampen, hoef je je haar minder lang aan de hitte bloot te stellen. Daardoor is het proces dus minder schadelijk voor je haar. Echter, dit betekent niet dat je je haar niet tegen de hitte hoeft te beschermen. Droog je haar nooit zonder een goede hittebeschermend spray of crème. Daarnaast is het belangrijk om je haren nooit bloot te stellen aan een hitte hoger dan 180 °C.

Föhns

Benieuwd naar de föhns met ionentechnologie? Hieronder vind je een overzicht van een aantal föhns die ik heb kunnen vinden.

Fohn voor kroeshaarToniGuy Afro Opzetkam

Toni & Guy Afro Ionic Moisture Lock Dryer £39,99 (€47,93)

Deze föhn maakt gebruik van zowel IONEN- als Moisture Lock Technologie, waardoor het haar gehydrateerd blijft en beschermd wordt tegen uitdrogen. Deze droger is speciaal ontwikkeld voor kroeshaar, dat vaak vocht verliest tijdens het drogen van het haar. Verschillende bloggers ondervonden dat hun haar sneller droog werd dankzij deze föhn en zacht aanvoelde. De Toni & Guy föhn is verkrijgbaar met verschillende opzetstukken, waaronder een opzetkam. Volgens Elle haarexpert Errol Douglas is dit opzetstuk geweldig om het haar te kammen tijdens het drogen. Daarnaast helpt het ook het haar te ontwarren en soepel te maken, doordat de hitte beter verdeeld kan worden.

Naast een föhn , heeft Toni & Guy ook een stijltang op de markt gebracht met dezelfde technologie. Echter, vaak zijn tangen slechter voor het haar omdat je het haar vaak blootstelt aan hogere temperaturen. Zolang je investeert in een goede föhn en goede haarverzorgende producten, hoef je in principe geen stijltang te gebruiken.

Toni & Guy Afro Ionic Moisture Lock Straightener £59,99 (€71,45)

Helaas kon ik de Toni & Guy Afro Ionic Moisture Lock Dryer nergens online vinden. Gelukkig zijn er ook andere merken die föhns verkopen met ionen technologie, zoals bijvoorbeeld Braun.

Braun Satin Hair 7 Dryer €49,99

Omdat Braun weet dat extreme hitte schadelijk kan zijn voor het haar, is de Satin Hair 7 droger voorzien van een constante, nauwkeurige warmte-controle fucntie. Hierdoor wordt de warmte in een gecontroleerde manier verspreid voor een gelijkmatig droogmakend proces. Daarnaast zorgt de IONTEC innovatie ervoor dat het vochtbalans in het haar wordt hersteld die meestal tijdens het stylen met extreme hitte verdwijnt. Deze föhn is verkrijgbaar met een diffuser, die ervoor zorgt dat de hete lucht beter door het haar heen wordt verspreid, zodat een groter gedeelte van het haar sneller droog wordt. Verder voorkomt een diffuser de hete lucht te lang in één richting wordt geblazen, waardoor schade wordt verminderd en het haar voorzichtig gedroogd kan worden.

Ook Braun heeft naast een föhn met ionentechnologie een stijltang met IONTEC op de markt gebracht.

Brain Satin Hair 7 Straightener €79,99

Tenslotte zijn er nog genoeg andere merken die ionische föhns in hun assortiment hebben. Hieronder totale lijstje.

Remington Pro Ionic Ultra €29,99

Babyliss iPro €49,95

Philips SalonDry Control €37,99

CHI Ionic €219,00

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

9 comments

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*