Vraag het BBH: Kan ik mijn haar ontwarren met olie?

Post Type

Deze week kregen we weer een nieuwe vraag in de Beautiful Black Hair mailbox. Dit keer over ontwarren van het haar met olie. Voor het antwoord hoef je slechts te klikken. Heb jij een vraag voor BBH? Mail dan naar [email protected]

In de wereld van natural hair word er vaak gebruik gemaakt van olie voor onder andere de verzorging en styling van het haar. Een natuurlijke olie bevat bestanddelen die zowel het haar binnen kunnen dringen als een laagje om het haar heen kunnen vormen. Dankzij deze eigenschappen wordt het haar glad en soepel. Dit zorgt niet alleen voor een mooi resultaat, maar zorgt er ook voor dat het haar makkelijk kan worden ontwart.

Een olie kan inderdaad gebruikt worden voor het ontwarren van het haar. Hoewel dit zowel op nat als op droog haar kan worden gedaan, proberen steeds meer vrouwen dit op droog haar als een pre-poo. Voordat ze hun haar wassen met een shampoo, brengen ze de olie aan op droog haar en ontwarren ze hun haar door met een kam met wijde tanden kammen, terugwerkend vanaf de punten naar de aanzet toe.

Hoewel het een beetje vreemd lijkt om het haar te ontwarren als het haar droog is, heeft dit een aantal voordelen. Het haar is namelijk het sterkst wanneer het droog is. Zodra het haar nat is, wordt het een stuk meer kwestbaar. Daarnaast kan het water ervoor zorgen dat het haar nog meer gaat klitten doordat het aan elkaar blijft plakken. Hierdoor kan het haar gaan breken.

Mocht je je haar willen ontwarren met een olie, dan is het belangrijk om de juiste kiezen. Na het raadplegen van verschillende websites en experts, worden de volgende oliën aanbevolen om het haar te ontwarren:

  • Kokosolie
  • Olijfolie
  • Avocado olie

Hebben jullie al wel eens je haar geprobeerd te ontwarren met een olie?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*