4 Handige Tips Om Je Haar Te Verzorgen Bij Het Sporten

Post TypeBlack Hair en sporten. Veel donkere vrouwen hebben moeite met sporten vanwege hun haar. Ze zijn bang dat het zweet hun haren verpest of weten niet hoe ze hun haar moeten verzorgen wanneer ze gaan sporten. Nu heb ik mijn hele leven intensief gesport, ook toen ik gerelaxt haar had en heb ik nooit problemen gehad met de verzorging van mijn haar. Toch is het wel even wennen nu ik weer natuurlijk haar heb. Gelukkig weet ik nu hoe ik mijn haar het beste kan verzorgen en deel ik deze tips graag met jullie.

Waarom sporten?

Op dit moment zit ik alweer in de laatste weken van mijn work-out programma. Toch is het nog steeds doorpakken, doorzetten en doorbijten. Ik zie het altijd als een uitdaging om mezelf te blijven pushen. Daarnaast is het leuk om te zien hoe je lichaam verandert en strakker wordt. Je kunt dan tevreden en trots zijn op het resultaat dat je hebt bereikt.

Insanity

Naast het verkrijgen van een strakkere lichaam, heeft sporten ook andere voordelen. Door je lichaam te trainen worden je spieren sterken, waardoor je jezelf fitter voelt en meer uit een dag kan halen. Behalve de spieren rondom je botten, train je ook de spieren van je hart. Hierdoor train je als het ware je hart om het bloed beter door je lichaam te pompen, voor een betere bloedcirculatie. Een betere bloedcirculatie zorgt ervoor dat voedingstoffen en zuurstof beter naar onze lichaamsdelen wordt vervoerd, waardoor je organen optimaal kunnen werken. Tenslotte zorgt beweging er ook voor dat je gaat zweten, waardoor afvalstoffen uit je lichaam worden verwijdert.

Sporten heeft ook een positief effect op de haargroei. Een verbeterde bloedcirculatie zorgt er namelijk voor dat ook het haarzakje je juiste hoeveelheid voedingstoffen en zuurstof krijgt, waardoor het haar optimaal kan groeien. Daarnaast zorgt de verwijdering van afvalstoffen door middel van zweet ervoor dat de natuurlijke oliën op je hoofdhuid vrij van gifstoffen worden geproduceerd. Hierdoor blijft de hoofdhuid gezond waardoor de haarzakjes in een gezonde omgeving mooi en sterk haar kunnen produceren.

Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan! Hieronder vind je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je haar er fabulous uitziet tijdens het sporten en erna op de juiste manier wordt verzorgd.

Tips voor haarverzorging tijdens het sporten

Het belangrijkste tijdens het sporten is om ervoor te zorgen dat je haar niet in de weg zit. Dat is niet alleen handig voor het sporten zelf, maar het zorgt er ook voor dat je haar in model blijft. Beschouw het maar net zoals wanneer je gaat slapen of door wind en regen moet lopen. Ook dan is het goed om je haar te beschermen.

1.       Draag een beschermende haarstijl

Elke haarstijl waarmee je je haar omhoog kunt houden is een goede keuze. Maak gebruik van je favoriete beschermende haarstijl; of dat nu een knotje is, één of meerdere vlechten of twists. Zorg er in ieder geval voor dat de gekozen haarstijl je mogelijkheid geeft om het haar bij elkaar te houden, om te voorkomen dat het haar in je gezicht slaat.

2.       Draag een haarband

Om je haarlijn te bedekken, wordt er aangeraden om een haarband te dragen. Zo worden de fijne haartjes rondom je haarlijn beschermd en blijven ze op hun plaats. Daarnaast neemt de haarband ook zweet op waardoor je haar met minder zweet in contact komt. Doordat het zweet wordt opgevangen, kan het ook niet over je gezicht heen lopen. Dat is dus een extra voordeel van een haarband!Nicole Ari Parker Save Your Do

Tips voor haarverzorging na het sporten

Na het sporten is het belangrijk om het zweet uit je haar te verwijderen. Zweet bestaat namelijk uit afvalstoffen en zouten. Naast het verwijderen van afvalstoffen, is het ook belangrijk om de zouten te verwijderen. Dezen kunnen namelijk je haar uitdrogen.

3.       Reinig je hoofdhuid

Er zijn verschillende meningen over hoe je het beste je haar kunt wassen om het zweet te verwijderen. Omdat het te vaak wassen van je haar met shampoo wordt afgeraden, raden veel mensen aan om bij regelmatig sporten je haar te reinigen met enkel water en olie. Anderen raden weer aan om je haar te wassen met een conditioner of gebruik te maken van een droogshampoo. De beste tip die ik kreeg was echter van Jane Carter. Zij raadde me aan om mijn haar te reinigen door het te spoelen met verdunde shampoo. Ik doe dit nu al een paar maanden en het werkt fantastisch! Ik raad het jullie zeker aan om dit eens te proberen.

 4.       Verzorg je haar

Na het reinigen van je haar, is het natuurlijk tijd om het wat verzorging te geven. Hoe intens je je haar moet verzorgen is afhankelijk van de manier waarop je je haar hebt gereinigd. Heb je gebruik gemaakt van een cowash (wassen met conditioner), olie of een droogshampoo, dan heb je waarschijnlijk wat minder verzorging nodig dan normaal. Als je net zoals ik je haar spoelt met een verdunde shampoo, heb je meer verzorging nodig dan wanneer je voor de andere opties hebt gekozen. Wat ik altijd na het spoelen doe, is enkel en alleen wat leave-in conditioner en kokosolie aanbrengen op mijn haar. Ik sla een moisturizer over, aangezien ik mijn haar niet grondig heb gereinigd.

verzorging van je haar

Dat waren mijn tips voor jullie. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*