Interview Met Nandine: Eigenaresse van Curly Hair Shop

Post TypeIn mijn vorige artikel schreef ik een review over de producten die ik had gekregen van Curly Hair Shop. Maar wie zit er nu precies achter deze webshop? Zijn jullie ook niet zo nieuwsgierig naar de eigenaren van de webshops waarop jij je spullen koopt en wat ze nu precies de hele dag doen? Ik in ieder geval wel en besloot daarom de eigenaresse van deze webshop te interviewen. Lees hier wat zij te vertellen had over haar shop, blog en haar eigen haar!

Maak kennis met Nandine, die zowel met haar blog Curly Hair Talk als haar webshop Curly Hair Shop een verschil wil maken voor krullend Nederland.

Natural Hair Journey

NandineZoals veel andere donkere vrouwen, relaxte Nandine haar haar al van jongs af aan. Echter doordat het steile haar wegens het relaxen steeds dunner werd, besloot ze in 2007 de Big Chop te doen. Terwijl het haar groeide, maakte Nandine opnieuw kennis met haar eigen, natuurlijke haar. Deze kennismaking ging gepaard met de herontdekking van de juiste haarverzorging.

Om te leren hoe ze haar natuurlijke haar het beste kon verzorgen, ging Nandine op onderzoek uit. Tijdens haar natural hair journey, kwam Nandine er namelijk achter hoe weinig informatie er in Nederland beschikbaar was voor kroes- en krullend haar. Zo vertelt Nandine: “Ik werd echt moe van de magazines en websites waar alleen maar informatie en tips&tricks te vinden waren voor steil haar.”

Over het Curly Hair Talk blog

Door zelf producten te testen en de juiste informatie te achterhalen, leerde Nandine over de juiste verzorging en producten voor kroes- en krullend haar. Via haar blog deelt Nandine haar kennis, die ze tijdens deze ontdekkingsreis heeft opgedaan. Naast informatie over verzorging en producten, plaatst Nandine op haar blog ook product reviews, styling tips, tutorials en interviews. Nandine startte met schrijven na haar tweede big chop in 2011. “Ik wilde mensen het juiste advies geven over de verzorging van hun krullen.”

Curly Hair Talk

Na jarenlange onderzoek, leerde Nandine steeds beter welke producten juist en welke verkeerd zijn voor kroes- en krullend haar. Zo ontdekte ze dat met natuurlijke producten, het haar weer tot leven komt, het minder droog is en weer een gezonde glans krijgt. Producten met kunstmatige bestanddelen zoals siliconen en sulfaten, maken het haar alleen maar droog. Om die reden besloot Nandine om een webshop te beginnen, die alleen maar producten aanbiedt met voornameijk natuurlijke ingrediënten.

Naar de webshop Curly Hair Shop

Vanwege het schaarse aanbod van goede natuurlijke haarproducten voor mensen met kroes- en krullend haar in Nederland, opende Nandine na veel positieve feedback op haar blog in januari 2012 de digitale deuren van haar webshop Curly Hair Shop. Om haar webshop te kunnen vullen, besloot ze de producten uit de Verenigde Staten te importeren. In de V.S. zijn ze namelijk al een aantal stappen verder op het gebied van natuurlijke producten zonder chemische troep

Curly Hair Shop.

De producten die in Curly Hair Shop verkocht worden, zijn erg populair bij de bij de curlies van de natural hair scene, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in de rest van de wereld. Of je nu grote golven, kleine spiralen of een extra dichte ringetjes hebt, Curly Hair Shop biedt de uitkomst voor elke krultype, waardoor je altijd de juiste producten vindt voor jouw natuurlijke haar.

Inspiratie voor Curly Hair Shop

Voor het openen van Curly Hair Shop, vertelt Nandine dat ze was geïnspireerd door CurlMart, een van de pioniers op het gebied van het online verkopen van producten voor kroes- en krullend haar. Het was de ambitie van Nandine om een dergelijk concept in Nederland op te starten. Sindsdien zijn er veel webshops bijgekomen die net zoals Nandine producten verkopen voor kroes- en krullend haar.

In vergelijking met de meeste Black Hair webshops, heeft Nandine echter wel een voordeel. Doordat Curly Hair Shop producten aanbiedt aan mensen met krullen, zijn er ook veel blanke mensen met krullend (en zelfs kroes!) haar die producten bij haar kopen. “Ongeveer 50% van mijn klanten zijn blank. Mijn klanten komen overal vandaan, zelfs uit Friesland!” Hierdoor verkoopt Nandine haar producten dus aan een veel grotere doelgroep.Start from the bottom

Het starten van een webshop gaat niet zomaar. Omdat Nandine geen financiële steun had voor het opzetten van Curly Hair Shop, startte ze met haar eigen loon. Naast het runnen van Curly Hair Shop, heeft Nandine nog een lange tijd gewerkt. Pas wanneer ze genoeg begon te verdienen om ervan te kunnen leven, besloot ze haar vaste baan op te zeggen.

Tegenwoordig bestaat een dag uit het leven van Nandine voornamelijk uit het beantwoorden van mails, het bijhouden van zowel de blog als de webshop en het opsturen van bestellingen. Maar denk maar niet dat dit een lekker lui leventje is! Het is hard werken om ervoor te zorgen dat de voorraad op peil blijft, de pakketten op tijd worden verstuurd en de klantenservice wordt onderhouden.

“Mensen denken vaak dat een webshop runnen simpel is, maar je bent er elke dag mee bezig en misschien zelfs intensiever dan wanneer je voor een werkgever werkt. Doordat het van jezelf is, doe je meer moeite. Daarnaast is er niemand die het van je over kan nemen wanneer je ziek bent of op vakantie gaat.”

Op de vraag wat haar toekomstplannen zijn, geeft Nandine aan dat ze op dit moment druk bezig is om het assortiment van haar webshop uit te breiden. Daarvoor is ze op dit moment druk in gesprek met een aantal Amerikaanse merken. Uiteindelijk is haar ultieme droom om een winkeltje te beginnen.

Haarroutine van Nandine

Natuurlijk kon ik het niet laten om deze onderneemster over haar eigen haarroutine te vragen. Voor haar eigen haar, gebruikt Nandine het liefst de producten van Sheamoisture. Nandine heeft zelf haartype 3c en hier en daar wat van 4a. Om haar haar goed te kunnen verzorgen, maakt ze zo min mogelijk gebruik van een shampoo. Daarom wast ze 2 keer per week haar haar met een conditioner en slechts om de 3 weken met een shampoo. Zo voorkomt ze dat haar krullen uitdrogen.

Haarroutine Nandine

Na het wassen met een conditioner, maakt Nandine gebruik van een leave-in conditioner. Daarbij geeft ze de voorkeur aan een dikke leave-in conditioner zonder siliconen. Om de voedingsstoffen vervolgens in haar haar te kunnen sealen, gebruikt Nandine pure aloë vera of jojoba olie als sealer. Andere oliën zijn namelijk te zwaar voor haar krullen. Tenslotte gebruikt Nandine castor olie voor de verzorging van haar hoofdhuid.

Tips & Tricks van Nandine

Op de vraag of ze nog tips heeft voor de verzorging van kroes- en krullend haar, laat ze het volgende weten: “Als het op producten aankomt, kijk goed wat wel en niet werkt. Om hier achter te komen, test de producten goed. Zorg er daarnaast voor dat je ze een tijdje probeert. Mijn advies is om ze een maand lang te testen.”

Volgens Nandine kun je het beste producten uitzoeken op basis van je krultype. In mijn vorige artikel schreef ik al hoe andere eigenschappen ook van invloed zijn op de verzorging van je haar. Toen ik dit aan haar voorlegde, vertelde ze dat ze uit ervaring weet dat het uitkiezen van producten op basis van krultype vaak een goede start is. Echter om er zeker van te zijn dat het product echt zal werken, is het ook van belang om op basis van de andere haareigenschappen naar de ingrediëntenlijst te kijken. Als je bijvoorbeeld sheaboter ziet staan, dan weet je bijvoorbeeld dat je dit product beter kunt vermijden als je dun, fijn haar hebt.

Krultype en haareigenschappen

Ongeacht hoe je de producten kiest, is volgens Nandine toch wel de belangrijkste boodschap: “Hou van je haar! Als je jezelf en je haar waardeert en accepteert, dan gaat de rest vanzelf.” En daar ben ik het meer dan eens!

Ik wil Nandine bedanken voor het interview en dat ze er voor open stond om ons een kijkje te geven in het leven van een webshop eigenaresse. Vergeet niet om de artikels op haar blog te lezen en een kijkje te nemen in haar webshop!


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*