4 Kenmerken van gezonde krullen en kroeshaar

Post TypeOnlangs kreeg ik de vraag wat de kenmerken zijn van gezond haar. Wat ik hierover heb gevonden lees je na de klik.

Op de website van Naturally Curly las ik een geweldig artikel die de volgende kenmerken omschrijft als tekenen dat je haar gezond is.

 1. Shrinkage
  Okee, de meesten van ons zijn niet gek op de shrinkage, omdat het ons haar korter laat lijken. Toch is de aanwezigheid van shrinkage een teken dat het haar gezond is. Shrinkage ontstaat namelijk als het haar goed gehydrateerd is.
 2. Glans
  Als je haar glanst is dat ook een teken dat het gezond is. Glanzend haar heeft namelijk meestal een lage porositeit waardoor hydraterende bestanddelen beter worden vast gehouden. Het haar glanst meer als de haarschubben gesloten zijn.
 3. Elasticiteit
  De gezondheid van je haar kun je testen door de elasticiteit te checken. Krult je haar terug naar zijn originele vorm wanneer je het helemaal uitrekt? Dan is je haar gezond! Elasticiteit heeft te maken met de keratine in je haar en wordt minder als je een tekort hebt aan keratine.
 4. Volume
  Hoewel volume ook een maatstaaf is voor het bepalen van de gezondheid van je haar, is deze waarschijnlijk het lastigst te bepalen omdat iedereen een andere haar textuur, -dikte en -dichtheid heeft. Daarnaast kun je het volume van je haar gemakkelijk met producten manipuleren. Daarom kun je het beste de volume bepalen als je haar vrij is van producten.

Dus zo zie je hoe je haar gezond is! Andersom werkt het ook. Als je haar beschadigd is, dan kun je dat ontdekken aan de hand van de volgende kenmerken. • Slap, futloos, vanwege het gebrek aan hydratatie
 • Dof, vanwege een hoge porositeit
 • Geen elasticiteit, door gebrek aan keratine
 • Gespleten punten en klitten, vanwege beschadigde haarschubben

Bron: NaturallyCurly

Heb jij ook een vraag? Mail het dan naar [email protected]


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

2 comments

 1. vroeger ging ik mijn haar altijd stijlen met een stijltang. Dit deed ik 1 keer per week na het wassen. Maar nu al een bijna een jaar twist ik mijn haar regelematig en laat ik mijn haar natuurlijk. Ik merk wel elke keer dat er bij het kammen voor twisten mijn haar steeds meer eruit komt. En het ziet er steeds droger en dof uit. Ik kijk veel op YouTube en gebruik de tools voor mijn haar. Wat ik wel doe is steeds een andere product uitproberen omdat ik HET product voor mijn haar nog niet heb gevonden. Maar ik zit nu wel met erg droog en beschadigd haar iets waar ik nooit last van heb gehad bij het stijlen van mijn haar.
  Wat kan je me adviseren?

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*