15 Redenen Om Je Haar Natuurlijk Te Laten Groeien

Post Type

Soms kan de transitieperiode van gerelaxt naar natuurlijk haar zwaar zijn. Je hebt geen zin om extra tijd aan je haren te besteden of geen zin om lastige vragen te beantwoorden van nieuwsgierige mensen. Je ziet er tegenop om naar de kapper te gaan of je hebt het gevoel dat je haar niet langer wordt vanwege de mate van je krul.

Natuurlijk haarVoor alle dames die het even niet meer zien zitten, presenteer ik bij deze 15 redenen waarom jouw natuurlijk haar geweldig is en waarom het waard is om jouw haar natuurlijk te laten groeien.

Daarnaast is deze lijst ook interessant voor de dames die op dit moment nog twijfelen om hun haar natuurlijk te laten groeien en voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is!

Waarom Natuurlijk Haar?

 1. Natuurlijk haar is prachtig.
  Onze voorouders wisten dit al en maakte prachtige creaties met hun haar om zichtzelf te uiten en een identiteit te geven, zoals kunstenaars doen wanneer ze een kunstwerk maken.
 2. Natuurlijk haar is (over het algemeen) gezond.
  Door te stoppen met relaxen, wat voor veel dames het alternatief is, heb je geen last meer van agressieve chemicaliën die je haren beschadigen, breekbaar en droog maken.
 3. Natuurlijk haar is veelzijdig.
  Je kunt je haar op allerlei manieren stylen en dragen! Wat dacht je van braids, twist outs of knots? Daarnaast kun je eindeloos spelen met de definitie van je krullen en zelfs ervoor kiezen om je haar steil te dragen!
 4. Natuurlijk haar is zelf ontdekkend.
  De meesten van ons straighten het haar al van jongs af aan, waardoor we niet eens meer weten hoe onze natuurlijk haar eruit ziet! Tijdens de natural hair journey leer je jezelf en je haar opnieuw kennen.
 5. Natuurlijk haar is uniek.
  Zou het niet mooi zijn om schoonheid diversiteit te geven, in een wereld waar (volgens velen) steil haar nog steeds het schoonheidsideaal lijkt te zijn?  Doorbreek deze perceptie door je natuurlijke schoonheid te tonen!
 6. Natuurlijk haar is liefdevol.
  Als erfenis van onze geschiedenis, hebben we geleerd om te verlangen naar een schoonheidsideaal waaraan we niet kunnen voldoen. Het dragen van natuurlijk haar leert ons om van onszelf te houden zoals we zijn gemaakt.
 7. Natuurlijk haar is goedkoper.
  In vergelijking met een weave of het relaxen van je haar, kosten de trips naar de kapper niet alleen minder geld, maar ook minder tijd. De tijd van hele dagdelen in de salon zitten, wachtend totdat je aan de beurt bent om vervolgens drie uur kwijt te zijn aan een behandeling is voorbij!
 8. Natuurlijk haar is sterker.
  In vergelijking met gerelaxt haar is het minder breekbaar. Logisch ook, aangezien je geen agressieve chemicaliën in je haar stopt. Daarnaast zorgt je natuurlijke haarstructuur ervoor dat je haar beter beschermt blijft tegen invloeden van buitenaf.
 9. Natuurlijk haar is een eerbetoon aan je afkomst.
  Jouw voorouders droegen hun natuurlijke haar met trots, in prachtige creaties, om hun identiteit te kunnen tonen. Wordt het niet tijd dat wij, naar evenbeeld van onze voorouders, onze natuurlijke haar weer gaan koesteren?
 10. Natuurlijk haar is waterbestendig.
  Waar vrouwen met gerelaxt haar water als kryptoniet zien en kosten wat kost hun haar proberen droog te houden, gebruiken vrouwen met natuurlijk haar water juist om hun haar te hydrateren en kruldefinitie te geven.
 11. Natuurlijk haar is leerzaam.
  Door onderzoek te doen en veel informatie te lezen, leren veel dames tijdens hun natural hair journey eigenlijk voor het eerst hoe ze hun haar het beste kunnen verzorgen.
 12. Natuurlijk haar is krachtig.
  Door je haar natuurlijk te dragen maak je een statement dat jouw haar net zo mooi is als het steile haar dat nog steeds de norm lijkt te zijn. Hoe meer dames natuurlijk gaan, hoe sneller we deze schoonheidsstandaard kunnen doorbreken!
 13. Natuurlijk haar groeit!
  Doordat gerelaxt haar gevoeliger is voor haarbreuk, kunnen de puntjes gemakkelijk breken, waardoor het haar op een bepaalde lengte blijft en niet langer lijkt te groeien. Ondanks dat je krullen je kunnen misleiden, groeit natuurlijk haar wel degelijk sneller en ook gezonder!
 14. Natuurlijk haar is populairder dan ooit!
  Naast blogs, websites en de Black Hair branche, raakt ook de media steeds meer in de ban van natural hair. In talkshows, tv programma’s, tv reclames, magazines en advertenties zien we steeds meer vrouwen met natuurlijk haar.
 15. Natuurlijk haar is het (goede) voorbeeld.
  Wees het voorbeeld voor jonge donkere meisjes en laat ze zien dat hun eigen haar net zo mooi en misschien zelfs unieker is dan het steile, lange blonde haar van hun vriendinnetjes. Iedereen is anders en dat maakt de wereld uiteindelijk zo mooi en kleurrijk!

Genoeg redenen dus om te starten of door te gaan met je natural hair journey! Waar wachten jullie nog op?

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

8 comments

  • Thanks Jaleesa! Leuk om te horen dat jij dezelfde redenen ook deelt! Vergeet niet om deze voordelen met iedereen te delen. Hopelijk kunnen we samen de wereld laten inzien dat natuurlijk krullend en kroeshaar ook mooi is!

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*