Krullen verzorgen met natuurlijke producten uit je keukenkast

Post Type

OMG… Wat heb ik nu weer gedaan? Nou, ik heb een pot mayo gepakt en in mijn haar gesmeerd! Klik snel verder als je benieuwd bent naar het resultaat.

[mwm-aal-display]

Waarom dit experiment?

Al enige tijd maak ik gebruik van natuurlijke producten in mijn verzorgingsroutine. Zo maak ik gebruik van kokosolie en sheaboter als mijn haar extra verzorging nodig heeft. Echter, ik gebruik deze producten alleen maar in combinatie met andere verzorgingsproducten die uit een fles komen. En nu vroeg ik me laatst af of ik mijn haar zou kunnen verzorgen met alleen natuurlijke producten. Dus ging ik het uit proberen.

Mayonaise en olijfolie

Voor dit experiment besloot ik om gebruik te maken van mayonaise en olijfolie. Nu hoor ik je al denken… “Waarom mayonaise?!” Ik kwam op dit idee nadat ik tijdens een kookshow ontdekte hoe mayonaise wordt gemaakt. Wist je dat deze emulsie wordt gemaakt van eieren en olie? Eiwitten en vetten dus! Beide gunstig voor je haar.

Natuurlijk producten Mayo

De keuze om olijfolie te gebruiken was voor mij niet moeilijk. I love olive oil! In mijn vorige blog schreef ik al hoe ik olijfolie gebruikte tijdens mijn haarverzorgingsroutine. Tegenwoordig gebruik ik het niet persé om mijn haar te sealen, maar vaker om mijn haar te verzorgen. Naast dat olijfolie mijn haar voedt, zorgt het voor een mooie glans.

Natuurlijke producten Olijfolie

Gebruiksaanwijzing

Nadat ik mijn haar had gewassen met een clarifying shampoo, ging ik aan de slag. Ik verdeelde mijn haren in 4 delen en bracht de mayonaise op elk haardeel aan. Na het aanbrengen, maakte ik twits en liet ik mijn haar voor 20 minuten stomen zodat de mayonaise goed kon inwerken. Na het stomen, maakte ik de twists los om mijn haar te ontwarren.

Kroeshaar uitkammen

Tijdens het stomen, merk je wel dat de mayonaise uit je haar druppelt. Dit heb ik als enige nadeel ervaren. De voordelen daarentegen maken dit minpunt verwaarloosbaar. De mayonaise maakt je haar erg glad en soepel, waardoor je je haar gemakkelijk kunt ontklitten. Na het uitspoelen, voelt je haar erg zacht aan en glanst het ook een beetje meer.

Voor de verdere verzorging van mijn haar, gebruikte ik de olijfolie. De olijfolie bracht ik aan op mijn natte haar, terwijl ik met mijn vingers mijn krullen in model bracht. Daarna liet ik mijn haar gewoon opdrogen. Daarvoor droeg ik wel een oude t-shirt, aangezien mijn haar nog lang bleef nadruppelen. Mocht je het zelf willen proberen, dan raad ik je aan om te wachten met het aantrekken van je mooie kleding totdat je haar is opgedroogd!

Resultaat

Zie hieronder het resultaat. Op deze foto was ik net klaar met het stylen van mijn haar.

Resultaat natuurlijke producten

Op deze foto was mijn haar helemaal opgedroogd.

Droog haar natuurlijke producten

En dit is the day after (never mind my sleepy head).

Second hair day natuurlijke producten

Best goed gelukt, al zeg ik het zelf! Bij deze nog even de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen

  • Makkelijk te ontwarren.
  • Zacht en soepel haar.
  • Mooie glans!

Nadeel

  • De natuurlijke producten druppelen uit je haar (let dus op waar je je haar verzorgt en wat je aan trekt!)

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*