Ontdek wat de ondertoon van je huid is

Post Type

Heb je een donkere huid, dan weet je als geen ander hoe lastig het is om de juiste make-up producten te vinden. Cosmeticamerken richten zich vooral op de blanke huid. Toch kun je ook hiertussen best verschillende mooie make-up producten vinden die jouw donkere huid flatteren. Eén van de belangrijkste uitgangspunten bij het kiezen van de juiste make-up kleur is de ondertoon van je huid. Waarom is de ondertoon zo belangrijk? En hoe zie ik wat de ondertoon van mijn huid is? Ontdek het hier! 

Advertorial

Verschil tussen huidskleur en ondertoon

Je huidskleur en de ondertoon van je huid zijn twee verschillende dingen. Je huidskleur is gemakkelijk te bepalen; je ziet meteen hoe licht of donker je huid is. Maar daaronder schuilt ook nog de ondertoon van je huid. Waarom staat dat rode jurkje je toch niet zo mooi? Of waarom geeft deze make-up me in plaats van die verwachte zwoele blik, een grauwe uitstraling? Vaak heeft dat te maken met de ondertoon van je huid. Als je weet wat de ondertoon van je huid is, kun je hier beter je make-up, kleding en sieraden op afstemmen. Voor wat betreft make-up gaat het dan vooral om de kleur van je basis make-up producten, zoals je foundation, blush en bronzer. Als de basis maar goed zit, dan kun je vervolgens met veel make-up stijlen en kleuren goed wegkomen.

Warme, koele of neutrale ondertoon?

Het maakt niet uit of je een donkere of lichte huid hebt, elke huidskleur kan een warme, koele of neutrale ondertoon hebben. Deze ondertonen corresponderen met specifieke kleuren die hier het beste bij passen. Heb je een donkere huid met een warme ondertoon, dan zullen make-up producten als foundations met een gele of gouden tint erg mooi bij je staan. Heb je een donkere huid met een koele ondertoon, dan kun je juist beter kiezen voor een foundation met een roze, rode of blauwe ondertoon. Ben je een van de gelukkigen met een neutrale ondertoon, dan betekent dit dat er een mooie balans bestaat tussen warm en koel, waardoor bijna alle kleuren prima bij je passen.

Trucs voor het ontdekken van jouw ondertoon

Maar hoe ontdek je nu wat de ondertoon van jouw huid is? Daarvoor vind je hier enkele handige testen:

  • De goud en zilver test
    Pak er eens een gouden en zilveren sieraad bij. Welk van de twee staat je beter? Als het gouden sieraard het beste bij je past, dan heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Zilver past beter bij een huid met een koele ondertoon. Kun je niet kiezen, omdat het allebei mooi staat? Dan heb je mogelijk een neutrale ondertoon.
  • De wit en crème test
    Nog niet helemaal zeker, doe dan deze test. Doe eens een spierwit shirt aan en daarna een crèmekleurig shirt. Welke kleur past het beste? Is het wit, dan heb je een warme ondertoon, is het de crèmekleur, dan heb je een koele ondertoon. Straal je in beide shirts, dan heb je een neutrale ondertoon.
  • De adertest
    Welke kleur hebben de adertjes die door je huid heen schijnen? Dit kun je het beste bepalen door naar de adertjes aan de binnenkant van je pols te kijken. Zijn ze groen van kleur, dan heb je een warme ondertoon. Zijn ze blauw, dan heb je een koele ondertoon.

 Wil je meer tips en trucs voor make-up voor de donkere huid? En wil je leren om als een professionele visagiste make-up aan te brengen? Volg dan de cursus visagie voor de donkere huid van de Wellness Academie.

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*