Review Shea Moisture Yucca & Baobab: Oplossing voor Haarbreuk

Post TypeEen tijdje geleden mocht ik twee producten van het merk Shea Moisture proberen, die ik had ontvangen van de webshop Curly Hair Shop. Benieuwd welke twee producten dit zijn en wat ik ervan vond? Lees dan snel verder!

Over de producten van Shea Moisture Yucca & Baobab

Nadat ik veel positieve verhalen over het merk Shea Moisture had gehoord, werd ik toch wel erg benieuwd naar deze producten. Naast dat velen erg te spreken zijn over de werking van de producten, geven ze ook aan het erg fijn te vinden dat de producten eigenlijk alleen maar natuurlijke ingrediënten bevatten. Ik was dus erg blij dat ik van Curly Hair Shop de Yucca & Baobab Thickening Shampooo en de Yucca & Baobab Thickening Moisture Mist mocht testen!

shea moisture yucca & baobab

Deze producten van de Yucca & Baobab Thickening Hair collection zijn speciaal ontwikkeld om fijn, dun haar te beschermen, te versterken en dikker te maken. Ondanks dat ik erg dik en stug haar heb, wilde ik toch erg graag deze producten testen. De producten schijnen namelijk ook te helpen tegen haarbreuk, iets waar ik tijdens mijn transitioning periode toch wat meer last van heb dan toen ik mijn haar nog relaxte.

Mijn ervaring met de Shea Moisture Yucca & Baobab Thickening Shampooo

Shea Moisture Yucca & Baobab Thickening ShampooAl bij het aanbrengen van de Thickening Shampoo in je handpalm, merk je al hoe dit deze is! Zoals je kunt zien, heeft de shampoo een dikke, egale structuur en een parelmoerige, glanzende kleur. Bij het aanbrengen van de shampoo op het haar, merk je dat deze een stuk minder schuimt dan dat ik gewend ben van shampoos die sulfaten bevatten. Het feit dat de shampoo wel schuimt, komt waarschijnlijk door de Sodium Lauroyl Lactylate, een ingrediënten die volgens de verpakking afkomstig is uit kokosolie.

Sodium Lauroyl Lactylate: Wanneer je het ingrediënt opzoekt, blijkt het daadwerkelijk afkomstig te zijn van een natuurlijk bestanddeel uit de kokosnoot. Na wat verder onderzoek, blijkt Sodium Lauroyl Lactylate er inderdaad voor te zorgen dat een reinigend product gaat schuimen. Daarnaast heeft het conserverende en activerende eigenschappen. Hierdoor blijft een product langer houdbaar en krijgen de verzorgende bestanddelen de kans om het haar dieper binnen te dringen.

shea moisture yucca & baobab shampoo

Om mijn haar volledige schoon te maken, heb ik de shampoo drie keer aangebracht. Doordat mijn haar erg vettig was, schuimde de shampoo de eerste keer nauwelijks, terwijl het wel schuimde in mijn handen. Daardoor wist ik dat het niet schuimen kwam door mijn vieze haar en dat ik mijn haar een aantal keren moest wassen. Toen de shampoo rijkelijk begon te schuimen bij het derde keer aanbrengen, wist ik dat ik het niet nog een keer aan hoefde te brengen en dat mijn haar en hoofdhuid waren gezuiverd.

Naast dat mijn haar schoon was, voelde het ook erg zacht en soepel haar. Daarnaast kon ik ook al gemakkelijk met mijn handen door mijn haar heen gaan, alsof het voor een gedeelte al was ontwart. Als je de ingrediëntenlijst bekijkt, snap je wel waardoor dit komt. Deze shampoo zit boordevol natuurlijke, voedende ingrediënten die ook nog eens vooraan in het rijtje staan! Zo bevat het product hoge concentraties sheaboter, aloë vera en baobab extract, allemaal verzorgende ingrediënten!Mijn ervaring met de Shea Moisture Yucca & Baobab Thickening Moisture Mist

Shea Moisture Yucca & Baobab Thickening Moisture MistAangezien ik geen conditioner bij de hand had, toen ik de producten ging testen, besloot ik om na het wassen met de shampoo meteen de Thickening Moisture Mist te gebruiken. Ik durfde dit te doen, omdat mijn haar na het gebruik van de shampoo al redelijk was ontwart. Om toch nog wat extra verzorging in mijn haar te krijgen, mengde ik de mist met wat olijfolie. Daarvoor mengde ik een aantal (3 á 4) pompjes van de mist met enkele druppels olijfolie in mijn handen. Deze mix bracht ik een aantal keren aan op verschillende gebieden van mijn haar. Toen ik alle secties van mijn haar had gehad, stapte ik onder de douche vandaan.

Zoals je kunt zien, is de mist zelf een kleurloze oplossing, die een beetje schuimt. Naast dat dit product erg licht is en dus perfect zou zijn voor second day hairstlyes, was het ook heerlijk om het na het wassen aan te brengen. Dit product maakt je haar namelijk heerlijk zacht en soepel. Zoals ik al zei, war ik ook erg benieuwd of deze producten tegen haarbreuk zouden helpen. Tot nu toe, had ik een stuk minder haar verloren dan normaal. Zou dit echt komen door deze twee producten?

shea moisture yucca & baobab mist

Styling na het gebruik van de Shea Moisture Yucca & Baobab producten

De combinatie van de mist met de olijfolie heb ik dus gebruikt als leave-in. Om mijn haar verder te kunnen stylen, ging ik verder met mijn standaard routine. Voor meer kruldefinitie, bracht ik de Honey Love Hairmilk van Sheado aan op mijn haar, met meer aandacht voor mijn haartjes rondom mijn haarlijn, om deze net wat meer voeding en hydratatie te geven. Om mijn haar te sealen en mijn krullen te verlengen, bracht ik als finishing touch de Liquid Gold Hairbutter van Sheado aan. Hieronder is het eindresultaat te zien.

Shea Moisture Yucca & Baobab resultaat

Na het stylen weet ik niet zeker of mijn haar er veel dikker uit ziet. Wat ik wel heb gemerkt is dat ik veel minder last had van haarbreuk. En daar ben ik heel blij om!

Conclusie

Ik ben verkocht! Ik snap helemaal waarom deze producten zo geliefd zijn door velen. Ze zijn natuurlijk, geven voeding en hydratatie aan het haar en zorgen voor een prachtig eindresultaat! Het haar ziet er daardoor mooi en gezond uit! Nu weet ik natuurlijk niet zeker of dit eindresultaat helemaal te danken is aan de producten van Shea Moisture, aangezien ik voor de styling de producten van Sheado heb gebruikt. Wat ik wel weet is dat ik zo tevreden ben over de Shea Moisture Yucca & Baobab Thickening Shampoo en de Thickening Moisture Mist, dat ik zeker de andere producten van de lijn ga proberen. Hopelijk zullen deze net zo goed zijn als de twee producten die ik mocht testen.

Hebben jullie de producten van Shea Moisture al wel eens geprobeerd? Zijn jullie ook fan?


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

One comment

  1. Ik vind het fijn dat er tegenwoordig veel merken op de markt komen die bewust voor natuurlijke ingrediënten kiezen voor het maken van de producten. Wie weet zal ik dit merk uitproberen, ik voel mijn innerlijke product junky weer opkomen…. Daarnaast staan enkele producten van Sheado op mijn verlanglijstje. Leuk artikel!

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*