In de Media: SheaMoisture commercial #Breakthewalls

Post Type

Ooit over nagedacht waarom cosmetica producten voor de donkere huid, krullend- en kroeshaar eigenlijk in een aparte schap staan? SheaMoisture brengt dit onder de aandacht in hun nieuwe commercial.

Hebben jullie de nieuwe commercial van het merk SheaMoisture al gezien op social media? Ik vond hem erg krachtig! In de spot is te zien hoe donkere vrouwen naar de ‘Ethnic’ schappen toe moeten lopen voor de cosmetische- en verzorgingsproducten die bij hun huid- en haartype passen. Hun blanke evenbeeld kan terecht bij ‘Beauty’, maar liefst een gehele gangpad dat is toegewijd aan cosmetische- en verzorgingsproducten speciaal voor hen.

SheaMoisture BreakTheWalls3

In Nederland is het niet veel anders. Hoewel ik blij ben dat drogisterijen als de Kruidvat en de Etos tegenwoordig ook producten verkopen voor zowel de donkere huid als krullend- en kroeshaar, worden deze producten vaak weggestopt in een verloren hoekje van de winkel. Ik zeg je eerlijk dat ik daar nooit bij heb stil gestaan. Echter, als je erover nadenkt is dat best gek. Want waarom moet er een verschil worden gemaakt? Ik bedoel, als je het tussen de andere huid- en haarproducten plaatst, kan iedereen nog steeds het product voor hem of haar vinden.

SheaMoisture BreakTheWalls2

In de commercial genaamd #BreakTheWalls nodigt het merk SheaMoisture bloggers en andere vrouwen van de donkere gemeenschap uit om te vertellen hoe het voelt om slechts een aantal schappen in de drogisterij te zien die zijn bedoeld voor Black Hair. Het merk wilt hiermee onder de aandacht brengen welke boodschap retailers uitzenden richting donkeren vrouwen door dit onderscheid in hun winkels te maken. Namelijk dat er verschil in schoonheid bestaat.

Het merk eindigt sterk door aan te geven dat ze als Black Hair merk voortaan te vinden zijn in de ‘gewone’ gangpad waar ook de andere cosmetische- en verzorgingsproducten te vinden zijn. Voor wie de commercial nog niet heeft gezien, bekijk hem hieronder en laat ons weten wat je ervan vindt!

About The Author

Kimry is de oprichter en eigenaar van de Beautiful Black Hair. BeautifulBlackHair.nl is bedoeld om nieuws en informatie te verspreiden over allerlei soorten krullend haar en kroeshaar. Dit wordt ook wel black hair genoemd. Auteursinformatie: Website: beautifulblackhair.nl Twitter: Kimss13 Facebook: Kim.Els.9 Google Profile: +Kimry Els

Reageer als eerste

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*